המאשימה: | מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד אלי שוורץ |
נגד | |
הנאשמים: | 1. ספיר ורטון ע"י ב"כ עו"ד דוד יפתח 2. שלווה ציציאשוילי ע"י ב"כ משה שרמן 3. משה ("מישקה") שללשוילי ע"י ב"כ עו"ד אביגדור פלדמן ועו"ד יוסי זילברברג |
גזר דין |
פרטי הסדר הטיעון:
במסגרת הסדר הטיעון עתרה התביעה להטיל על נאשם 1 עונש מאסר בפועל של 11 שנות מאסר בעוד שלהגנה שמורה הזכות לעתור להטלת עונש מאסר של 8 שנים.
לגבי נאשם 2 עתרה התביעה להטלת 7 שנות מאסר בפועל בעוד שההגנה עתרה להסתפק ב- 6 שנות מאסר.
לגבי נאשם 3 עתרה התביעה להטלת 6 שנות מאסר בפועל בעוד שההגנה עתרה להסתפק ב- 5 שנות מאסר.
כמו כן הוסכם בין הצדדים שבנוגע ליתר רכיבי הענישה, היינו, מאסר על תנאי ופיצוי למשפחת נפגע העבירה , הצדדים יטענו באופן פתוח. כן הוסכם שהצדדים יהיו רשאים להסתמך ולהגיש ראיות לתוך התיקים העיקריים שהתנהלו בפני שני הרכבי בית משפט זה, האחד בראשות כב' השופטת דותן והשני בראשות כב' השופט נויטל שעסקו בנסיבות ביצוע המעשים והנזק שנגרם - לרבות תמונות, חוות דעת ועדויות, מבלי שיהיה צורך בהבאת העדים לשם כך.
פרטי כתב האישום המתוקן:
בענייננו צוין בכתב האישום המתוקן שבמהלך חודש דצמבר 2009 או בסמוך לכך קשרו הנאשמים קשר לשדוד את בית העסק אלפא-כנפי זהב ומימון (להלן: "אלפא") שנמצא בקומה הרביעית בתחנה מרכזית החדשה בת"א. לקשר זה הוכנסו בשלב מאוחר יותר סרגיי צינין (להלן: "סרגיי") ואדם נוסף ששמו אנדריי (להלן: "אנדריי").
בית העסק אלפא פעל במהלך כל ימות השבוע, כאשר מידי יום נהג המנוח להוציא את הכספים שהצטברו בכספות האמורות מהחדר החיצוני לחדר הפנימי. שם הוא נהג לערוך ספירה ורישום של הפקדות הכספים, ובהמשך הועברו הכספים להפקדה בסניף בנק הפועלים שנמצא בקרבת מקום. בימי סוף השבוע העסק היה נסגר ומדי יום ראשון נהג המנוח להוציא את הכספים הרבים שהצטברו בכספות השונות ולהעבירם לחדר הכספות ולאחר שערך ספירה ורישום הכניס את הכספים לכספת ובשעה יותר מאוחרת היה מעבירם להפקדה לבנק. המנוח נהג להגיע ראשון לבית העסק בין השעות 7 ל- 8 בבוקר, לנעול אחריו את דלת הזכוכית, לכבות את האזעקה ולטפל בספירת הכספים, ברישומים ובהכנסתם לכספת כאשר יתר העובדים נהגו להגיע סמוך לשעה 9. כשנהג המנוח להעביר הכספים מהחדר החיצוני לחדר הכספות לעיתים נותרה הדלת בחדר הכספות פתוחה.
במסגרת התוכנית לביצוע השוד סוכם שהשוד יתבצע ביום ראשון, כאשר בכספות בית העסק הצטברו כספים רבים ובמסגרת תוכנית הקשר סיכם נאשם 1 עם סרגיי ואנדריי שהשוד יבוצע באלימות ובכוח. סרגיי ואנדריי, שהינם אנשי זרוע בעלי כוח, אמורים היו לחדור במהירות לחדר הכספות שם ישהה המנוח, יכו את המנוח תוך שימוש באלימות וייטלו בכוח את הכספים המצויים בבית העסק, זאת היות שסרגיי היה בעל מיומנות בקרב מגע ובהיאבקות והיותו של אנדריי בחור שרירי.
ביום 16.1.10 בשעה 21.16 ניסה נאשם 1 להטמין תיק ובו חלק מהציוד האמור במקום מסתור בתקרת הקומה השלישית בתחנה מרכזית ולאחר מכן הטמינו במקום אחר בלתי ידוע.
ביום 28.1.10 נפטר המנוח כתוצאה מהחבלות החמורות שנגרמו בראשו.
תמצית טיעוני הצדדים לעונש:
טיעוני המאשימה לעונש:
מדובר בנאשמים שלחובתם הרשעות קודמות, אשר פעלו במסגרת קשר שקשרו בינם לבין אחרים להוציא את תכנית הקשר אל הפועל תוך שימוש באלימות קשה, או מודעות לאפשרות של שימוש באלימות קשה שיכולה אף להביא למותו של קורבן העבירה; מדובר בתכנון מוקדם ומוקפד של הנאשמים כאשר כל אחד מהם נטל חלק בתוכנית הקשר; מדובר בפעולות הכנה רבות שבוצעו ע"י הנאשמים שבועות לפני ביצוע העבירות; מדובר בנאשמים שהצטיידו מבעוד מועד באמצעים שאמורים להקל עליהם את ביצוע המעשים (כל נאשם על פי חלקו כאשר חלקו של נאשם 1 הוא דומיננטי יותר ומשמעותי יותר מזה של הנאשמים 2-3, וגם בין אלה לבין עצמם ישנו הבדל במובן שחלקו של נאשם 2 הוא משמעותי יותר מחלקו של נאשם 3).
כמו כן עו"ד שוורץ הצביע על העובדה שבשל כשלים לא מתוכננים נחשפה זהותו של המדובב באופן שחשיפה זו סיכנה את חייו של המדובב, גרמה לו לנזקים שבעטיים נאלצה המדינה לשלם למדובב סכומי כסף לא מבוטלים כפיצוי וזאת בנוסף לצורך להציב עליו שמירה כמו גם העובדה שככל הנראה עקב מסכת לא שגרתית זו של כשלים בהתנהלות מצד רשויות המדינה, אושפז המדובב בבית חולים פסיכיאטרי באופן שמנע ממנו את סיום עדותו בביהמ"ש.
עו"ד שוורץ הוסיף וציין שהתמשכות ההליכים בתיק הביאה בסופו של דבר את ביהמ"ש העליון להורות על שחרור הנאשמים ממעצר כאשר התביעה לא הספיקה עדיין להביא את ראיותיה בפני ביהמ"ש ולצורך זה נדרשו לה עוד עשרות רבות של ישיבות, זאת בשים לב לעובדה שמדובר בראיות נסיבתיות שהוכחתן אינה קלה כלל ועיקר, וגם בשים לב לעובדה שמדובר בקושי לא מבוטל בזיהוי הנאשמים מאותם סרטי צילום שתיעדו את צעדיהם של המעורבים.
יחד עם זאת, עתר כאמור עו"ד שוורץ לביהמ"ש לבחון את חומרת מעשיהם של הנאשמים, את התוצאה הטרגית, את הנזק שנגרם בעצם אובדן חייו של אדם, הנזק שנגרם למשפחתו של קורבן העבירה, סכום הכסף הנכבד שנשדד ע"י המעורבים, והצורך בהעברת מסר הרתעתי של הטלת עונש ראוי והולם את חומרת התוצאה הטרגית של אובדן חיי אדם.
טיעוני ב"כ הנאשמים לעונש:
ב"כ הנאשם 1, עו"ד יפתח, כך גם יתר ב"כ הנאשמים, טענו בפני ביהמ"ש שבמקרה זה מדובר ב"קניית סיכון" מטעם שני הצדדים שאמדו והעריכו את הסיכון אל מול הסיכוי שעמד בפניהם אילו היה ממשיך התיק להתנהל על פי כתב האישום המקורי. לטענתו, לא בכדי בחרה המאשימה לקבל את המתווה המוצע נוכח הערכתה את מידת הקשיים הממשיים שניצבו בפניה לאחר שנשמעו חלק מהראיות בפני המותב המקורי:
נתגלו סתירות מהותיות בגרסתו של המדובב, גרסה שהיוותה נדבך מרכזי בראיות התביעה; תמלול פרטי שנערך ע"י ההגנה הוכיח מניה וביה את מופרכות גרסת המדובב בדברים שנאמרו לו לכאורה במסגרת שיחות שנערכו בינו לבין מי מהנאשמים; זהותו של המדובב נחשפה; חקירתו הנגדית של המדובב לא הסתיימה משום אשפוזו במוסד פסיכיאטרי – כל אלה היה בהם כדי להשליך באופן ממשי על יכולתו של ביהמ"ש לסמוך על גרסת המדובב ובהכרח גם על יכולתה של המאשימה להוכיח את שנטען על ידה.
זאת ועוד - ב"כ הנאשמים פירטו ביתר את הקשיים שעמדו בפני המאשימה להציג תמונה ברורה וחד משמעית מאותם סרטי צילום על פיה היו אלה דווקא הנאשמים שנצפו באותם סרטי צילום וכפועל יוצא מכך להוכיח את תכנית הקשר הלכאורית – מלאכה קשה מאוד שנסמכת על פרשנות ואינטרפרטציה שלא בנקל ניתן להוכיחה.
עו"ד יפתח ובהתאמה גם יתר עוה"ד ביקשו להבחין בין עניינם של הנאשמים לעניינו של הנאשם האחר שדינו נגזר ל- 20 שנות מאסר, שהרי שם מדובר בנאשם שניהל הגנת בדים; שהודה עוד בטרם תחילת המשפט במיוחס לו; נאשם שמערך הראיות שעמד כנגדו שונה בתכלית מזה שעומד לחובת הנאשמים; נאשם שביקש להתנער מהודאתו באמצעות העלאת טענות סרק; נאשם שהיה מעורב בנטילת היוזמה של שימוש באותו כבל של המחשב ותקיפתו של המנוח באמצעות מכשיר קהה - מעשים שהובילו בסופו של דבר למותו של קורבן העבירה.
עוד הוסיפו וטענו הסנגורים שגם עובדות כתב האישום המתוקן מלמדות על כך שתכנית הקשר נעדרה כל תכנון להשתמש בנשק חם או קר, ולראייה, לא הייתה הצטיידות בכלי משחית כלשהו. לטענתם הקשר נועד להשיג את המטרה של גניבת הכספים אך לא את התוצאה הטרגית, והעובדה שאותם מבצעים השתמשו באלימות קשה שהובילה למותו של המנוח לא תוכננה ע"י הנאשמים אף שתוצאתה מחייבת אותם מבחינה משפטית בכוח דיני השותפות, הקשר או המבצעים בצוותא.
תסקיר נפגע העבירה ודברי אשתו של קורבן העבירה:
אשתו של המנוח נאלצה לחזור לעבוד במשרה חלקית לאחר שפרשה לגמלאות נוכח הקשיים הכלכליים אליהם נקלעה המשפחה עקב וכתוצאה ממותו של המנוח. מדובר במי ששימש כדמות מרכזית במשפחה בשמירה על יציבות בטחון ואחידות, סייע לאשתו ולילדיו, שימש אב גאה, שימש עוגן ליציבות ובטחון, בעל אוהב ואב דואג.
כל זה נקטע באבחה אחת של מעשה עבירה נפשע שבוצע על רקע של בצע כסף תוך זלזול מוחלט בחייו.
כמו כן מפרט התסקיר את השלכות האובדן של חיי המנוח שערערו באופן קיצוני את תחושת החוסן האישי והביטחון של בני משפחתו; השפיעו על תפקודם של בני המשפחה לרעה; ערערו את יכולתם להתמודד עם מצבי מתח ותסכול; גם אשתו וגם בתו של המנוח נמצאות בקשר טיפולי תמיכתי אך עדיין אינן מסוגלות לקבל תמיכה והקלה משמעותיים והן יזקקו להמשך טיפול ולמציאת פתרונות מימון עצמאיים לכך.
גם אשתו וגם בתו של המנוח מתמודדות עם התסכול הנובע מהחוויה הקשה אותה חוו, ומהקושי שלהם להתמודד עם המציאות של אובדן חיים יקרים ללא תכלית. מכאן המלצת שירות המבחן כי, כחלק מרכיבי הענישה, יוטל על הפוגעים פיצוי כספי משמעותי.
דיון:
ייאמר כבר בשלב זה שלאחר עיון בחומר הראיות כפי שזה הוצג בפני הערכאות שדנו בבקשות המעצר על כל השתלשלותן של אלה (גם בביהמ"ש המחוזי וגם בביהמ"ש העליון במספר מחזורי דיון), ולאחר שמיעת טיעוני הצדדים לעניין הראיות שבתיק (טיעון של מספר רב של שעות בפניי כאשר כל צד מציג את עמדתו באשר לסיכוייו שלו אל מול הקשיים שעומדים לצד שכנגד), נוכחתי לדעת שהערכתם של הצדדים בדבר הקשיים הראייתיים שמצויים בתיק מבוססת על הערכה נכונה וממשית. כך, הקשיים שניצבו בפני המאשימה להוכיח מעבר לכל ספק סביר את שנטען על ידה הם קשיים אמיתיים, ויש קושי להעריך את מידת הסיכון או הסיכוי בהשגת המטרה של הרשעת הנאשמים.
מדובר באחד מאותם תיקים לא אופייניים שבהם התביעה ביססה את ראיותיה, בין היתר, על עדות מדובב ועל תמלילי שיחות, לכאורה, בינו לבין חלק מהנאשמים. כבר בשלב מוקדם של המשפט, גם ב"כ המאשימה הסכים להערכת ב"כ הנאשמים שמדובר ברכיב בעייתי מאוד מבחינת המאשימה, התברר שהתמלילים שהוגשו מטעם המאשימה אינם משקפים את האמור באותן שיחות, שבדיעבד התברר שהן פועלות לטובת הנאשמים ולא לחובתם. אם אוסיף לכך את העובדה, שאינה שנויה במחלוקת, שעדותו של המדובב נקטעה בעודה באיבה, נוכח אשפוזו במוסד פסיכיאטרי לאחר שחשיפת זהותו ככל הנראה סיכנה אותו, הרי ניתן לקבל את הערכה שמדובר בעדות שאינה נקיה מספקות.
הוסף על כך את העובדה שהנאשמים שוחררו ממעצר לפי החלטה של ביהמ"ש העליון לאחר שהיו נתונים במעצר, חלקם לפחות, תקופה של כ- 19 חודשים כאשר המאשימה נאלצה להגיע לפתחו של ביהמ"ש העליון מדי פעם כדי לעתור להארכת מעצרם של אלה, וביהמ"ש העליון קבע שאין הצדקה להמשך מעצר נוכח הקשיים הראייתיים שיש בתיק. בנוסף, יש לקחת בחשבון את הצורך בקביעת עשרות רבות של ישיבות הוכחות כדי להשלים את מלאכת שמיעת הראיות בתיק. כל אלה בהצטברם יחד, מצדיקים לטעמי את האופן הלא שגרתי שבו נהגו הצדדים במקרה זה שעה שפנו להליך גישור. יש בהליך הגישור, בנסיבות העניין, להשיג תוצאה שאמנם אינה מיטבית מבחינת האינטרס הציבורי שבהטלת עונש הולם וראוי על מי שמעורב בביצוע עבירות שמביאות למותו של אדם, אך מאידך, הודאה ונטילת אחריות ע"י נאשמים תוך הבעת חרטה וריצוי עונש מאסר של מספר שנים מאחורי סורג ובריח תוך פיצוי משפחת קורבן העבירה, הינה תוצאה שגם אם אינה מיטבית הרי היא עדיפה בנסיבות העניין מבחינת האינטרס הציבורי על פני הסיכון שבאי יכולת להוכיח מעבר לכל ספק סביר את אשמתם של הנאשמים (אף שיש להניח קיומן של דעות אחרות הגורסות שגם במקרים כאלה, רצוי להותיר את מלאכת ההכרעה בידי בית המשפט, דווקא במקרים שאינם נקיים מספקות).
כיבוד הסדר טיעון:
במישור המעשי לעומת זאת, דומה שלא יכולה להיות מחלוקת בדבר העובדה שכאשר ניצב מחד קושי ממשי בפני התביעה להוכיח את אשמתו של הנאשם מעבר לכל ספק סביר, ולכך נלווה "סיכון" של זיכוי הנאשם מחמת קיומו של ספק סביר - הרי שמבחינת האינטרס הציבורי, רצוי וראוי להשיג תוצאה של הרשעה אף בעבירה מופחתת שלצידה ריצוי עונש של מאסר של מספר שנים מאחורי סורג ובריח תוך חיוב הנאשם בפיצוי משפחת קורבן העבירה.
בפני בית המשפט שדן באישור הליך גישור שכזה ובהמשך אימוץ הסדר טיעון, ניצבת תמונה מורכבת של אינטרסים נוגדים כפי שפירטתי לעיל. מעבר לכך, בית המשפט מחוייב לשקול גם את עמדת קורבן העבירה שעניינו חייב להיות מובא במניין שיקוליו של בית המשפט. כיצד, אם בכלל, ניתן לשקול את האינטרס של קורבן העבירה ומשפחתו באותו משולש שכולל את המאשימה מצד אחד, את הנאשמים מנגד ואת קורבן העבירה כצד מעורב ובעל עניין בתוצאות ההליך המשפטי.
שמעתי גם את דבריו המרגשים של מר יריב פישר, מי שהיה מעבידו של המנוח, בעל העסק שנשדד ביום האירוע. מר פישר העיד כי מאז האירוע לא הצליח להתאושש מבחינה כלכלית, אך הדגיש כי הנזק שנגרם לו בטל בשישים לעומת הטלטלה שעברה משפחת המנוח.
"לדברי כב' השופט דנציגר, הסדר טיעון הוא שיקול מרכזי בגזירת הדין מטעמים של אינטרס הציבור וכדי למלא אחרי ציפיות הנאשם שמוותר על זכותו לנהל את ההליך עד סיומו.
האינטרס הציבורי מחייב כיבוד הסדרי טיעון אחרת עלול לחול כרסום במעמד מוסד זה, כמגביר את היקף האכיפה, ובכך תיפגע גם יכולת ההרתעה, וכיבוד הסדרי טיעון חיוני להגשמת עיקרון שלטון החוק. כאשר קיימים שיקולים נוגדים לנימוקים כבדי המשקל שתומכים בכיבוד הסדרי טיעון, כמו חוסר הלימות בין חומרת העבירה להטבה לה זוכה הנאשם בהסדר טיעון על ביהמ"ש לנקוט ב"גישת האיזון".
באשר לתפקידו של התובע בכל הקשור להסדר טיעון אמר כב' השופט דנציגר שהוא רשאי להתחשב בקשיים ראייתיים הקיימים בחומר הראיות והשפעתם על הסיכויים הלכאוריים להרשעת הנאשם אלמלא ההסדר, בקשיים שנוגעים לניהול המשפט ובאינטרס של נפגע העבירה והצורך לחסוך את עדותו" (ההדגשות אינן במקור - ח' כ').
מצאתי להתייחס לנקודה זו משום העובדה שכאמור ההלכה המשפטית קובעת שככלל על בית המשפט לכבד את הסדר הטיעון אליו הגיעו הצדדים אלא אם בית המשפט נוכח לדעת שהסדר הטיעון סוטה במידה ניכרת, ובלתי ראויה בעליל, מרמת הענישה הרצויה וההולמת, כפי שפירטתי לעיל.
יחד עם זאת הצדדים הותירו לבית המשפט גזרה נפרדת שלגביה לא הושגה הסכמה ביניהם ויש בה לטעמי כדי להקטין במידה מסוימת (מינימלית לטעמי) את הנזקים שנגרמו למשפחת קורבן העבירה, דהיינו, חיוב הנאשמים בפיצוי משפחת קורבן העבירה בפן הכספי. פיצוי מסוג זה רחוק מלהחזיר את המצב לקדמותו, ואין בו להקל על מכאוביה הרגשיים של משפחת קורבן העבירה, אך ייתכן ויהיה בו לאפשר בידה של זו לשאת בהוצאות הכספיות שנכפו עליה עקב מעשי הנאשמים.
אמנם אין מדובר בחיוב כספי שהוא פועל יוצא של תביעת נזיקין, אך מדובר בכלי שהמחוקק אפשר באמצעותו לבית המשפט לחייב את הנאשם בפיצוי קורבן העבירה על נזקים ישירים שנגרמו לקורבן העבירה כתוצאה ממעשי העוולה שנגרם.
שמעתי את טיעוני ב"כ הצדדים בעניין זה ונתתי את דעתי לפיצוי שפסק הרכב אחר של בית משפט זה על מעורב אחר שעה שגזר עליו 20 שנות מאסר ובצד עונש זה חייב אותו לפצות את משפחת קורבן העבירה בסכום של 150,000 ₪.
במקרה שבפניי ראיתי לנכון להתחשב בעובדה שהנאשמים, כולם כאחד, עמדו בפני אולם מלא קהל, הכולל את משפחת קורבן העבירה, התנצלו והביעו צער וחרטה, הוסיפו וציינו שהם היו מוכנים לעשות הכל ובלבד שהתוצאה הטרגית הייתה נמנעת, והדגישו את העובדה שהם מבינים שכל דבר חרטה שייאמר על ידם אין בו כדי להחזיר את המצב לקדמותו, הביעו את נכונותם שהערבויות הכספיות שהופקדו על ידם ישמשו לפיצוי משפחת המנוח.
ב"כ המאשימה עתר לחייב את הנאשמים בפיצוי המרבי שקבוע בחוק העונשים בעוד שב"כ הנאשמים ביקשו מבית המשפט להסתפק בסכום שהופקד ע"י הנאשמים כערבות כספית לצורך שחרורם ממעצר.
סופו של דבר:
על נאשם 1:
א. 11 שנות מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו מיום 24.3.10 ועד 28.12.11.
ב. 3 שנות מאסר, אך הנאשם לא ישא בעונש זה אלא אם יעבור תוך 3 שנים מיום שחרורו
ממאסר על אחת העבירות בהן הורשע או על כל עבירה אחרת מסוג פשע.
ג. קנס כספי בסך של 7,500 ₪ או 5 חודשי מאסר תחתיו.
ד. אני מחייב את הנאשם לפצות את משפחת המנוח בסכום של 200,000 ₪.
רשמתי בפני את הסכמת הנאשם ובא-כוחו שסכום ההפקדה שהפקיד כתנאי לשחרורו ממעצר, על סך 100,000 ₪ ישמש כחלק מהפיצוי למשפחת המנוח ולפיכך יועבר ע"י המזכירות למשפחת המנוח כחלק מהפיצוי.
יתרת הפיצוי תשולם ע"י הנאשם תוך 60 יום.
על נאשם 2:
א. 7 שנות מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו מיום 24.3.10 ועד 28.12.11.
רשמתי בפני את הסכמת הנאשם ובא-כוחו שסכום ההפקדה שהפקיד כתנאי לשחרורו ממעצר, על סך 100,000 ₪ ישמש כחלק מהפיצוי למשפחת המנוח ולפיכך יועבר ע"י המזכירות למשפחת המנוח כחלק מהפיצוי.
יתרת הפיצוי תשולם ע"י הנאשם תוך 60 יום.
על נאשם 3:
א. 5 שנות מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו מיום 16.9.10 ועד 17.8.11.
רשמתי בפני את הסכמת הנאשם ובא-כוחו שסכום ההפקדה שהפקיד כתנאי לשחרורו ממעצר, על סך 60,000 ₪ ישמש כחלק מהפיצוי למשפחת המנוח ולפיכך יועבר ע"י המזכירות למשפחת המנוח כחלק מהפיצוי.
יתרת הפיצוי תשולם ע"י הנאשם תוך 60 יום.
מצאתי לנכון להבחין בין הנאשמים בקביעת עונש המאסר בהתאם לרף הענישה המוסכם כאשר ברי לכל שחלקו של הנאשם 1 שונה בתכלית מחלקם של הנאשמים 2 ו- 3, וחלקו של נאשם 2 הוא חמור יותר מחלקו של הנאשם 3.
מצאתי לאמץ הבחנה זו גם בנוגע לרכיב הפיצוי הכספי.
זכות ערעור תוך 45 ימים.
ניתן היום, א' כסלו תשע"ג, 15 בנובמבר, במעמד הצדדים.
חאלד כבוב, שופט |
תאריך | כותרת | שופט | צפייה |
---|---|---|---|
16/04/2010 | הארכת מועד להגשת תעודת חסיון | נורית אחיטוב | לא זמין |
21/04/2010 | החלטה מתאריך 21/04/10 שניתנה ע"י חיותה כוחן | חיותה כוחן עומר | לא זמין |
11/07/2010 | החלטה מתאריך 11/07/10 שניתנה ע"י חיותה כוחן | חיותה כוחן עומר | לא זמין |
15/07/2010 | צו מתאריך 15/07/10 שניתנה ע"י חיותה כוחן | חיותה כוחן עומר | לא זמין |
15/07/2010 | צו מתאריך 15/07/10 שניתנה ע"י חיותה כוחן | חיותה כוחן עומר | לא זמין |
17/03/2011 | החלטה על בקשה של משיב 1 כללית, לרבות הודעה בקשה למצן צו במעמד צו אחד 17/03/11 | ציון קאפח | לא זמין |
24/03/2011 | החלטה מתאריך 24/03/11 שניתנה ע"י ציון קאפח | ציון קאפח | לא זמין |
14/04/2011 | החלטה על בקשה של מבקש 1 כללית, לרבות הודעה תגובה 14/04/11 | ציון קאפח | לא זמין |
12/05/2011 | החלטה מתאריך 12/05/11 שניתנה ע"י ציון קאפח | ציון קאפח | לא זמין |
22/05/2011 | החלטה מתאריך 22/05/11 שניתנה ע"י ציון קאפח | ציון קאפח | לא זמין |
26/12/2011 | הוראה למשיב 1 להגיש הפקדת ערבות | ציון קאפח | לא זמין |
01/01/2012 | החלטה על בקשה של משיב 1 כללית, לרבות הודעה בקשה למתן ארכה להפקדת דרכון (בהסכמה) 01/01/12 | ציון קאפח | לא זמין |
03/01/2012 | החלטה על בקשה של משיב 1 כללית, לרבות הודעה ארכה להפקדת דרכון 03/01/12 | ציון קאפח | לא זמין |
04/01/2012 | החלטה על בקשה של משיב 1 כללית, לרבות הודעה בקשה ליציאה ממעצר בית (בהסכמה) 04/01/12 | ציון קאפח | לא זמין |
11/03/2012 | החלטה על בקשה של משיב 1 כללית, לרבות הודעה בקשה ליציאה ממעצר בית (בהסכמה) 11/03/12 | ציון קאפח | לא זמין |
01/05/2012 | החלטה על בקשה של משיב 2 כללית, לרבות הודעה בקשה ליציאה ממעצר בית לצורך פגישה עם סנגור (בהסכמה) 01/05/12 | ציון קאפח | לא זמין |
08/05/2012 | החלטה על בקשה של מבקש 1 כללית, לרבות הודעה שינוי מועד דיון 08/05/12 | ציון קאפח | לא זמין |
29/05/2012 | החלטה על בקשה של משיב 2 כללית, לרבות הודעה בקשה ליציאה ממעצר בית לצורך פגישה עם סנגור (בהסכמה) 29/05/12 | ציון קאפח | לא זמין |
11/06/2012 | החלטה על בקשה של משיב 1 כללית, לרבות הודעה בקשה בהסכמה ליציאה ממעצר בית (בהסכמה) 11/06/12 | ציון קאפח | לא זמין |
27/06/2012 | החלטה על בקשה של משיב 1 כללית, לרבות הודעה בקשה דחופה ליציאה ממעצר בית (בהסכמה) 27/06/12 | ציון קאפח | לא זמין |
15/11/2012 | גז'ד בענין פיצויים | חאלד כבוב | צפייה |
15/11/2012 | גז'ד | חאלד כבוב | לא זמין |
תפקיד | שם | בא כוח |
---|---|---|
מבקש 1 | מדינת ישראל | רות דוד (בלום) |
משיב 1 | ספיר ורטון (עציר) | גיורא זילברשטיין, דוד יפתח |
משיב 2 | שלווה ציציאשוילי (עציר) | משה שרמן |