בפני | כב' השופט יוסי טורס |
תובעת | רבקה אמסלם ת.ז 022678387 |
נגד |
נתבעת | איילון שחר - חברה וסוכנות רכב בע"מ ח.פ. 513747477 |
- התובעת ביקשה לרכוש רכב בעסקת טרייד אין. לצורך כך פנתה אל הנתבעת, שהנה חברה למסחר ברכבים משומשים והתקשרה עמה בהסכם לפיו רכשה ממנה רכב מסוג יונדאי (להלן- הרכב היונדאי). בין הצדדים הוסכם כי התובעת תשלם לנתבעת סך של 120,000 ש"ח וכן תמסור לה את רכבה הישן מסוג פורד פוקס (להלן- רכב הפורד) אשר לגרסת התובעת מחירו היה אותה עת 15,000 ש"ח.
- התובעת טוענת כי לא התאפשר לה לעיין בטופס בדיקה טרם חתימת ההסכם וכי נמסר לה על ידי הנתבעת כי הרכב תקין למעט תאונה קלה, בגינה הופחתו מהתמורה 2,000 ש"ח לכדי 120,000 ש"ח כאמור. ואולם, לאחר שקיבלה הרכב וערכה לו בדיקה גילתה כי הוא עבר תאונה קשה אשר פגעה בשלדתו. לאור כך פנתה אל הנתבעת וביקשה לבטל את העסקה. הנתבעת הסכימה, רכב היונדאי הוחזר לידיה והתובעת קיבלה חזרה סך של 125,000 ש"ח.
- התובעת טוענת כי סכום זה אינו מהווה השבה מלאה, שכן ערכו של רכב הפורד שמסרה לנתבעת היה כאמור 15,000 ש"ח אך הנתבעת השיבה לה עבורו 5,000 ש"ח בלבד. התובעת עותרת עוד לתשלום הוצאות שנגרמו לה וכן פיצוי בשל עגמת נפש.
- הנתבעת טוענת כי התובעת ידעה על מצבו של הרכב לרבות "התאונה הקשה" כלשונה והסכימה לרכוש אותו חרף זאת. נטען כי הנתבעת הסכימה לבטל את העסקה והשיבה לתובעת את שהוסכם בין הצדדים במסגרת הסכם פשרה. ביחס לשוויו של רכב הפורד נטען כי הוא עמד על סך 5000 ש"ח בלבד.
- במהלך הדיון חזרו הצדדים על טענות אלו. התברר כי הנתבעת לא ערכה טופס גילוי נאות כנדרש בחוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), תשס"ח-2008. יובהר כי בטופס זה אמור מוכר רכב משומש, שזהו עסקו, לפרט אם הרכב ניזוק בתאונה כלשהי וכן למסור פרטים נוספים לרבות שמו של הבעלים.
- בסיומו של הדיון הסמיכו אותי הצדדים להכריע בתביעה על דרך הפשרה בהתאם לסעיף 79א(א) לחוק בתי המשפט.
- נתתי דעתי לטענות הצדדים כמפורט לעיל ועיינתי במסמכים שהוצגו לעיוני. הבאתי בחשבון את השיקולים השונים, לרבות אי מילוי תנאיו של חוק צרכני קוגנטי מחד גיסא וקיומו של הסכם שצוין בו על ידי הנתבעת כי הוא מהווה "פשרה", מאידך גיסא. לאחר כל זאת ראיתי לקבל את התביעה בחלקה ולחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 8,000 ש"ח. כן תשלם הנתבעת הוצאות משפט בסך 800 ש"ח. הסכומים ישולמו בתוך 30 יום.
קיימת זכות להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 15 יום.
המזכירות: להמציא לצדדים
ניתן היום, י"ב ניסן תשע"ה, 01 אפריל 2015, בהעדר הצדדים.