לפני כבוד השופטת חדוה וינבאום וולצקי | ||||
התובעת והנתבעת שכנגד | מלונות פתאל בע"מ | |||
נגד | ||||
הנתבעות והתובעות שכנגד | .1 נ.י. אשקלון בע"מ 2. מלונות הברון בנימין בע"מ | |||
פסק דין |
במהלך ניהול ההליך נדרשתי ליתן החלטות ביניים על מנת לאפשר את המשך ניהולו של המלון ולאזן בין טענות הצדדים.
בפסק הדין אתמקד רק בטיעונים שלטעמי דורשים התייחסות ובמידה הראויה לסכסוך.
ואלה העובדות הצריכות לעניין:
על פי ההסכם, התשלומים שיידרשו לצורך ניהול המלון ישולמו על ידי ברון. זאת לרבות העסקת העובדים במלון, שיהיו עובדי ברון ולא עובדי פתאל ועוד. פתאל תשמש כשלוחה של ברון לצורך ניהול המלון.
הכספים שיגיעו לידי פתאל בקשר עם הפעלת המלון יופקדו בחשבון בנק על שם המלון, אך בבעלות ברון. מחשבון זה ישולמו גם כל ההוצאות התפעוליות לרבות דמי הניהול ודמי התמריץ עבור פתאל. החשבון יהיה בכל עת בשליטתה המוחלטת של פתאל שתהא מוסמכת לפעול בו ולמשוך ממנו כספים באמצעות חתימתם היחידה של המורשים כמפורט בהסכם.
פתאל תאפשר לברון גישת צפיה רציפה באמצעות המחשב בחשבון התפעול כמקובל בבנק שבו מתנהל חשבון תפעול.
הדיון בשתי התביעות אוחד בפניי.
טענות הצדדים בכתבי התביעה
כמו כן התנהלות מנהל המלון אינה מקצועית והדבר דרש את התערבות ברון כמו למשל בגיוס עובדים למלון או בהגנה על עובדת המלון, כאשר הוחלט לארח אסיר בחופשה במלון שהתנהג שלא כשורה. כך גם בהבאת אוכל לחדר האוכל ממלון בבעלות אחיו של ברון, כאשר במלון לא היה די אוכל להאכיל בו את האורחים במלון ועוד.
סדר הדיון
מהות ההסכם שבין הצדדים
... אלא אם צוין בהסכם זה מפורשות אחרת, תהא למנהלת שליטה בלעדית ושיקול דעת מוחלט בהפעלת, הנחיית, פיקוח וניהול המלון, בהתאם לתנאי הסכם זה."
מתוך עיון בהסכם עולה כי לפתאל שליטה מלאה במדיניות האשראי, ההנחות ומתן שירותים בחינם, רכישת מלאים ואספקת ציוד, ביצוע תיקונים, פרסום ויחסי ציבור ועוד.
על פי ההסכם מחויב ברון באמצעות חברה בבעלותו, שתוקם לצורך ניהול המלון לכסות את כל העלויות של הפעלת המלון ומחשבונה גם ישולם לפתאל שכרה בעד ניהול המלון (לכן הוקמה חברת מלונות ברון בנימין בע"מ).
על פי סעיף 5.5 להסכם הגדירו הצדדים את מעמדה של פתאל כשלוחה של ברון: "בביצוע התחייבויותיה על פי הסכם זה תפעל המנהלת כשלוחה של החברה."
אי עמידה בדרישה להצגת מלוא הנתונים לברון
"... מדי חודש ולא יאוחר מה – 25 לכל חודש בגין החודש הקודם, תמסור המנהלת לחברה דו"ח רווח והפסד שיציג את תוצאות הפעלת המלון בחודש זה. דו"ח זה יהיה בפורמאט המקובל אצל המנהלת, מבוסס על ספרי החשבונות והרישומים שמנהלת המנהלת כאמור בסעיף 12 זה לעיל בפורמט הכללי המקובל ובהתאם לכללי החשבונאות המקובלים כמוגדר לעיל."
אלא שסעיף זה לא עומד לבדו. סעיף 5.2 להסכם קובע כך:
"המנהלת תנהל ותפעיל את המלון, בשם ועבור החברה , לפי העניין, בהתאם לתקנים החלים בישראל על בתי מלון בדרגתו של המלון, לרבות כל הפעילות בקשר לכך הנהוגות והמקובלות ביחס לתפעול כאמור." (ההדגשה שלי – ח.ו.ו.).
סעיף 5.9 להסכם קובע כך:
"מבלי לגרוע מהאמור לעיל ולפי דרישת החברה בהודעה שתימסר למנהלת זמן סביר מראש, תציג המנהלת מדי תקופה שתקבע (ואשר לא תפחת מ – 6 חודשים), את מדיניותה בכל הקשור לניהול המלון, לרבות שיעור התפוסה, מחירי החדרים הממוצעים, רווחיות ויעילות תפעול המלון ותדמיתו ביחס לבתי מלון אחרים בעלי אותו דירוג הממוקמים בקרבת המלון. כמו כן, המנהלת תדווח לחברה על שינוי משמעותי באופי פעילות המלון כגון שינוי מתווה פעילות המלון למתווה של "הכל כלול", וזאת לאחר קבלת החלטה בדבר שינוי כאמור, והשינוי האמור יהיה כפוף לאישור החברה שלא יימנע אלא מטעמים סבירים."
אין מדובר כלל וכלל בטענה מלאכותית שהרי בהחלטה אליה הפנה ב"כ פתאל מיום 3.2.16 ניתנה הוראה לפתאל להמציא את כל דרישות ברון מבחינת מעבר מסמכים ונתונים.
"החברה תנהל את המגעים עם רשויות המס בקשר למאזני הבוחן האמורים והמאזן השני המאושר, והמנהלת תסייע בידי החברה בעניין זה ככל שיידרש."
כך גם היותם של עובדי המלון עובדי החברה של ברון ולא עובדי פתאל (סעיף 5.6 להסכם) ועוד.
"ענייננו בקטגוריה מיוחדת של מערכות יחסים, שבהם אדם מקנה לזולתו כוח על כנייניו מבלי שלאותו אדם יש אפשרות ממשית לשמור על ענייניו בעצמו. במצבים כאלה מתעורר חשש להתנהגות אופורטוניסטית של הצד בעל הכוח. נקודת המפתח הינה שלא ניתן להתבסס באופן מוחלט על הדרה חוזית חופשית של מערכת היחסים. לפיכך יש הצדקה להתערבות חברתית באמצעות קביעת דין מיוחד. הניתוח העינוי מצביע על קווי המתאר הבסיסיים של הדין הרצוי: באופן סכימטי, כדי למזער את סכנת השימוש לרעה בכוח יש להטיל על בעל הכוח במצבים אלה איסור הפקת טובות הנאה מכוחו ולקבוע סעדים לעיקור כל טובת הנאה שעשויה לצמוח מהפרת החובה. מכיוון שעצם קיומו של הכוח תלוי בהבדלי מידדע, נדרשים הסדרים קפדניים של גילוי מלא."
כן ראו דבריו של כב' השופט גרשון גונטובניק בה"פ (ת"א) 39815-06-16 יוסף מרק ואח' נ' עו"ד יצחק חג'ג' ואח', מיום 1.1.18, בפסקה 21. גישה זו אומצה במקרים שעסקו במערכות הסכמיות של קבוצות רכישה, שאף הן מאופיינות במערכת יחסים ארוכת טווח. אבל לא רק בתחום זה נעשה שימוש באותה חובת אמון, כפי שניתן לראות בת"א 42966-09-22 עמותת בית הכנסת שונה הלכות פ"ת נ' יצחק אינדיג ואח', מיום 15.6.22, פסקה 15, מפי כב' השופט נפתלי שילה.
העמסת ההוצאות הרשתיות והאזוריות
"חלקו היחסי של המלון בהוצאות מערכת השיווק, ההזמנות והוצאות השירותים המרכזיים האחרים כאמור בסעיפים 14.1 ו – 14.2 לעיל, יקבע על ידי המנהלת, באופן יחסי למספר החדרים בבתי המלון הנהנים מהשירותים הנ"ל ובהתחשב במחזור ההכנסות השנתי לכל מלון, אלא אם כן, לדעת המנהלת, בסיס אחר לחישוב ההשתתפות בהוצאות הינו סביר יותר."
"כל העמלות ולסוכנים וכל הוצאות הפרסום, קידום המכירות והשיווק של המלון המפורטות בסעיפים 13 ו – 14 להלן (למעט עלות שירותים מרכזיים כאמור בסעיף 8.3.8 להלן), וזאת עד למקסימום של 4.5% (ארבעה וחצי אחוזים) מהמחזור הכולל לשנה בממוצע במשך 3 (שלוש) שנים ברציפות."
בחינת ההתאמות שבוצעו במלונות אחרים שהינם בעלי פרמטרים טובים יותר העלתה כי שיעור ההפחתה לגבי מלונות ארחים ברשת היה גבוה יותר ועמד על 30%-35%. זאת בין היתר בחס למלון באשדוד שכפי שעלה הינו מלון ברמת איכות גבוהה יותר.
פועל יוצא מכך הוא ששיעור ההוצאות הרשתיות שהיה מקום לנכות מן המחזור של המלון עומד על 1.1% ולא על 1.5%, כפי שבוצע בפועל.
רו"ח זילברשטיין הבהיר כי פירש את המונחים בהסכם פירוש חשבונאי ומכאן שהתייחס להוצאות שיווק בלבד ולא להוצאות שיווק וכלליות כפי שהתייחס רו"ח בוכניק. יחד עם זאת ציין כי אם פירושו של רו"ח בוכניק את הוראות ההסכם יתקבל על בית המשפט כפירוש הנכון, כי אז הוא מקבל את החישוב האריתמטי שביצע שעמד על - 1,050,000 ₪ כהוצאות שעולות על תקרת 4.5% הנ"ל.
מצאתי לקבל את פירושו של רו"ח זילברשטיין שכן סעיף 8.3.7 מתייחס להוצאות קונקרטיות שלגביהן נקבע הכלל שהן לא יעלו על תקרה של 4.5% מסה"כ המחזור. עלויות בגין הוצאות נוספות כמו מרכז ההזמנות ושכ"ט יועצים ועוד, הופיעו בסעיפים קטנים אחרים של סעיף 8.3 ולא באה בצידם אותה הגבלה.
שאלה זו לא הייתה בתחום מומחיותו של המומחה ובכל זאת מקובלת עלי תשובתו ולפיה ככל ששיקול הדעת שניתן למנהל רחב יותר, באה איתו אחריות גדולה יותר. מן הצד המשפטי ניתן לומר שככל שהחוזה מעניק שיקול דעת רחב יותר לאחד הצדדים, כך מצופה ממנו לנהוג בתום לב בביצוע כל פרטי החוזה.
"המבנה הכללי של חובת האמון ניצב, אם כן, על שתי רגליים: איסור ניגוד עניינים וחובת גילוי מלא. ... איסור ניגוד העניינים מתמודד, כאמור, עם העדפת-העצמי של האמונאי, וחובת הגילוי המלא מתמודדת עם בעית המידע החלקי."
בהתאם לחלוקת הרווחים בין פתאל וברון (על פי סעיף דמי התמריץ) קבע רו"ח זילברשטיין כי החלוקה של אותם כ – 1.7 מיליון ₪ שהועמסו ביתר נחלקים כך שברון אמור לקבל 1.52 מיליון ₪ נוספים. (עניין זה מבחינת המספר רלוונטי רק לצורך תמיכה בטענה של התנהלות לא ראויה ולא לצורך קביעה בסופו של ההליך כמה נדרשת פתאל להעביר לברון, שהרי בפניי לא מצויה תביעה כספית).
חלוקת הרווחים בין הצדדים
תביעת פתאל
התנהלות ברון במסגרת ההסכם
השנייה, בכך שחיבל בניהול המלון למול הרשויות. כך למשל פנה לרבנות אשקלון ודרש לקבל דיווחים שוטפים בענייני המלון, כשכל המטרה הייתה לחבל בתעודת הכשרות של המלון.
כך כאשר פנה לספקים חיצוניים והורה על סיום העבודה עמם הגם שהתבקשו על ידי פתאל לתת שירות למלון, למשל הגנן של המלון או חברת דלקיה ועוד.
כך למשל פעל לשינוי זכויות החתימה בחשבון הבנק של המלון ללא הודעה מראש וכאשר הסמכות לפעול בחשבון הוסדרה בהסכם הניהול. הוא משך כספים מן החשבון שאמור לשמש בין היתר לתשלום משכורות לעובדים ולהוצאות המלון.
כך כשלא שיתף פעולה בחתימה על מסמכים למול הרשויות, כמו מענק קורונה שהמלון היה זכאי לו, לא דאג למן ההתחלה לקבל רשיון עסק לחלק מן המתקנים כמו הבריכה וחדר הכושר בסמוך לפתיחת המלון. בהמשך לא חתם על ייפוי כוח לצורך חידוש רשיון העסק ואף בנקודת זמן מסוימת ביקש שלא לחדש את רישיון העסק למלון. כך שלח מכתב לעירייה בדבר חריגות בנייה שמצא במלון ועוד. עוד נמנע מלהגיש אישורים ודוחות כספיים לרשויות המס דבר שהקשה על פעילות המלון.
טענה נוספת של פתאל הייתה כי ברון מנע מהמלון להשיא רווחים בשל סירובו להעביר את תפעול אולם האירועים לגורם חיצוני.
מקום שבחר להתערב הדבר נעשה מתוך מחויבותו לעובדי המלון ואורחיו. כך היה בנושא הסניטציה, הכשרות והניהול הבזבזני של המלון. הכשרות לא נשללה בשל התנהלות ברון אלא מחמת שבמלון הוגש קינוח חלבי לאחר ארוחה בשרית.
רישיון העסק נשלל בשל הקמת מערכת מיזוג אוויר על גג המלון ללא היתר ואכן לאחרונה הורשעו מנהל המלון ופתאל על פי הודאתם בביצוע עבירות בניה, שימוש במקרקעין ללא היתר והעדר רישיון עסק. הוא מציין כי תחילה הוגש כתב האישום גם נגדו ונגד החברות שבבעלותו אך הם נמחקו מכתב האישום.
משהחלו היחסים להתערער וזאת די במהרה, פנה מיוזמתו לגורמים שונים בכדי להקשות על ניהול המלון ודרכם להביא למילוי רצונותיו. כך למשל בעניין הכשרות וכך בעניין הפניה שלא לחדש את רישיון העסק.
לצערי הרב סורבתי והגענו עד עתה.
ביטול או אכיפה של ההסכם?
עוד טענה פתאל כי אף אם ההסכם מצריך יחסי אמון, הרי שלא נוצר משבר אמיתי ביחסי האמון אלא שברון ניסה לייצר מצג של משבר כזה.
לסיום טענה פתאל כי גם אם נדרשים יחסי אמון אין בהעדרם כדי למנוע את אכיפת ההסכם שכן הכלל הוא שיש להורות על אכיפת הסכמים כתרופה עיקרית שלה זכאי הנפגע עקב ההפרה של הצד שכנגד.
אלא שהחלטה זו אינה יכולה לשמש לענייננו. מדובר על החלטה שניתנה במסגרת בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט המחוזי ליתן צו מניעה זמני שימנע מהמבקשת שם לשווק את מוצריה שלא על פי ההסכם שבינה לבין המשיבה, וזאת עד לסיום הליך הבוררות בינן לאחר שהמבקשת ביקשה לסיים את החוזה.
ההסכם שם היה מוארך אחת לשנה אוטומטית והבקשה לבטלו נעשתה באמצע תקופה. כלומר, נותרו מספר חודשים עד לסיום ההתקשרות. כך גם מצא בית המשפט שם שבמצב זמני זה עד להכרעה בסכסוך שבין הצדדים, הנזק שייגרם למשיבה עלול להיות גדול יותר מזה שייגרם למבקשת אם לא יינתן צו המניעה.
הצדדים שם הסכימו לוותר על בירור השאלה אם הייתה הפרה יסודית של ההסכם, לצורך הדיון בצו המניעה ומכאן שנקודת המוצא, הן של בית משפט קמא והן של בית המשפט העליון, הייתה כי לא הייתה הפרה יסודית של ההסכם.
מצב דברים זה שונה מעיקרו מענייננו כעת. אכן במסגרת הבקשות לצווי מניעה שהוגשו בתיק זה מטעמו של ברון, לא נעניתי לבקשות והותרתי את ניהול המלון בידיה של פתאל אם כי בסייגים מסוימים, ככל שנדרשו. החלטות אלו נבעו בדיוק מאותה גישה ולפיה עד שלא יוכח שאכן פתאל הפרה את ההסכם למול ברון, לא יהיה זה נכון לקבל את בקשות ברון, שכן יהיה בכך בעצם קבלת תביעתו ללא דיון.
עוד שונה המקרה שם מענייננו שכן שם מדובר היה בהסכם שניתן לבטלו מידי שנה עם הודעה מראש. משמע תקופת ההסכם הייתה מלכתחילה לטווח קצר כל פעם. במקרה שבפניי מדובר בהסכם לתקופה של 10 שנים.
כעת, כאשר הגענו לישורת האחרונה, מבחינת הדיון כאן, ומצאתי כי הייתה זו גם פתאל שהפרה את התחייבותיה על פי ההסכם. יתרה מכך, מצאתי כי אכן הופרו חובות האמונאות כלפי ברון ונוצר מבחינתו חוסר אמון מלא, כי אז יש לבחון את עמדת הפסיקה במקרים מסוג זה.
"ככלל, בית המשפט לא יכפה על צדדים להסכם שיחסיהם עלו על שרטון להמשיך ולקיים שיתוף פעולה עסקי ביניהם, בניגוד לרצונו של מי מהם. הסעד המתאים בדרך כלל למצבים מעין אלה איננו צו מניעה או צו עשה המחייב המשך קיומו של ההסכם, כי אם סעד של פיצוי כספי (רע"א 2430/91 טיב טירת צבי נ' דליקטיב הקניון, פ"ד מה(4) 225, 229 (1991); רע"א 5843/05 איגוד ערים לאיכות הסביבה דרום יהודה נ' שרון דן השקעות בע"מ, [פורסם בנבו] פיסקה 6 (13.12.2005) (להלן: פרשת איגוד ערים); רע"א 2479/06 ארגון סוכני דואר נ' חברת דואר ישראל בע"מ, [פורסם בנבו] פיסקה 11 (9.7.2007) (להלן: פרשת ארגון סוכני הדואר); רע"א 7246/11 חיים לוי סוכנות רכב ומוסך איזורי ירושלים (1998) בע"מ נ' קרסו מוטורס בע"מ, [פורסם בנבו] פיסקה 7 (16.1.2012) (להלן: פרשת חיים לוי))...
סוגי ההסכמים שלגביהם הוכרה ההלכה הנ"ל, כהסכמי זיכיון והפצה, אינם בגדר רשימה סגורה. כל הסכם אשר יובא לפני בית המשפט יבחן לגופו, תוך מתן משקל לאופיו של ההסכם לטיבו ולנושאו; ככל שההסכם מצריך יחסי אמון ושיתוף פעולה רב יותר בין הצדדים, כך תגבר הנטייה שלא לחייב צד להמשיך בעל כורחו בהסכם (רע"א 706/09 קופת חולים מאוחדת נ' המרכז הכירורגי ירושלים, [פורסם בנבו] פיסקה 10 (10.3.2009) (להלן: פרשת קופת חולים מאוחדת); רע"א 9213/12 רשת נגה בע"מ נ' ישראל 10 - שידורי הערוץ החדש בע"מ, [פורסם בנבו] פיסקה 31 (20.1.2013) (להלן: פרשת רשת נגה))." (ההדגשה שלי – ח.ו.ו.).
"לעניין זה חובה ליתן משקל לאופייה של ההתקשרות החוזית ולנושאה. נזכור, כי בענייננו מדובר בהסכם להפעלתם של חדרי ניתוח בבית חולים. הסכם כזה מאופיין במערכת יחסים נמשכת בין הצדדים, הדורשת מידה גבוהה של אמון ביניהם. בין המבקשים למשיבים קיים משבר אמון עמוק המקשה על קיום ההסכם. כפי שעולה מתיאור העובדות, מערכת היחסים בין הצדדים מתנהלת לאחרונה בדרך של פניות חוזרות ונשנות לבתי המשפט. ניתן לומר אם כך, כי אכיפת היחסים החוזיים בין הצדדים תצריך כנראה מידה גבוהה ביותר של פיקוח על-ידי בית המשפט. במצב דברים זה, תיטה הכף שלא ליתן סעד זמני, שמשמעותו היא למעשה אכיפת החוזה (השוו, סעיף 3(3) לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א-1970; ע"א 1313/92 צוקר נ' אינקומר בע"מ (לא פורסם, [פורסם בנבו], 9.3.1998))." (ההדגשה שלי – ח.ו.ו.).
סוף דבר
במסגרת פסק הדין ראיתי להתייחס רק לאותן נקודות בסיכומי הצדדים ובראיות שהיו רלוונטיות לצורך ההכרעה במחלוקת והתמקדתי באותם עניינים שהיו בליבת המחלוקת.
ניתן היום, ט' אלול תשפ"ב, 05 ספטמבר 2022, בהעדר הצדדים.
תאריך | כותרת | שופט | צפייה |
---|---|---|---|
10/11/2020 | הוראה לבא כוח נתבעים להגיש (א)ב.96 | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
10/11/2020 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה דחופה למתן החלטה בסעד הארעי שהתבקש | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
11/11/2020 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה להארכת מועד להגשת תגובה | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
16/11/2020 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה לעיון מחדש בצו המורה על הרחקתו של מר ברון מהמלון | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
18/11/2020 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה למתן ארכה להגשת תגובה לבקשה להורות לפתאל לקיים את הוראות הסכם הניהול ואת החלטות בית המשפט | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
19/11/2020 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה להורות לפתאל לקיים את הוראות הסכם הניהול | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
22/11/2020 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה להורות לפתאל לקיים את הוראות הסכם הניהול | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
25/11/2020 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה למתן ארכה להגשתתשובה לבקשה דחופה לאכיפת צו המניעהלפי סעיף 6 לפקודת בזיון בית משפט או בכל דרך אחרת | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
10/12/2020 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה לעיון מחדש בצו המורה על הרחקתו של מר ברון מהמלון | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
10/12/2020 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה דחופה לאכיפת צו המניעה | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
13/12/2020 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה לעיון מחדש | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
13/12/2020 | החלטה שניתנה ע"י חדוה וינבאום וולצקי | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
17/12/2020 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה - משותפת - למתן ארכה להגשת הסיכומים | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
20/01/2021 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה משותפת להארכת המועד להגשת סיכומים | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
18/02/2021 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה משותפת למתן ארכה להגשת סיכומים | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
27/02/2021 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה להורות על ביטול הקפאת חשבון המלון ועדכון זכויות החתימה בחשבון המלון | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
14/03/2021 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה מוסכמת להארכת מועד | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
22/03/2021 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה משותפת להארכת מועד להגשת סיכומים | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
08/04/2021 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה מוסכמת להארכת מועד | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
15/04/2021 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה למתן החלטה בבקשה להורות על ביטול הקפאת חשבון המלון ועדכון זכויות החתימה בחשבון המלון | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
29/04/2021 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה משותפת להארכת מועד להגשת סיכומים | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
31/05/2021 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה משותפת להארכת מועד להגשת סיכומים | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
20/06/2021 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 19410-10-15 בקשת ארכה משותפת להגשת סיכומים | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
04/07/2021 | החלטה שניתנה ע"י חדוה וינבאום וולצקי | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
04/07/2021 | החלטה שניתנה ע"י חדוה וינבאום וולצקי | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
12/07/2021 | הוראה למשיב 6 להגיש (א)הגשת מסמך באישור/דחייה | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
26/07/2021 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה (נוספת) - דחופה - להורות על ביטול הקפאת חשבון המלון ועדכון זכויות החתימה בחשבון המלון | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
15/08/2021 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה (נוספת) - דחופה - להורות על ביטול הקפאת חשבון המלון ועדכון זכויות החתימה בחשבון המלון | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
15/08/2021 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה לקבוע מועדים לתשובות לבקשה (נוספת) להורות על ביטול הקפאת חשבון המלון ועדכון זכויות ה חתימה בחשבון המלון | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
13/10/2021 | הוראה לנתבע 1 להגיש (א)הגשת מסמך באישור/דחייה | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
27/10/2021 | החלטה על (א)בקשה של מבקש 1 בתיק 35017-09-15 בקשה באמצעות המזכירות | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
27/10/2021 | החלטה על (א)בקשה של מבקש 1 בתיק 35017-09-15 מתן החלטה | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
27/10/2021 | החלטה שניתנה ע"י חדוה וינבאום וולצקי | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
04/11/2021 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה דחופה לסיום התקופה נשוא ההחלטה מיום 21.4.20 (הסרת המגבלות אשר הוטלו על חשבון המלון, לנוכח מגיפת "קורונה") | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
09/11/2021 | החלטה על (א)בקשה של בתיק 19410-10-15 מתן החלטה | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
21/11/2021 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה מוסכמת להארכת מועד להגשת סיכומי תשובה | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
21/11/2021 | החלטה על (א)בקשה של בתיק 19410-10-15 מתן החלטה | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
30/11/2021 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה להורות על הגשת סיכומי תשובה בהיקף מוגבל שלא יעלה על 5 עמודים | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
09/12/2021 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה דחופה להורות לבנק לבצע אתהחלטות בית המשפט הנכבד מהימים 4 ו-21 בנובמבר 2021 | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
13/12/2021 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה דחופה להורות לבנק לבצע אתהחלטות בית המשפט הנכבד מהימים 4 ו-21 בנובמבר 2021 | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
16/12/2021 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה דחופה להורות לבנק לבצע אתהחלטות בית המשפט הנכבד מהימים 4 ו-21 בנובמבר 2021 | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
01/01/2022 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 מתן החלטה | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
10/01/2022 | החלטה שניתנה ע"י חדוה וינבאום וולצקי | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
10/01/2022 | החלטה שניתנה ע"י חדוה וינבאום וולצקי | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
14/07/2022 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה למתן פסק דין | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
05/09/2022 | פסק דין שניתנה ע"י חדוה וינבאום וולצקי | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
05/09/2022 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 הודעה מטעם קבוצת ברון | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
10/11/2022 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה בהולה לפי פקודת ביזיון בית משפט | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
17/11/2022 | החלטה על (א)בקשה של מבקש 1 בתיק 35017-09-15 בקשה צטעם הבנק הבינלאומי הראשון לישראל לפטור מהתייצבות | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
17/11/2022 | החלטה על (א)בקשה של תובע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה למתן ארכה להגשת תשובה לבקשה לפי סעיף 6 לפקודת בזיון בית המשפט (בהסכמה חלקית) | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
18/11/2022 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה בהולה לפי פקודת ביזיון בית משפט | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
27/11/2022 | החלטה על (א)בקשה של נתבע 1 בתיק 35017-09-15 בקשה דחופה לקביעת מועד דיון בבקשת הביזיון | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
17/01/2023 | החלטה שניתנה ע"י חדוה וינבאום וולצקי | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
07/02/2023 | החלטה שניתנה ע"י חדוה וינבאום וולצקי | חדוה וינבאום וולצקי | צפייה |
תפקיד | שם | בא כוח |
---|---|---|
תובע 1 | נ.י. אשקלון בע"מ | יהושע חורש |
תובע 2 | מלונות הברון בנימין בע"מ | |
נתבע 1 | מלונות פתאל בע"מ | מיכאל איילון |