טוען...

פסק דין שניתנה ע"י אושרי פרוסט-פרנקל

אושרי פרוסט-פרנקל17/04/2015

בפני

כב' השופטת אושרי פרוסט-פרנקל

תובעים

אשרת שטיינפלד

נגד

נתבעים

בנק דיסקונט למשכנתאות בע"מ

פסק דין

זו תביעה כספית ע"ס 2,104,000 ₪ אשר הגישה התובעת נגד הבנק. התובעת ובעלה (להלן: "הלווים") נטלו בשנת 1985הלוואה מהבנק ע"ס 19,700 שקל ישן למשך 20 שנה, אשר הייתה אמורה להסתיים בשנת 2005, (להלן: "ההלוואה").

תמצית טענות התביעה:

1. לצורך קבלת ההלוואה משכן הבנק לטובתו דירה ברחוב דרך עכו 17/3 בקרית מוצקין בשטח של 74 מ"ר, (להלן: "הדירה"). על הדירה הייתה רשומה הערת אזהרה לטובת התובעת ובעלה לשעבר סנדי שטיינפלד (להלן: "סנדי") והתובעת ששילמה את תשלומי ההלוואה במשך 17 שנה.

במסגרת הליכי הגירושין בין התובעת לסנדי ותביעת המזונות שהגישה נגדו התובעת, ניתן צו עיקול על הדירה לבטחת מזונות הקטינים ביום 15.5.91. צו זה קודם לכל עיקול אחר שהוטל על הדירה, בגין חובותיו של סנדי כלפי צדדי ג'.

ביום 8.5.03 ניתן פסק דין שקבע שהדירה תעבור לתובעת וסנדי יחתום על המסמכים הדרושים.

2. ביום 29.2.2000 פתח הבנק כנגד התובעת וסנדי תיק הוצל"פ ע"ס 62,791 ₪ שהוא כל סכום המשכנתא לסילוק, כאשר החוב חוב הפיגורים באותה עת היה 9,802 ₪. לטענת התובעת הבנק התרשל בכך שפתח את תיק ההוצל"פ על מלוא החוב לסילוק כאשר סכום הפיגורים היה 9,802 ₪, ואף נקט בהליכים דרסטיים וקיצוניים למכירת הדירה.

התובעת מפנה למכתב הבנק אל עו"ד קובלר מיום 15.1.98 - נספח י'א לתצהיר גברת רומנו לפיו חוב התובעת לבנק הוא 57,811 ₪ ואין פיגור בתשלומים.

לטענתה, ההליכים הדרסטיים והקיצוניים שננקטו ע"י הבנק לצורך מימוש מכירת הדירה, בוצעו לאחר שחוק ההוצאה לפועל תשכ"ז- 1967 תוקן עפ"י הוראות חוק הגנה על נוטלי הלוואות לדיור (תיקוני חקיקה) התשס"ב- 2002 ) שנכנסו לתוקף בתאריך 20.5.02 . הדירה פורסמה למכירה וההתמחרות התקיימה לאחר שהתיקון בחוק ההוצל"פ נכנס לתוקף

3. לטענת התובעת, היא לא קיבלה כל הודעה על פתיחת תיק ההוצל"פ. באותה עת היא התגוררה ברחוב הצנחנים 7 ברחובות וזו הייתה הכתובת במסמכי הבנק. היא לא הייתה מודעת להליכים בהם נקט הבנק, אשר הפנה את כל המסמכים לכתובת הדירה שהייתה ריקה. לתובעת נודע אודות תיק ההוצל"פ רק כאשר פנתה לפקידת הבנק גב' רחל רומנו, כדי להסדיר את חוב הפיגורים והאחרונה הפנתה אותה לעו"ד פרידמן ואף קישרה בניהם טלפונית. באותה שיחת טלפון אמרה התובעת לעו"ד פרידמן שהיא נמצאת בבנק לתשלום החוב . הוא לקח את מס' הטלפון הבטיח שישוב אליה אך לא עשה כן.

ביום 10.4.02, נמסרה לשוכר שהתגורר בדירה הודעה על פינוי הדירה שנקבע ליום 20.5.02. אז התברר לתובעת שעו"ד פרידמן מונה ככונס נכסים על הדירה ביום 2.6.01 ובהחלטת המינוי נקבע מפורשות שעליו להודיע על המינוי במסירה אישית לחייב, אך הוא לא עשה כן. עוד צוין בהחלטה למינוי הכונס, שהצו יימסר על ידי הדבקה במען הרשום של החייב במשרד הפנים. התובעת פנתה לעו"ד פרידמן שסרב לנהל איתה מו"מ ודרש תשלום מיידי של 60,000 ₪, כתנאי למנוע את פינוי הדירה.

4. התובעת מפנה למכתב עו"ד פרידמן מיום 7.5.02 לפיו עליה לסלק את מלוא חוב הפיגורים, וכן צוין במכתב שעו"ד קובלר מונה ככונס נכסים על הדירה (בגין חוב של סנדי לצד ג' –תעמ"ס), ועליה להסדיר אישית את החוב שעל פיו הוא מונה. לטענתה, עו"ד קובלר הגיש בקשה לפירוק שיתוף בדירה, בקשה שנדחתה, בטענה שהעיקול רשום על שם סנדי שהינו בעלים של מחצית מהנכס. לא התנהלו הליכי כינוס על ידי עו"ד קובלר, כיוון שזכויות בעלה הסתכמו בהערת אזהרה על הדירה.

לטענתה שווי הדירה שנמכרה ביום הגשת התביעה הינו 800,000 ₪ והדמי השכירות אותם היה ניתן לקבל באותם 84 חודשים היו בסך 294,000 ₪.

ביום 23.5.02 פנתה התובעת אל היועמ"ש של הבנק וסיכמה איתו שהיא תגיש הצעה להסדר תשלומים וביום 27.5.02 הגישה הצעה כספית ליועמ"ש של הבנק לתשלום מזומן בסך 20,000 ₪ וכן 12 תשלומים של 1,500 ₪ כ"א, שישולמו בהוראת קבע בצירוף התשלומים השוטפים של המשכנתא. עותק מההצעה הועבר לעו"ד פרידמן אשר השיב לה, שעו"ד קובלר לא מוכן להשהות את ההליכים בשם מרשתו ולכן הצעתה לא מתקבלת.

5. טוענת התובעת, שהבנק מנע בכל דרך אפשרית את הסדר הפשרה והחל מיידית בהליך המימוש ועורכי הדין פרידמן וקובלר רקמו קנוניה בכך שעו"ד קובלר רשם על חלקו של סנדי עיקול ביוזמת עו"ד פרידמן. העיקול שרשם עו"ד קובלר הוא בגין חובו של סנדי לצד ג', בשמו פעל עו"ד קובלר, אך הוא פעל בתיק ההוצל"פ של צד ג' משנת 1991 ובשנת 1996 כבר קיבל את צו העיקול על זכויותיו של סנדי בדירה אך לא רשם אותו עד ליוזמת הבנק.

6. הצעה נוספת של התובעת נדחתה אף היא על ידי הבנק, שאף לא הודיע לה שיש לה אפשרות להגיש בקשה לסיוע, ואף סרב לפנייתה לעכב את ההליכים עד לדיון בוועדה. נציג הבנק הסתיר מהוועדה שנעשתה התמחרות לדירה, לא הציג בפניה נסח רישום מקרקעין לפיו העיקול של עו"ד קובלר נרשם על הערת האזהרה של סנדי ואף הטעה את הועדה ביחס לסכום שנותר לתשלום. הועדה אישרה את פריסת חוב הפיגורים, בתנאים מקוריים ובכפוף לכך שיוסר העיקול של צד ג' שמכוחו מונה עו"ד קובלר ככונס נכסים. כן הוחלט שהתשלום החודשי יהיה 3,350 ₪ +980 ₪. ביום 18.3.03, בוטל העיקול שנרשם על ידי עו"ד קובלר, (נספח יח' לכתב התביעה). למרות זאת המשיך הבנק להגיש בקשות לאישור מכר הדירה, כאשר התובעת לא נתנה הסכמתה לאישור המכר ולא נכחה בדיון. בקשתה לביטול המכר נדחתה על ידי ראש ההוצל"פ למרות שמעולם לא נתנה את הסכמתה.

7. בחקירתה הנגדית העידה התובעת, שבניגוד להסכם ההלוואה, היא לא רשמה את הזכויות בדירה על שמה מחוסר מחשבה ולאור "צרותיה" . היא אישרה שהיו תקופות שלא שילמה את התשלומים השוטפים של המשכנתא אך שילמה ע"ח הפיגורים ויש אישור משנת 1998, לפיו לא היה לה חוב פיגורים. גם בחודש יוני 1999 לא היה חוב פיגורים ומדי פעם שילמה את סכומי הפיגור. בעת פתיחת תיק ההוצל"פ חוב הפיגורים שלה היה 9,800 ₪ ולאחר מכן הסתבר לה שהיה רק 1,800 ₪.

הצעתה לתשלום החוב הייתה טובה, אך עו"ד פרידמן דרש שתשלם את החוב של סנדי לחברת תעמ"ס בסך של 58,000 ₪. לטענתה במשך שנה וחצי ניסתה לשלם ולהחזיר את ההלוואה "ורדפה" אחרי עו"ד פרידמן ואפרים הרמן מטעם הבנק כדי להסדיר את תשלום החוב. היא פנתה גם לפקידי הבנק ולבקשתם, שלחה להם הצעה בפקס אך עו"ד פרידמן דחה את הצעותיה.

8. היא לא שילמה דבר לבנק כיוון שהבנק סירב לקבל את התשלום ותשלום שכר הדירה ששוכר הדירה שלה היה אמור לשלם, יועדו לשלם את תשלומי ההלוואה לבנק, אך השוכר נאלץ לעזוב את הדירה נוכח הליכי הבנק למכירת הדירה. היא הגיעה לפקידת הבנק רחל מורנו עם סכום במזומן בסך 7,000 ₪ ולאחר מכן עם 20,000 ₪ במזומן, הבנק סירב לקבל את התשלומים, ועו"ד פרידמן התנגד לבקשתה לעיכוב הליכים וביצע את ההתמחרות באותו יום. התובעת אישרה שמתוך תמורת מכירת הדירה היא קיבלה את חוב המזונות בסך כ30,000 ₪.

לדבריה, ביום 27.5.02 חובה לבנק היה 692 ₪ עפ"י מכתבו של עו"ד פרידמן מיום 5.2.02 . היא פנתה לבנק בכתב והציעה לשלם 32,000 ₪ מחוב הפיגורים, אך הבנק לא הסכים להגיע להסדר.

בנה של התובעת, אביב שטיינפלד העיד על עוגמת הנפש ותחושת הדיכאון שליוותה את המשפחה, נוכח מכירת הדירה והמעבר מדירה שכורה אחת לשנייה, ולדבריו, מדובר היה בימים קשים ביותר.

9. סכום התביעה הינו כדלקמן:

800,000 ₪ שווי הדירה במועד הגשת התביעה

294,000 ₪ דמי שכירות שיכלה לקבל במשך 84 חודשים .

10,000 ₪ הוצאות

1,000,000 ₪ עוגמת נפש.

תמצית טענות ההגנה של הבנק:

10. הבנק טוען להתיישנות כיוון שעילת התביעה התגבשה ביום 27.6.01, כאשר עו"ד פרידמן מונה ככונס נכסים או ביום 29.2.00 כשפתח הבנק את תיק ההוצל"פ ולכל המאוחר ביום 10.4.02 כאשר השוכר בדירה שמושכנה לטובת הבנק, קיבל את הודעת הפינוי. עוד טוען הבנק שמדובר בתביעה המופנית נגד הליכי מכר שננקטו על פי החלטות של ראש ההוצל"פ, מה שמהווה מעשה בית דין.

11. הלווים צברו חובות פיגורים בשנים 1998/99 ולא סילקו אותם למרות התראות שנשלחו אליהם, הדירה לא שימשה למגורי התובעת ומשפחתה אלא הייתה נכס מסחרי שהושכרה לאחרים והתובעת גרה ברחובות. עוד טוען הבנק, כי ס' 18ב1 לחוק ההוצל"פ תשכ"ז 1967 המאפשר מימוש משכנתא על גובה הפיגורים בלבד נחקק בחודש יולי 2002 בעוד שתיק ההוצל"פ נשוא תביעה זו נפתח ביום 29.2.00 כך שלא הייתה אפשרות לממש את המשכנתא באופן אחר ולא קמה חובה כזו. לטענת הבנק, גם לאחר תיקון חוק ההוצל"פ, נותרו חריגים ובין היתר, כאשר נתמנה כונס נכסים בהליך אחר, כשמדובר בהסכם הלוואה, שסכום התשלומים שלא נפרעו בתוספת ריבית הפיגורים עולה על 10% מיתרת מלוא חוב ההלוואה, מה שתואם למקרה דנן.

12. הדירה נמכרה על פי אישור בית המשפט ביום 11.5.03, בהחלטת בית המשפט נקבע שהיה זה בהסכמת הצדדים ומטעם התובעת נכח בדיון בפני ר' ההוצל"פ בא כוחה. על פי הסכמות הצדדים בדיון בפני ראש ההוצל"פ ביום 10.3.03, היה על התובעת להביא קונה אחר לדירה בתוך 30 יום שישלם סכום גבוה מהסכום שהוצע, אך היא לא עשתה כן. הבנק מכחיש את טענות התובעת למועד ידיעתה אודות הליכי הוצל"פ, ולטענתו, אינו חייב לנהל עם התובעת כלווה, מו"מ לגבי החזרת הכספים שלא שולמו. לטענת הבנק, המינוי של עו"ד קובלר ככונס נכסים היווה סכנה לבטוחות הבנק להשיב את ההלוואה שנטלה התובעת ובקשות התובעת לכב' ר' ההוצל"פ – נדחו. הדירה נמכרה ביום 19.12.02 בהליך התמחרות בתמורה של 60,500 דולר. הבנק הודיעה לתובעת ביום 20.12.02 כי הדירה נמכרה בסכום זה וכי זכותה לפדות את הדירה בסכום הנ"ל. כן הודע לה כי כל עוד לא יוסר העיקול שנרשם ע"י עו"ד קובלר, הבנק לא יוכל להגיע עמה לכל הסדר בקשר עם החוב לבנק.

הדירה נמכרה באישור סופי של ר' ההוצל"פ ביום 1.5.03.

13. נציגת הבנק גב' רחל רומנו אשר שימשה כפקידה במחלקת גביה בבנק, הצהירה כי התובעת וסנדי חתמו על הסכם הלוואה לרכישת דירה ומדי פעם אחד מבני הזוג נהג להגיע לבנק לשלם תשלומים על חשבון פיגורי ההלוואה ופקידי הבנק היו עמם בקשר טלפוני ונשלחו אליהם הודעות על כך שהם לא שילמו את חוב ההלוואה. התיעוד בתיק הינו של פקידה בשם נורית. התובעת ובעלה מסרו כתובות למשלוח מכתבים ולאחר מכן מסרו ת.ד. וחלק מהמכתבים חזרו. בכל פעם שמכתב חזר, מי מטעם הבנק היה יוצר קשר טלפוני עם אחד מבני הזוג והיו כ-5 שיחות שנורית ניהלה עם התובעת ובעלה והם הבטיחו לקחת את המכתבים, אך לא הגיעו.

14. לדבריה, עו"ד קובלר אשר מונה ככונס נכסים על הנכס שרכשו בני הזוג עמד בקשר עם הבנק ולאחר מכן, עם כונס הנכסים מטעם הבנק, עו"ד פרידמן, אך התובעת וסנדי לא פעלו לסילוק חובותיהם לבנק.

כאשר תיק מועבר לטיפול משפטי, פקידי הבנק יוצרים קשר בין הלקוח לעו"ד. התובעת פנתה אליה כאשר התיק כבר היה בטיפול משפטי אצל עו"ד פרידמן ונפתח תיק הוצל"פ והיא קישרה בין התובעת לעו"ד פרידמן .

15. לדבריה, הבנק מפנה את הלקוח לוועדה בינמשרדית, (להלן: "הוועדה") אשר מורכבת מנציגי הבנק, משרד האוצר ומשרד השיכון. לאחר שהבקשה מועברת לוועדה הבנק שולח חוקר ומעביר לוועדה את כל המסמכים כולל מצב חשבון. הבנק מודיע ללקוח את החלטת הוועדה, וכל זמן שהנושא בבדיקה בוועדה, ההליכים בבנק מעוכבים. במקרה דנן הוחלט שיש לפרוס את התשלומים ולהסיר את העיקול שהוטל ע"י צד ג', (באמצעות עו"ד קובלר). מכיוון שהעיקול לא הוסר, הבנק המשיך בהליכים וחוב הפיגורים לא נפרס כיוון שלא הוסר העיקול.

16. עו"ד שלומי פרידמן מונה ככונס נכסים מטעם הבנק, לאחר שהלווים לא עמדו בהסדרי ההלוואה עפ"י הסכם ההלוואה שחתמו עם הבנק, ולאחר שהבנק שלח להם ולערבים מכתבי התראה. בנוסף, התובעת ובעלה אף מנעו את רישום הנכס על שמם ורישום המשכנתא על שם הבנק. ביום 29.1.98 מונה עו"ד קובלר ככונס נכסים לדירה, בגין חוב שסנדי חב לצד ג'.

עו"ד פרידמן התבקש ע"י הבנק לממש את הדירה ששועבדה כביטחון לתשלום ההלוואה וביום 29.2.00 נפתח תיק הוצל"פ על סכום יתרת החוב למימוש הדירה. נמסרה אזהרה ללווים, והוא מונה ככונס נכסים על הדירה מטעם הבנק ביום 27.6.01. הודעה על כך נמסרה לשוכרי הדירה שצורפו כחייבים.

17. לדבריו, התובעת התחמקה מלמסור כתובת עדכנית כדי למסור לה דברי דואר ובשלב מסוים ניתקה כל קשר עמו. החייבים לא הסדירו את חובם ולא הסירו את צו הכינוס שהוטל עו"ד קובלר. לכן, נקבע מועד לפינוי הנכס ליום 20.5.13. והודעות לגבי מועדי הפינוי נמסרה לכל החייבים בתיק, כולל השוכרים. לבקשת התובעת הוחלט לעכב את הפינוי כדי לאפשר ללווים להגיע להסדר, אך הם המשיכו להתחמק מקבלת דברי דואר. התובעת הגישה בקשות בניסיון לעכב את מכירת הנכס ואלה נדחו.

הוא אישית הודיע לתובעת על החלטת הוועדה, לפיה על תובעת להסיר את העיקול שהוטל ע"י עו"ד קובלר ופריסת החוב.

כתב תשובה מטעם התובעת

18. עילת התביעה התגבשה ביום 20.5.03 כאשר כב' ר' ההוצל"פ אישר לכונס הנכסים מטעם הבנק -עו"ד פרידמן, להתקשר עם רוכש הדירה בעסקת מכר. האישור למכירת הדירה ניתן ביום 20.5.03 ומשכך לא חלפה תקופת ההתיישנות. החלטות ראש ההוצל"פ, אינן מעשה בית דין ומדובר בתביעה דנן בתביעה נזיקית בגין נזק שנגרם לתובעת עקב התנהגות ומחדלי הבנק. התובעת טוענת כי ראש ההוצל"פ הוטעה על ידי הנתבע שהיה להוט למכור את הדירה.

כונס הנכס משמש כזרוע ארוכה של בית המשפט וראש ההוצל"פ נתן החלטות מבלי שהתובעת זומנה.

דיון

השאלה הצריכה הכרעה הינה, האם הבנק פעל שלא כדין ו/או ברשלנות במימוש המשכנתא שנרשמה לטובתו על הדירה, אם כן, האם עליו לשלם לתובעת את הסכום לו היא עותרת.

19. לטענת התובעת, יש לחייב את הבנק בסכום התביעה לאור התנהלותו והתנהלות עו"ד פרידמן מטעמו, במימוש המשכנתא שלא כדין, בחוסר תום לב, ברשלנות ותוך הפרת חובותיו כלפי התובעת במכירת הדירה שלא לצורך.

לטענת הבנק, הוא נהג כדין במימוש המשכנתא, לא הייתה כל קנוניה בינו לבין עו"ד קובלר, וכל ההליכים בתיק ההוצל"פ היו בהתאם לאישורי ר' ההוצל"פ.

לטענת ההתיישנות של הבנק - אישור סופי של המכר ניתן ע"י ר' ההוצל"פ ביום 20.5.03 ועד לאותו מועד פעלה התובעת כדי לבטלו. משכך, תקופת ההתיישנות החלה במועד זה, ואני דוחה את טענת ההתיישנות של הבנק.

מהעדויות והראיות עולה כדלקמן:

20. ביום 4.9.85 הלווים חתמו על הסכם הלוואה עם הבנק לרכישת הדירה בסכום של 19,700,000 שקל ישן, שלפי חישוב הבנק מהווים היום 19,700 ₪. ביום 5.9.85 נרשמה על זכויות המוכרים בדירה הערת אזהרה לטובת הבנק על סכום ההלוואה שניתנה ללווים.

אין מחלוקת שעד שנת 1998 תשלומי ההלוואה שולמו בצורה מסודרת, ואז, לטענת הבנק הפסיקו הלווים לשלם את תשלומי המשכנתא בצורה מסודרת.

ביום 29.1.98 מונה עו"ד קובלר ככונס נכסים לדירה, בעת שכבר נרשמה על זכויות המוכרים הערת אזהרה לטובת הבנק. עו"ד קובלר מונה ככונס נכסים נוסף, במסגרת תיק הוצל"פ שהוא פתח כב"כ צד ג (חב' תעמ"ס) על חוב שחב לה לגרסתה סנדי.

21. ביום 29.2.00 הבנק, באמצעות עו"ד פרידמן, פתח נגד התובעת וסנדי תיק הוצל"פ למימוש המשכנתא, כדי לפרוע את ההלוואה שבאותה עת לטענת הבנק היה 70,356 ₪ וחוב הפיגורים היה, לטענת הבנק, 14,411.51 ₪, כאשר במשך 18 חודשים לא שולמו התשלומים השוטפים להחזר ההלוואה.

ביום 27.6.01 מונה עו"ד פרידמן ככונס נכסים לדירה.

מועד הפינוי הראשון של הדירה נקבע ליום 20.5.02 והודעות פינוי נמסרו לתובעת ולסנדי ביום 10.4.02 ולשוכרים בדירה נמסרו ההודעות ביום 12.3.02 ו – 14.3.02.

22. הבנק ועו"ד פרידמן, הסכימו, לבקשת התובעת, לעכב את פינוי הדירה ב- 60 יום ורשמת ההוצאה לפועל אישרה עיכוב של 7 ימים כדי לאפשר לתובעת להסיר את העיקול שנרשם ע"י עו"ד קובלר ולהגיע להסדר עם הבנק.

משלא הושג הסדר נקבע מועד שני לפינוי הדירה ליום 15.7.02 ועו"ד פרידמן נענה לבקשת התובעת לארכה לסילוק החוב עד 15.8.0.

התובעת לא הסדירה את חובה והנכס פונה ביום 18.8.02 .

ביום 19.12.02 נחתם הסכם מכר על תנאי. בהסכם צוין, שאם בימ"ש יבטל את המכר, גם לאחר אישור ר' ההוצל"פ, יחויב הקונה להשיב את החזקה בדירה לכונס הנכסים.

23. בחודש דצמבר 2012 פנתה התובעת לוועדה וביום 9.1.03 קיבלה הוועדה החלטה כדלקמן:

" מאשרים פריסת חוב הפיגורים ליתרת התקופה ובתנאיה המקוריים ובכפוף לכך הלווה תסיר את העיקול של צד מטעמו מונה כונס נכסים נוסף ותבטל את מינוי כונס הנכסים הנוסף עו"ד קובלר............

כמו כן ברצוננו להדגיש כי בכל מקרה ובכפוף למילוי התנאים המקדמיים, כפי שנקבע בהחלטת הוועדה הנ"ל, יהיה על 2 הלווים לחתום על הפריסה אם וכאשר היא תתבצע והכל בכפול להחלטה הנ"ל ובקיומה בכתבה ולשונה."

ביום 12.2.03 דחתה וועדת הערר את הערר שהגישה התובעת על החלטת הוועדה וביום 18.3.03 הוסר העיקול שנרשם ע"י עו"ד קובלר.

24. בהתאם להחלטה שניתנה ע"י כב' הרשם גבאי ביום 10.3.03, (נספח מו לתצהיר הבנק) בה נכחו: ב"כ התובעת עו"ד פלס, עו"ד פרידמן, עו"ד קובלר וסנדי, אישר כב' הרשם את הסכמת הצדדים ונתן לה תוקף של החלטה . הסכמת הצדדים כפי שבאה לידי ביטוי בהחלטת כב' הרשם הינה:

"כ הצדדים: בהמלצת ר' ההוצל"פ הגענו להסכמה לפיה תינתן למבקשים ארכה בת 30 ימים למציאת קונה שיחתום על הסכם עם כונס הנכסים במחיר גבוה יותר ממחיר ההצעה. אם לא ימצא קונה במועד כאמור יאושר המכר כמבוקש"

באי כוח התובעת והבנק, נתנו הסכמתם להליך המכר, באם לא יובא קונה אחר מטעם התובעת שיציע הצעה גבוהה יותר.

ביום 11.5.03 קבע ר' ההוצל"פ בדיון בבקשת הבנק לאישור עסקת המכר ובבקשת התובעת לעיכוב הליך כינוס הנכסים כדלקמן: "לנוכח הסכמת ב"כ הצדדים מיום 10.3.03, שקיבלה תוקף של החלטה ומאחר שהחייבת לא הביאה קונה אחר לפי ההסכמה, לא נותר לי אלא לאשר את המכר כאמור בהסכמה ובהחלטה שאשרה אותה"

35. ביום 13.4.03 בחלוף 30 הימים למציאת קונה, הגישה התובעת בקשה נוספת לעיכוב הליכי הכינוס. עו"ד פרידמן ביקש לאשר את המכר. ביום 11.5.03 אישר רשם ההוצל"פ את המכר ודחה בקשת התובעת מיום 13.4.03. ביום 14.5.03 הגישה התובעת בקשה נוספת להוצל"פ בדבר אי המצאת מסירות, שנדחתה ביום 3.6.03- תוך הבהרה של ר' ההוצל"פ, כי בהסכמה מיום 10.3.03 ויתרה התובעת על כל טענותיה בקשר להליכים ומושתקת מלטעון טענות אלה פעם נוספת. על החלטות אלה של רשם ההוצל"פ התובעת לא הגישה ערעור.

אין חולק, כי כל הפעולות בתיק ההוצל"פ נעשו ע"י כונס הנכסים באישור ר' ההוצל"פ, לאחר שדן בכל בקשותיה וטענותיה של התובעת בתיק המימוש. ככל שרצתה היה עליה להגיש ערעור על החלטותיו. כיוון שלא הוגש ערעור, החלטות הרשם הינן חלוטות.

התנהלות התובעת

36. בניגוד להסכם ההלוואה, התובעת לא דאגה לרישום זכויותיה בדירה בלשכת רישום המקרקעין ולטענתה, עקב ענייניה האישיים לא מצאה זמן לכך, ואף נמנעה מלעמוד בתשלומי ההלוואה החל משנת 1999. לטענתה, היא נהגה להגיע מדי פעם לבנק ולשלם סכומים שונים על חשבון ההלוואה, אך לא במועדים ובתנאי הסכם ההלוואה.

הלווים היו מודעים להליכי מכירת הדירה, פנו אל הבנק והופנו לעו"ד פרידמן, אך למרות הבטחותיהם נמנעו להסדיר את חובם לצד ג' (תעמ"ס) – שמטעמו מונה עו"ד קובלר ככונס נכסים לדירה ונמנעו לשלם את חובותיהם לבנק. הלווים ו/או התובעת, הגישו בתיק ההוצל"פ בקשות, התנגדויות, תגובות וכולן נדונו בפני ר' ההוצל"פ.

37. התובעת העידה שהיא התעלמה מהעובדה שקיים חוב פיגורים עד שקיבלה את הודעת הפינוי והתעלמה מהעובדה שמונה לדירה כונס מטעם הבנק.

כך העידה התובעת (ע' 15 – 16 לפרוטוקול):

ש. מה גרם לך לבוא לבנק ומפנה לסעיף 23 לתצהירך, ?

ת. לשלם את התשלומים כמדי 17 שנים .

ש. אז רחל קישרה אותם במקום עם עו"ד פרידמן?

ת. הוא בחר להתעלם

ש. מה עשית עם הכסף כדי לשלם?

ת. את הכסף שמרתי כדי לשלם , זה היה כ7,000 ₪.

ש. איך ידעת שזה החוב שלך?

ת. גם אם זה יותר גדול הייתי משלמת את הסכום הזה, כי לא היה לי חשבון כי כל פעם שילמתי.

ש. למה לא הלכת לעו"ד פרידמן למשרד, גם לאחר שהוא נעלם לך, מה עשית עם הכסף?

ת. את הכסף שמרתי כי עובדה כי שלחתי מכתב .

ש. מתי?

ת. די סמוך לאחרי הפינוי ביום 20/5/02

ש. שנפתח תיק ההוצלפ הגעת לרחל רומנו?

ת. לא ידעתי שנפתח תיק הוצלפ כי באתי כהרגלי לבנק לשלם

ש. מה היה התאריך שבאת לשלם?

ת. משהו כמו ספטמבר – אוקטובר בשנת 99.

ש. תיק ההוצלפ נפתח רק בתחילת 99?

ת. אמרו לי שהוא בטפול משפטי. לא יכול להיות שנכנסתי 9/99 ,ואומרים לי שנפתח תיק הוצלפ שנפתח בעצם 5 חודשים לאחר מכן

ש. הפגישה שלך היתה משנת 99 ולבסוף היתה רק בשנת 2002?

ת. כל הזמן ניסיתי להשיג את עו"ד פרידמן , הוא לא התייחס , וראיה לכך הוא פתח תיק הוצלפ בשנת 2000 ולא עשה שום דבר עד 6/2001 .

ש. מה חשבת שיקרה בשנת 6/2001?

ת. לא חשבתי שיקרה. שיש פה חוב , והבנק יבקש את התשלום כהרגלו ואז הבנק העביר זאת לטפול משפטי,

ש. איך קרה שהיה לך צו פינוי בשנת 02 פתאום מצאת את הבנק וגם את עו"ד פרידמן?

ת. באתי ישר לעו"ד פרידמן לאח שהתבקשו הדיירים להתפנות , לא היה לי קשר עם עו"ד פרידמן בכלל.

ש. את אומרת שידעת שפתחו לך תיק הוצלפ , או שידעת שמעבר לטפול משפטי, שבאים לפנות אותך, את מוצאת את כולם, למה לא באת שנתיים וחצי להסדיר את החוב?

ת. הוא לא ביקש. ואולי הוא לא מתכוון להמשיך לטפל בתיק. הבנק לא יכול היה לקבל ממני כסף ובפועל פרידמן התעלם ביי ונשארתי האישה הקטנה חסרת אונים

ש. נכון שבשלב שהגענו לפינוי ייצגו אותך 3 משרדי עורכי דין , גלזר?

ת. גלזר לא ייצג אותי אלא עזר לי. המשרד של פאר עזר לי. ועו"ד פלס גם ניסה לעזור לי . זעקתי עלתה לשמיים וכל עו"ד שניסה לעזור לי – עזר לי.

.....

ש. צירפת הצעות לבנק לפרוע את חוב הפיגורים שלך, מכתבך מיום 27/5 , מה היתה יתרת החוב שלך ביום זה?

ת. איני יודעת. אך הצעתי תשלום מאוד מכובד של 20,000 ₪ ועוד 12 תשלומים של 1,500 ₪ כ"א, כלומר 38,000 ₪ אך הבנק לא קיבל.

ש. כמה היו הפיגורים שלך היו ?

ת. נניח שפחות.

ש. מפנה אותך לדפי החשבון שצירפת, הפיגורים שלך עמדו על 54,000 ₪,?

ת. מפנה לתיקוני חקיקה שישנם ריביות שאפשר לגבות והבנק חרג כאשר גבה ריבית פיגורים של 21 אחוז , ואילו היה מקבל את הצעתי סביר להניח שהצעתי היתה יותר מהחוב המקורי ולא כולל 21 אחוז פיגורים שזה ריבית דהריבית. בתצהירים של גב' רחל רומנו גילתי דברים שהם רק לטובתי ו21 אחוז ריבית ...

38. לאחר פינוי הנכס ולאחר ביצוע ההתמחרות על הדירה, פנתה התובעת לוועדה בבקשה למחיקת החוב, ובמקביל פנתה בבקשות לרשם הוצל"פ לשם ביטול החלטותיו הקודמות.

ביום 31.10.02 וביום 15.12.10 נדחו שתי בקשות התובעת על ידי רשם ההוצל"פ .

ביום 6.1.03 דנה הועדה בבקשה והחליטה כי בכפוף לכך שהתובעת תסיר את העיקול של צד ג' שמטעמו מונה עו"ד קובלר ככונס נוסף, ותבטל את מינויו, ניתן יהיה לפרוס את חובה של התובעת ליתרת התקופה ובתנאים המקוריים של ההלוואה. התובעת ערערה על החלטת הוועדה וביום 12.2.03 נדחה הערר. התובעת הגישה בקשות נוספות להוצל"פ לביטול המכר. ביום 10.3.03 התקיים דיון בפני רשם ההוצל"פ בנוכחות התובעת, בא כוחה, סנדי, עו"ד פרידמן ועו"ד קובלר. לבקשת התובעת ניתנה לה הזדמנות אחרונה למכור את הנכס במחיר גבוה מזה שהושג תוך 30 יום.

39. בעדותה (ע' 22 ש' 6- 10) אישרה התובעת שכלל לא התכוונה למצוא קונה:

ש. האם היה לך קונה במחיר יותר טוב?

ת. לא חיפשתי כי לא תיארתי לעצמי שהבנק ימכור את הנכס. מה גם שבאותו יום ביקשתי בקשה לעיכוב הליכים עקב פנייתי לוועדה הבין משרדית

ובע' 24 שורות 26 -24 העידה:

ש. נספח מ'ו לתצהיר גילוי המסמכים – ביום 10/3/03- ומצטטת , את הבאת קונה במחיר יותר טוב?

ת. רציתי לאמץ את החלטת הועדה הבן משרדית

40. טוענת התובעת שביום 29.2.00 נפתח תיק הוצל"פ למימוש הזכויות בדירה ביחס למלוא סכום ההלוואה שבאותה עת לטענת הבנק היה 62,791 ש"ח וסכום הפיגורים היה 114,000 ש"ח, מבלי שנשלח אליה מכתב התראה ולטענתה, הבנק ידע שאינה מתגוררת בדירה ושיש לה כתובת קבועה אחרת. למרות זאת, טוענת התובעת, שהבנק שלח את מכתביו לכתובת עלומה – ת.ד. 3901 שהבנק הודה שהיא שגויה ורק לאחר שמונה עו"ד פרידמן היא ניסתה להגיע עמו להסדר.

41. אלא שגב' רומנו לא טענה בעדותה שהכתובת שגויה, וכך העידה:

ש. מפנה אותך לנספח ב' – נורית בעלה של התובעת ומסרו לכם ת.ד. 1093 ברחובות?

ת. כן, כי לפי הכתובת המכתבים חזרו ושיצרנו זו הכתובת שמסרו פעם אחרי פעם

ש. האם הבנק טעה במשלוח המכתבים?

ת. אין דבר כזה שהבנק טעה, יצרנו קשר.

ש. מפנה לנספח ג' לתצהיר גילוי המסמכים , הם מופנים לת.ד. 3901- 3 ראשונים, שבאופן פלא זה ההיפוך ?

ת. יתכן שזו היתה ת.ד. שנתנו בזמנו ב-3 הודעות הראשונות בנספח ג' לתצהיר גילוי המסמכים של הבנק, ולפי המכתבים שחזרו מאותה כתובת שמסרו לנו , ויש תיעודי שיחות שהודענו שהמכתבים חוזרים

מהעדויות והראיות עולה שהתובעת הייתה מודעת לחובות הפיגורים שאותם לא שילמה וידעה שהבנק פתח בהליכים משפטיים, כך עולה מעדותה ועדות גב' רומנו שלא נסתרה. לדבריה, הבנק המשיך בהליכים בתיק ההוצל"פ כיוון שהחלטת הוועדה לא בוצעה (ע' 31 שורות 1-5). גם לאחר שעו"ד פרידמן מצא קונה לדירה, הליכי המכר עוכבו לבקשת התובעת. כן ידעה שעו"ד קובלר מונה ככונס נכסים על הדירה בשל חובו של סנדי לתעמ"ס. כבר ביום 6.1.98 פנה סנדי לבנק במכתב בעקבות פניית עו"ד קובלר לבנק והתנגד למינויו ככונס נכסים. עוד עולה, שלבקשותיה ניתנו לה ארכות להגיע להסדרים ולשלם את חוב הפיגורים, בין בהסכמת הבנק ובין ללא הסכמתו.

42. איני מקבלת את טענת התובעת שפרוטוקול הדיון בפני הרשם מיום 10.3.03 בבקשה לאישור מכירת הדירה, אינו משקף את המציאות. מהפרוטוקול עולה שהיא נתנה את הסכמתה, באמצעות ב"כ, למכר. גם איני מקבלת את טענתה שהמחיר בו נמכרה הדירה היה נמוך מערכה וניתן היה לקבל מחיר גבוה יותר. למרות שניתנה לה הזדמנות, היא כלל לא ניסתה למצוא קונה אחר ואף לא המציאה הערכת שמאי המצביעה על מחיר גבוה יותר.

התובעת לא הוכיחה את טענתה לפגמים רבים בהתמחרות ולא הוכיחה שהבנק פעל בהתחכמות, תחבולה והכשלתה משיקולים זרים, נקמנות ושרירותיות. כך גם איני מקבלת את טענתה ל"קנוניה" בין עורכי הדין קובלר ופרידמן. טענותיה נטענו בעלמא ללא בדל של ראיה.

מהעדויות והראיות אשר הובאו בפני עולה, כפי שפורט לעיל, שכל פעולות הבנק עשו עפ"י החלטות ר' ההוצל"פ. הלווים היו מודעים לכל הליכי מימוש הדירה בתיק ההוצל"פ, כולל ההתמחרות.

איני מקבלת את טענת התובעת שהצעותיה לא הועברו לבנק ע"י עו"ד פרידמן ולא נדונו. התובעת, עפ"י ס' 22 ו- 30 לכתב התביעה, מפרטת ששלחה את הצעותיה לבנק והן נדחו ע"י הבנק.

התנהלות הבנק

43. האזהרה לתובעת נמסרה ביום 17.8.00 ולסנדי ביום 15.3.01 ולטענת הבנק, כיוון שהלווים לא אותרו, הם לא התגוררו בדירה ונמנעו מלקחת דברי דואר. הלווים מסרו מדי פעם כתובת מגורים אחרת כדי להתחמק מנושים ומחובותיהם לבנק.

לטענת הבנק, הלווים היו מודעים להליכי מכירת הדירה ונמנעו להסדיר את חובם לצד ג' (תעמ"ס) – שמטעמו מונה עו"ד קובלר ככונס נכסים לדירה ונמנעו לשלם את חובותיהם לבנק. לכן נקבע מועד פינוי ראשון ליום 20.5.02 והודעות פינוי נמסרו לתובעת ולסנדי ביום 10.4.02 ולשוכרים בדירה נמסרו ההודעות ביום 12.3.02 ו – 14.3.02.

44. הבנק מאשר שנענה לפניית התובעת שפנתה אל הבנק ואל עו"ד פרידמן, והסכים לעכב את פינוי הדירה ב- 60 יום ורשמת ההוצאה לפועל אישרה עיכוב של 7 ימים כדי לאפשר לתובעת להסיר את העיקול שנרשם ע"י עו"ד קובלר ולהגיע להסדר עם הבנק.

משלא הושג הסדר נקבע מועד שני לפינוי הדירה ליום 15.7.02 והודעות הפינוי נמסרו כדין. עו"ד פרידמן נענה לבקשת התובעת לארכה לסילוק החוב עד 15.8.02, משהתובעת לא הסדירה את חובה פונה הנכס ביום 18.8.02 מהשוכרים ופורסם פעמיים למכירה ע"י עו"ד פרידמן. עפ"י הערכת שמאי שווי הדירה במכירה כפויה היה 60,000 $ וביום 19.12.02 נחתם הסכם מכר על תנאי. בהסכם צוין, שאם בימ"ש יבטל את המכר, גם לאחר אישור ר' ההוצל"פ, יחויב הקונה להשיב את החזקה בדירה לכונס הנכסים.

45. בגרסת הבנק קיימת סתירה בין עדותו של עו"ד פרידמן וגב' רומנו בנושא הצעות התובעת להסדר החוב ולגבי עיכוב הליכי הוצל"פ עם פנית התובעת לוועדה.

גב' רומנו העידה שהבנק לא קיבל כל הצעת הסדר מהתובעת, (ע' 30 שורות 11-17 לפרוטוקול) :

ש. זה נכון שהתובעת הציעה מספר הצעות לסילוק חוב הפיגורים?

ת. באותה תקופה לא, לא היתה שום הצעה אלא פיגורים , כמו ב3/98 כי היה לחץ של עו"ד קובלר ומאז לא שילמה שום דבר עד 99 היא שילמה חוב שלא סגר את החוב ,

ש. ברגע שהצטברו פיגורים , האם ראית הצעות פשרה מטעם התובעת או הסדר לסילוק יתרת הפיגורים?

ת. לא היו שום עצות וגם אנו שלחנו מכתב שיכולה לפנות לועדה , עם העתקים לערבים. לא קיבלתי פניה ממנה.

עו"ד פרידמן העיד שהתובעת שלחה הצעות ואלה נשלחו על ידו לבנק. (ע' 37 שורות 28 -31)

ש. נכון שהתובעת שלחה הצעות להסדיר את חוב הפיגורים?

ת. כן , אני זוכר במעורפל , אך היו רדודים, ועו"ד שלה התחייב , לפרוע את כל הפיגורים ולא עמדה בזה. תמיד שלחתי לבנק הצעות.

אך כאמור, מסעיפים 22 ו -30 לכתב התביעה עולה, שהצעות התובעת נשלחו על ידה לבנק, דונו בבנק ונדחו. כאן המקום לציין, כי אין התחייבות של הבנק להגיע להסדרים עם לווים שאינם עומדים בהסדרי תשלום הלוואות ואינם נענים לפניות הבנק. עם זאת, כדי ל"בוא בכפיים נקיות" ולהתנהגות בתום לב, הבנק כן דן בהצעות התובעת, הסכים להארכות מועדים ופעל כדין ובהתאם להוראות ר'

ההוצל"פ.

46. עפ"י עדות גב' רומנו היה על הבנק לעכב את הליכי המכירה עד להחלטת הוועדה ופניית

התובעת לוועדת הערר ובניגוד לכך, עו"ד פרידמן המשיך בהליכים, מבלי שחיכה להחלטת הוועדה

ולהחלטת וועדת הערר, למרות שידע אודות פניית התובעת לוועדת הערר.

גב' רומנו העידה, שעם הגשת הבקשה לוועדה, עוכבו הליכי מכירת הדירה. (ע' 31 שורה 1 עד ע' 32 שורה 7 ):

ש. זה נכון שהפניה לועדה זה כדי לעצור הליכים משפטים נגד לווה?

ת. זה לא לעצור, אלא לעשות החלטה, ואז היו מפסיקים את ההליכים, היות שההחלטה לא נעשתה אז המשיכו בהליכים כי ההחלטה לא בוצעה , כי היו צריכים להסיר את העיקול של צד ג' – זה מה שהוחלט בוועדה, אבל הלווה לא הסכימה ופנתה לועדת ערר , והאחרונה אימצה את ההחלטה של הועדה בן משרדית כדי להסיר את העיקול

ש. בזמן שלקוח פונה לועדה זו, באותו זמן עד שהוועדה תתכנס, הכל מעוכב, הכוונה להליכים משפטים?

ת. כן, עיכבו הכל. היא פנתה לועדה לאחר שעו"ד פרידמן מצא קונה לדירה ולאור בקשתה עיכבו את הליכי המכירה.

ש. ההחלטה של הועדה ניתנה ביום 6/1/2003, הייתם צריכים לשלוח חוקר, האם נכון שהבקשה של התובעת הוגשה חודש לפני כן ?

ת. הפניה לועדה היתה – שהתובעת פנתה לאחר שעו"ד פרידמן מצא קונה.

ש. כמה זמן לוקח לבנק לגבש את כל המסמכים?

ת. מקסימום חודש, כל חודש יש ועדה.

ש. כמה המינימום ?

ת. יכול לקחת 3 שבועות. יש תאריכים לועדה. שולחים לחוקר, ואז לוקחים את התיק לועדה . כחודש ימים זה לוקח

ש. מ12/02-1/03, עדכנתם את עו"ד פרידמן שהתבצעה פניה לועדה?

ת. כן

ש. שהועדה הבן משרדית מקבלת החלטה היא מחייבת את הבנק?

ת. כן

ש. ההחלטה של הועדה היתה ביום 6/1/03, ואתם קיבלתם ושלחתם אותה לעו"ד פרידמן?

ת. ברור ששלחנו. ברור שקיבל כי אחרת לא היה מעכב את המכירה. גם היתה ועדת ערר, ועיכבנו את החלטת ועד ערר.

ש. מפנה אותך לנספח מה' – לתצהיר גילוי מסמכים של הבנק – זו הפעם הראשונה שאתם מודיעים לעו"ד פרידמן על ההחלטה של הבן משרדית?

ת. יתכן ואמרו לו זאת בטלפון. הודיעו לו בכתב את ההחלטה

ש. נכון שבנספח זה אתם מבקשים שיודיע על ההחלטה?

ת. אנו מודיעים בעצמנו. הבנק שולח. ברור ששלחו את המכתב גם לתובעת אחרת לא היתה פונה לועדת ערר.

ש. במכתב לעו"ד פרידמן ואני מצטט, אתם ביקשתם מעו"ד פרידמן שיודיע?

ת. את החומר של הועדה אין לנו פה. זה לא משנה מי הודיע. אם יש מכתב אז כן.

ש. מתי הוא הודיע לתובעת על ההחלטה?

ת. מעיינת בתכתובת. אני יודעת שביום5/2 התקיים דיון בועדת ערר וביום 6/1 היה דיון בועדה.

ש. שלקוח מגיש ערר ומנסה לשנות את ההחלטה, גם אז אתם מחכים מה תחליט ועדת הערר?

ת. ברור שחיכו עם הקונה.

ש. גם ביום 20/2 חיכתם עם הקונה?

ת. כן,

47. לעומתה, העיד עו"ד פרידמן שעמדת הבנק הייתה שלא לעצור את ההליכים עד שלא יוסר

העיקול של עו"ד קובלר ()ע' 34 שורה 28 – ע' 35 שורה 3):

ש. תסכים איתי שאם הודעת לתובעת בטלפונית על ההחלטה – היא נעשתה לאחר 9/1/03, או באותו יום ?

ת. אני לא ידוע אם היה מסמך קודם לזה, אך יודע בוודאות שאמרתי לה שעמדת הבנק/הועדה היא שאת חייבת להוריד את קובלר מהסיפור של המינוי שלו ואני לא יודע אם זה היה לפני 9/1/03 כי לא יודע אם החלטה כזו קודמת , אך יודע שעמדת הבנק /הועדה היא שעד שהמינוי של עו"ד קובלר לא יבוטל – הבנק לא מסכים לעצור את ההליכים וכך ענתה לי – ואני זוכר – קובלר הוא רמאי, נוכל ואנו לא חייבים לו כלום ותמיד אבל תמיד אחרי אימרות כאלו פניתי לקובלר ותמיד תשובתו היתה נו מה אתה רוצה , אתה מקשיב לחייב, ואני זוכר שהוא גם רדה בי שלא אעיז לוותר וכתב לי מכתב שאנו כונסים ושאני חייב לו חובת נאמנות. אני מפנה לנספח י' לתצהירי.

48. יתרה מכך, עו"ד פרידמן אף הגיש בשם הבנק בקשה לאישור המכר, ביום 22.12.02 וביום

13.1.03 בין המועד שבו ניתנה החלטת הוועדה וטרם שניתנה החלטת וועדת הערר. (נספחים 2,4,

לסיכומי התובעת).

החלטת הוועדה מיום 6.1.03 נשלחה אל עו"ד פרידמן ביום 9.1.03, והוא הגיש בקשה נוספת

לאישור המכר כבר ביום 13.1.03 ויש להניח שטרם שההחלטה הגיע ללווים, טרם שפנו לוועדת

ערר וטרם שהיה סיפק בידיהם לפעול עפ"יה.

עם זאת, התובעת בחקירתה העידה ששלחה לבנק הצעות להסדר הפקס לגב' רומנו ולאפרים הרמן

(ע' 20 שורות 9-12), ס' 22 ו- 30 לכתב התביעה, כך שבכל מקרה הצעותיה הגיעו לבנק נבחנו ונדחו.

49. פעולות אלה של הבנק באמצעות עו"ד פרידמן, הגם שנעשו טרם שניתנה ללווים השהות לפעול

עפ"י החלטת הוועדה לא גרמו לתובעת כל נזק, כיוון שלאור בקשות נוספות של התובעת לעכב

ו/או לא לאשר את המכר, התקיים דיון ביום 10.3.03 בפני רשם ההוצל"פ בנוכחות התובעת, בא

כוחה, סנדי, עו"ד פרידמן ועו"ד קובלר. לבקשת התובעת ניתנה לה הזדמנות אחרונה למכור את

הנכס במחיר גבוה מזה שהושג תוך 30 יום. התובעת, כאמור לעיל, לא פעלה למציאת קונה במחיר

גבוה יותר.

50. כפי שפורט לעיל, בדיון בפני הרשם ביום 10.3.03 (נספח מו' לתצהיר הבנק) נכחו ב"כ התובעת

וסנדי ונתנו הסכמתם, שקיבלה תוקף של החלטה, שככל שלא ימצאו הלווים קונה במחיר גבוה

מההצעה תוך 30 יום יאושר המכר. התובעת העידה שלא מצאה רוכש אחר והמכר אכן אושר ביום

11.5.03 כאשר כב' הרשם מציין בהחלטת האישור, כי הוא ניתן בהתאם להסכמת הצדדים מיום

10.3.02 .

ביום 13.4.03 בחלוף 30 הימים למציאת קונה, הגישה התובעת בקשה נוספת לעיכוב הליכי הכינוס וביום 11.5.03 אישר רשם ההוצל"פ את המכר ודחה בקשת התובעת מיום 13.4.03.

ביום 14.5.03 הגישה התובעת בקשה נוספת להוצל"פ בדבר אי המצאת מסירות, שנדחתה ביום

3.6.03- תוך הבהרה כי בהסכמה מיום 10.3.03 ויתרה התובעת על כל טענותיה בקשר להליכים

ומושתקת מלטעון טענות אלה פעם נוספת. על החלטות אלה של רשם ההוצל"פ התובעת לא הגישה ערעור.

51. בכל הבקשות הללו לא הזכירה התובעת ולו ברמז, שהעיקול שנרשם ע"י עו"ד קובלר בוטל ביום 18.3.03 מה שמצביע על כך שהבנק, ו/או ר' ההוצל"פ לא ידעו אודותיו. התובעת לא הוכיחה, ואף לא טענה, שבמועדים אלה, היא עצמה ידעה אודות ביטול העיקול שנרשם ע"י עו"ד קובלר. התובעת לא הגישה כל בקשה לבנק לפריסת החוב לאור ביטול העיקול, ולא הוכיחה שהבנק ידע אודות ביטולו.

על התובעת שטענה שלא נתנה את הסכמתה להחלטה שניתנה ע"' כב' הרשם גבאי ביום 1-.3.03

היה להעיד את עו"ד פלס וסנדי שעפ"י ההחלטה נכחו בדיון.

וכבר נקבע כי "אי הבאת עד רלוונטי מעוררת, מדרך הטבע, את החשד, כי יש דברים בגו וכי בעל הדין, שנמנע מהבאתו, חושש מעדותו מחשיפתו לחקירה שכנגד... ככלל,אי העדת עד רלוונטי "יוצרת הנחה לרעת הצד שאמור היה להזמינו...". (ע"א 641/87 קלוגר נ' החברה הישראלית לטרקטורים וציון בע"מ פד"י (1) 239 בע"מ 245. ת.א. (ראשון לציון) 4712/01 ב.ג. את א. נ' צ'רבוס ניהול, תק-של 2002 (2) 650, עמ' 655.

52. למרות שחוזה המכר נחתם ביום 19.2.02, עוכבו הליכי המכירה ולא בוצע דבר מאז שהתובעת פנתה אל הוועדה, הגם שעו"ד פרידמן הגיש בקשות לר' ההוצל"פ.

לאור המפורט, אני דוחה את טענת התובעת שהבנק פעל שלא כדין ו/או ברשלנות . עולה מהעדויות והראיות שהבנק פעל כדין ועפ"י החלטות ר' ההוצל"פ.

53. החלטת הוועדה הבינמשרדית מיום 9.1.03

" מאשרים פריסת חוב הפיגורים ליתרת התקופה ובתנאיה המקוריים ובכפוף לכך הלווה תסיר את העיקול של צד מטעמו מונה כונס נכסים נוסף ותבטל את מינוי כונס הנכסים הנוסף עו"ד קובלר............

כמו כן ברצוננו להדגיש כי בכל מקרה ובכפוף למילוי התנאים המקדמיים, כפי שנקבע בהחלטת הוועדה הנ"ל, יהיה על 2 הלווים לחתום על הפריסה אם וכאשר היא תתבצע והכל בכפול להחלטה הנ"ל ובקיומה בכתבה ולשונה."

54. עפ"י נספח יח' לכתב התביעה, העיקול שרשם עו"ד קובלר בוטל ביום 18.3.03 וכפי שפורט, לא ברור מדוע בבקשה שהגישה התובעת לביטול החלטה והתנגדות לאישור מכר שהוגשה ביום 28.5.03 (נספח 7 לסיכומי התובעת) לא צינה התובעת עובדה זו, ולא ברור מדוע לא הציגה מסמך זה בפני הוועדה , לאחר ההחלטה ובפני הבנק, כדי להראות שקיימה את החלטת הוועדה וכל שנותר הינו לבצע פריסה מחדש של תשלומי ההלוואה והפיגורים.

התובעת לא טענה ובוודאי שלא הוכיחה, שהציגה מסמך זה בפני הבנק ו/או בפני כל גורם שהוא ואף לא טוענת שהיא הגישה את הבקשה לביטול אותו עיקול .

לאור העבודה שלא נטען כלל שהמסמך הוצג בפני כל גורם שהוא ואף לא נטען שהתובעת ידעה אודותיו בזמן אמת, אין לה לבוא בטענות כלפי הבנק שלא פעל עפי"ו.

55. התובעת לא הוכיחה את טענתה, לפיה עו"ד פרידמן ועו"ד קובלר עשו יד אחת כדי למכור את הדירה ולא לאפשר לה להגיע לה סדרים. עו"ד קובלר מונה כונס נכסים בשל חובות סנדי לתעמס ועו"ד פרידמן מונה בשל חובות הלווים לבנק. הלווים היו מיוצגים בהליכים ע"י עורכי דין.

מעדויות עו"ד פרידמן וגב' רומנו שלא נסתרו עולה, שהתובעת פעלה בתשלום ההלוואה, החל משנת 1999 כראות עיניה ועפ"י שיקול דעתה, כאשר מדי פעם שילמה חלק מחוב הפיגורים – כך גם העידה התובעת עצמה. היא לא פעלה בהתאם להחלטת הוועדה ולא הסירה את העיקול שנרשם ע"י עו"ד קובלר כדי שהבנק ינסה להגיע עמה לפריסת חוב הפיגורים ותשלומי ההלוואה.

כל פעולותיו של עו"ד פרידמן נעשו עפ"י החלטות ר' ההוצל"פ שהפכו לחלוטות.

סוף דבר

כמפורט באריכות בפסק דין זה, התובעת לא הוכיחה את טענותיה המפורטות בכתב התביעה.

אני דוחה את התביעה על כל רכיביה.

התובעת תשלם לבנק הוצאותיו ובנוסף שכ"ט בסך 15,000 ₪.

ניתן היום, כ"ח ניסן תשע"ה, 17 אפריל 2015, בהעדר הצדדים.

החלטות נוספות בתיק
תאריך כותרת שופט צפייה
10/01/2011 החלטה על בקשה של תובע 1 כללית, לרבות הודעה עמדת המבקשת לעניין החלטת ביהמ"ש מיום 20/6/10 10/01/11 יוחנן גבאי לא זמין
08/05/2012 החלטה על בקשה של נתבע 1 דחייה על הסף 08/05/12 רונית פינצ'וק אלט לא זמין
08/05/2012 החלטה מתאריך 08/05/12 שניתנה ע"י רונית פינצ'וק אלט רונית פינצ'וק אלט לא זמין
18/03/2013 הוראה לתובע 1 להגיש אישור פקס רונית פינצ'וק אלט צפייה
19/05/2013 החלטה על בקשה של מבקש 1 ביטול החלטה / פס"ד 19/05/13 רונית פינצ'וק אלט לא זמין
09/10/2013 החלטה על תשובת המבקש לתגובת התובעת 09/10/13 אושרי פרוסט-פרנקל צפייה
23/10/2013 החלטה מתאריך 23/10/13 שניתנה ע"י אושרי פרוסט-פרנקל אושרי פרוסט-פרנקל צפייה
26/11/2013 החלטה מתאריך 26/11/13 שניתנה ע"י אושרי פרוסט-פרנקל אושרי פרוסט-פרנקל צפייה
12/12/2013 החלטה מתאריך 12/12/13 שניתנה ע"י אושרי פרוסט-פרנקל אושרי פרוסט-פרנקל צפייה
19/12/2013 החלטה מתאריך 19/12/13 שניתנה ע"י אושרי פרוסט-פרנקל אושרי פרוסט-פרנקל צפייה
26/12/2013 החלטה מתאריך 26/12/13 שניתנה ע"י אושרי פרוסט-פרנקל אושרי פרוסט-פרנקל צפייה
20/03/2014 החלטה מתאריך 20/03/14 שניתנה ע"י אושרי פרוסט-פרנקל אושרי פרוסט-פרנקל צפייה
01/12/2014 החלטה שניתנה ע"י אושרי פרוסט-פרנקל אושרי פרוסט-פרנקל צפייה
08/12/2014 החלטה על בקשה בעניין עד מטעם הבנק אושרי פרוסט-פרנקל צפייה
10/12/2014 החלטה שניתנה ע"י אושרי פרוסט-פרנקל אושרי פרוסט-פרנקל צפייה
16/03/2015 החלטה שניתנה ע"י אושרי פרוסט-פרנקל אושרי פרוסט-פרנקל צפייה
03/04/2015 הוראה לתובע 1 להגיש סיכומי תשובה אושרי פרוסט-פרנקל צפייה
17/04/2015 פסק דין שניתנה ע"י אושרי פרוסט-פרנקל אושרי פרוסט-פרנקל צפייה