לפני: כב' השופטת רחל גרוס
נציג ציבור (עובדים) מר אריק חדד
נציגת ציבור (מעסיקים) גב' אילנה מסד
התובע: | פאיז עלי אלקשח'ר באמצעות אביו עלי סלימאן אלקשח'ר (אפוטרופוס) ע"י ב"כ: עו"ד דן אבידן |
- | |
הנתבע: | המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד ילנה צ'וקלר |
פסק דין
טענות הצדדים
בזמנים הרלוונטיים לתביעה, התובע עבד בתפקיד שומר בג.ד.ש הר חברון (להלן:"ה-ג.ד.ש"). בדרך כלל, התובע היה מבצע את משמרת השמירה הראשונה בג.ד.ש, אשר החלה בשעה 16:00 לערך והסתיימה בחצות; ואחיו, מר ראג'י אלקשח'ר (להלן: "מר ראג'י") היה מחליף אותו ומבצע את משמרת השמירה השניה, מחצות עד הבוקר. בעת הצורך, גם האח הנוסף של התובע, מר מאהר אלקשח'ר (להלן: "מר מאהר") היה מחליף את התובע[1].
ביום 12.1.16, התובע החל את משמרת העבודה שלו בשעה 16:00 לערך, כאשר בסביבות השעה 19:00 אירעה תאונת דרכים בכניסה ל"ג.ד.ש". בתאונה היו מעורבים שני כלי רכב. הרכב האחד, היה רכב מסוג סקודה ובו נהג דודו של התובע, מר מוחמד אלקשח'ר (להלן: "מר מוחמד"). הרכב השני, היה רכב מסוג טויוטה קורולה ובו נהג מר סאמי חסוני (להלן: "מר סאמי"). מר מוחמד היה בדרכו למכולת בכסייפה וכאשר פנה לכיוון צומת הג.ד.ש "נכנס בו" רכב הטויטה, אשר היה נהוג על ידי מר סאמי. הפגיעה הייתה בדלת הנהג של רכב הסקודה וכתוצאה מכך, רכב הסקודה "עף" לתוך השטח, נעצר בסמוך לעצי הדקל, ומר מוחמד נלכד ברכב. הן מר מוחמד והן מר סאמי היו לבדם ברכב בעת התאונה (להלן: "התאונה" או "תאונת הדרכים").
בזמן התאונה, התובע שהה במשמרת העבודה שלו וביצע סיור רגלי מסביב למתחם הג.ד.ש. תוך כדי הסיור, רכב הסקודה שעף לכיוון השטח, פגע בתובע בהיותו הולך רגל, וכתוצאה מכך התובע נחבל באופן קשה בראשו[2]. התובע פונה ממקום התאונה על ידי אמבלונס לבית החולים סורוקה ומאז התאונה, התובע לא שב להכרתו.
אין בעובדה כי מר מוחמד ומר סאמי טוענים כי לא ראו את התובע במקום התאונה כדי להוכיח שהתובע לא היה מעורב בתאונה, שכן פצוע אחד לא צריך לדעת על פצוע אחר וכל אחד מהפצועים פונה ממקום התאונה בצורה נפרדת.
אמנם, נוכח הפגיעה הקשה, לא ניתן לקבל את גרסתו של התובע לתאונה. עם זאת, הראיות הנסיבתיות ובכללן, העובדה כי התובע פונה על ידי אמבולנס ממקום התאונה כשהוא פגוע ראש; העובדה כי המעסיק, מר משה לוי (להלן: "מר משה"), אישר כי התובע נהג לבצע את משמרת השמירה שלו בשעות בהן אירעה התאונה ובשטח בו אירעה התאונה; והעובדה כי הרכב של התובע עימו הוא היה מגיע לעבודה שהה בחניית העובדים בזמן התאונה ופונה משם לאחר התאונה על ידי קרובי משפחתו; מובילות למסקנה כי התובע היה מעורב בתאונת הדרכים במסגרת שהותו בעבודה ואף נפגע במהלכה.
התובע מוסיף וטוען, כי המשטרה עשתה עבודה רשלנית בכך שלא חקרה את המקרה לעומק והביאה לפגיעה ראייתית קשה בממצאי החקירה האפשרית.
בנסיבות העניין, יש לראות בתאונת הדרכים כתאונת עבודה ביחס לתובע.
התובע לא הוכיח כי ביום 12.1.16 ארעה לו תאונת עבודה כמשמעותה בסעיף 79 לחוק.
התובע לא הוכיח כי שהה בעבודה או ביצע משימה כלשהי הקשורה לעבודה בזמן שנפגע. דו"ח הנוכחות שהתקבל מהמעסיק (נ/5) הינו דו"ח משוחזר, לא מהימן ולא ניתן להסיק ממנו כל מידע אובייקטיבי אודות עבודת התובע.
זאת ועוד, הנתבע חקר באופן מעמיק את תיקו של התובע ולא נמצאה כל עדות לכך שהתובע היה מעורב או נפגע בתאונת הדרכים. בתאונה היו מעורבים שני כלי רכב בלבד: רכב מסוג סקודה, בו נהג דודו של התובע, מר מוחמד, ורכב מסוג טויוטה בו נהג מר סאמי, כפי שאף עודכן בדיווח המשטרתי בסמוך לתאונה. גם בחקירת המשטרה אשר בוצעה מספר ימים לאחר התאונה, לא עלה צל של אזכור לכך שהתובע היה מעורב או נפגע כהולך רגל בתאונה, ואף לא עלה צל של אזכור לקיומו של הולך רגל או מעורב אחר בתאונה (מלבד שני הנהגים של שני כלי הרכב המעורבים).
רק בטופס מידע על תיק תאונת דרכים (נ/3), אשר הוצא ביום 20.7.2016, כחצי שנה לאחר מועד התאונה, צויינה לראשונה מעורבותו של התובע כ"הולך רגל" בתאונה.
בנסיבות העניין, ועל רקע מכלול הראיות והעדויות בתיק, אין ללמוד מדו"ח המשטרה המתוקן על היות התובע מעורב בתאונה.
אשר לטענת התובע שלפיה יש ללמוד מכך שהוא פונה עם חבלת ראש קשה מזירת התאונה שהוא היה מעורב בתאונה עצמה, טוען הנתבע, כי מהעדויות בתיק עולה, שהן הנהגים המעורבים, הן כוחות השיטור והן כוחות הפינוי וההצלה, לא הבחינו בקיומו של מעורב נוסף בתאונה בעת ההגעה לזירת התאונה. כוחות השיטור וההצלה אף לא היו אלה שהשכיבו את התובע על מיטת האמבולנס. בפועל, התובע הובא למקום על ידי עוברי אורח שנשאו אותו על ידם ושמו אותו על מיטת האמבלונס כשהוא פצוע במצב קשה.
עוד טוען הנתבע, כי מהעדויות בתיק עולות מספר אינדיקציות לכך שהתובע נפגע בתאונה נפרדת עת נסע על טרקטורון, ללא כל קשר לעבודתו ולא בזמן עבודתו, והובא על ידי אנשים למקום התאונה, כאשר המלווה שלו אף לא שיתף פעולה עם מד"א (נ/13).
בנסיבות העניין, יש לתת משקל רב לעדויות הראשוניות מזירת התאונה ולאחריה. גם אם המשטרה לא עשתה עבודתה נאמנה בחקירת האירוע כנטען על ידי התובע, הרי שבהתאם לכל העדויות בתיק, הן של הנהגים המעורבים והן של כוחות השיטור וההצלה, קיימת הכחשה גורפת לכך שהתובע נפגע במסגרת התאונה. ישנו נרטיב חוזר במכלול העדויות והוא- כי לאף אחד מהמעורבים בתאונה ולאף אחד מגורמי השיטור וההצלה, לא ברור כיצד התובע קשור לתאונה, אלא להיפך- מעורבותו של התובע בתאונה מוכחשת מכל וכל.
לאור האמור, התובע לא עמד בנטל ההוכחה המוטל עליו ולא הביא ראשית ראיה להוכחת טענתו שלפיה נפגע בתאונת עבודה ביום 12.1.16. על כן, מבקש הנתבע לדחות את התביעה.
דיון והכרעה
את הטענה כי התובע היה מצוי בעבודה בזמן תאונת הדרכים מבסס התובע על מספר ראיות:
האחת, דו"ח הנוכחות שצירף המעסיק למכתבו מיום 22.1.17 (נ/5) וממנו עולה כי התובע התחיל את משמרת עבודתו ביום 12.1.16 בשעה 16:30.
השניה, עדות המעסיק, מר משה, שלפיה על אף שהמעסיק לא ניהל רישום נוכחות מסודר בתקופה בה התרחשה התאונה (ובכלל זה ביום התאונה עצמו), וכי בפועל השומרים היו מסדרים ביניהם את משמרות השמירה, "סביר בעיניו" שהתובע היה הולך רגל או נסע במקום התאונה; שכן, התובע היה שומר בדרך כלל במשמרת הראשונה, והתאונה התרחשה באזור השטחים החקלאיים בהם התובע נדרש לסייר במסגרת עבודת השמירה[3].
השלישית, עדותו של אביו של התובע, מר עלי אלקשח'ר (להלן: "אביו של התובע" או "האב") שלפיה הוא שוחח עם התובע בטלפון בשעה 16:00 לערך והתובע אמר לו שהוא בדרך לעבודה היות והוא צריך להיות בעבודה בשעה 16:30[4].
הרביעית, העובדה כי הרכב של התובע, עימו הוא היה מגיע לעבודה, שהה בחניית העובדים בזמן התאונה ופונה משם רק כשבוע לאחר התאונה על ידי קרובי משפחתו. התובע הגיע לבית החולים סורוקה ללא תעודות והמשטרה נסעה לרכב שלו, שהיה מצוי בחניית העבודה, ולקחה את התעודות מהרכב.
החמישית, עדותו של מר אקרם אלקשח'ר (להלן: "מר אקרם") בן דודו של התובע, שלפיה ביום 12.1.16 הוא שוחח עם מר סאמי בשעות הערב ומר סאמי סיפר לו שקודם לשיחה עמו, הוא שוחח עם התובע והתובע מסר לו שהוא נמצא בעבודה[5]. לעניין זה, התובע מפנה לעדותו של מר אקרם בבית הדין שלפיה בשיחה טלפונית שהתקיימה בינו לבין מר סאמי, ביום 12.1.16, לפני התאונה, הם קבעו להיפגש "בשמירה אצל פאיז במקום העבודה שלו".
"ש. אתה מסרת דו"ח שעות שחברי הפנה אותך אליו, על פי מה מולא הדו"ח ומתי?
ת. באותה תקופה אני לא זוכר איך עשינו. סמכנו. מה שאני זוכר שהיו שלושה שומרים. הם היו מחלקים את השעות לפי מה שנראה להם. אני מעריך שזה יצא מהנהלת חשבונות.
ש. על פי מה אתם ממלאים את הדו"חות האלה? לפי דו"חות שאתם מקבלים בדיעבד?
ת. היום כן. אז היינו מחלקים את השעות אבל לא בדקנו ביניהם ולא ווידאנו שהם עובדים. אני מוכרח להגיד שתאכלס אני לא ראיתי אותו באותו ערב בעבודה כי לא הייתי שם. אבל ערבים קודמים ובדרך כלל הוא היה ראשון בשמירה"[6] (ההדגשות הוספו- ר.ג.).
נציין, כי אמנם, במסגרת עדותו בבית הדין, העיד מר משה שהוא לא אמר את שמצויין בסעיף 3 למכתב מיום 22.1.17 (נ/5); ואולם, מר משה אישר שהוא חתום על המכתב: "סעיף 3 ב-נ/5 לא אני אמרתי. אני מבין שאתה אומר שזו החתימה שלי. זו אכן החתימה שלי"[7] (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
בעניין זה, יש לציין, כי על אף שמר משה העיד שהתובע בדרך כלל היה השומר במשמרת הראשונה, ועל אף שמר משה העיד כי הוא האחראי על השומרים בג.ד.ש. וכי "השומרים שומרים אצלנו כבר הרבה מאוד שנים"[8] (ההדגשה הוספה- ר.ג.), מר משה לא ידע לציין ולו שם אחד של שומר נוסף מלבד התובע:
"ש. אמרת שבשמירה עבדו 3 שומרים, מי הם?
ת. יש לכם את הרשימה, אני לא זוכר את השמות שלהם אבל פאיז בדרך כלל הוא הראשון. מידי פעם מתחלפים השומרים לכן אני לא כל כך זוכר את השמות"[9] (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
לאמור לעיל יש להוסיף, כי גם בעת חקירת מר משה על ידי חוקר המוסד לביטוח לאומי, מר משה לא ידע לענות מי השומרים שעבדו ביום התאונה (12.1.16) ועל מנת להשיב לשאלה "מי השומרים שעבדו ביום שעבדו ביום 12/1/16?" נאלץ להיעזר בבדיקה במחשב על ידי מנהל הכספים והשיב: "לפי בדיקה שעורך מנהל הכספים במחשב באותו חודש 1/16 עבדו כאן השומרים אלשחאר פהמי, ת.ז. 208903930, אלקשחאר מהאר 312201734 ואחרי שפאיז נפצע בתאונה לקחנו את פהמי והוא למעשה החליף את פאיז ויש שומר בשם ראג'י אלקשחאר 203156823"[10]. דעתנו היא, כי העובדה שמר משה לא ידע לציין מי הוצב לעבודה ביום 12.1.16 ומי השומר הנוסף שהיה אמור להחליף את התובע במשמרת השנייה ביום 12.1.16, יום כה משמעותי, בו אחד השומרים נפגע באופן כל כך קשה עד כי הוא מחוסר הכרה עד היום, מעמידה בספק את אמינות גרסתו לעניין הערכתו כי דו"ח הנוכחות משקף נכונה את הימצאות התובע בעבודה בזמן הפגיעה. הדברים מקבלים משנה תוקף נוכח טענת מר משה שלפיה רק בבוקר שלמחרת נודע לו כי התרחשה תאונה[11]. לעניין זה נדגיש, כי אין חולק שתאונת הדרכים התרחשה בסביבות השעה 19:00 בערב, והגרסה שלפיה על אף שהתאונה אירעה תוך כדי הימצאות התובע בעבודה, אף אחד לא מצא לנכון לעדכן בזמן אמת את המעסיק בדבר התרחשות התאונה וכי השומר שהיה במקום פונה במצב קשה לבית החולים, אינה סבירה. לא נעלמה מעיננו טענת מר משה שלפיה "ההתנהלות של השומרים היא לא תמיד התנהלות רגילה, אין להם טלפון, גם אם יש להם הם לא תמיד מודיעים מה קורה" וכי "בנושא של השמירה בלילה החיבור הוא לא אונליין"; ואולם, לא מצאנו בטיעונים האמורים הסבר המניח את הדעת. ראשית, הטענה כי לשומרים אין טלפון אינה טענה סבירה לכשעצמה, שכן כיצד אמור השומר לדווח על התרחשות אירוע בשטח אם הוא בלי טלפון? מה גם, שאין חולק כי לתובע עצמו היה טלפון שהרי אביו טוען כי שוחח עימו בטלפון ביום הפגיעה. שנית, הפגיעה לא הייתה בלילה, אלא בשעות הערב, והטענה כי ההתנהלות של השומרים היא כזו שהם לא מדווחים למעסיק אודות המתרחש בעבודה גם בזמן אירוע כה חריג של פגיעת ראש קשה של אחד העובדים שמפונה מחוסר הכרה באמבולנס מהמקום, מטילה ספק ביחס לכל גרסת המעסיק לעניין המשמרות של התובע ואחיו בעבודה.
כך, מר משה העיד כי השמירה מתנהלת משעה 16:00 אחה"צ עד 07:00 בבוקר[12] ואביו של התובע הצהיר בסעיף 3 לתצהיר עדותו הראשית כי "המשמרת של פאיז מתחילה בשעה 16:00 לערך ומסתיימת בחצות" וכי "מדובר בדר"כ במשמרות קבועות". חרף האמור, עיון בדו"ח הנוכחות שנערך בדיעבד מעלה, כי נרשם שביום 1.1.16 התובע התחיל את משמרת העבודה בשעה 17:30 ובכל יתר הימים בחודש התובע החל את משמרת העבודה בשעה 16:30. מהאמור עולה, כי בהתאם לדו"ח הנוכחות המשוחזר, באף אחד מימי החודש התובע לא התחיל את העבודה בשעה 16:00, שעת תחילת המשמרת בהתאם לעדותו של מר משה ולהצהרת האב. יתרה מכך, בהתאם לדו"ח הנוכחות, באף אחד מימי החודש, התובע לא סיים את המשמרת בחצות. עיון בדו"ח הנוכחות מעלה, כי בימי שישי, ה- 1.1.16 וה- 8.1.16, התובע סיים את משמרת העבודה בשעה 00:30, בימים ראשון עד חמישי שחלו בין ה- 3.1.16 ל- 8.1.16, התובע סיים את משמרת העבודה בשעה 22:30, ובימים ראשון ושני, שחלו ב- 10-11.1.16, התובע סיים את המשמרת בשעה 23:30.
לכך נוסיף, כי בהתאם לעדותו של מר משה, משמרות השמירה מתנהלות גם בימי שבת, דבר שמאלץ את המעסיק להשתמש בשלושה שומרים ביום שבת[13]. חרף האמור, מדו"ח הנוכחות עולה, כי בימי שבת התובע לא עבד כלל. לעניין זה נבהיר, כי נוכח גרסת המעסיק שלפיה באותה תקופה הועסקו בסך הכל שלושה שומרים, הרי שבהתאם לדו"ח הנוכחות בו התובע אינו מופיע כעובד בשבת, לא יכול להיות מצב שהועסקו בשבת שלושה שומרים.
מהאמור עולה, כי הדו"ח שנערך בדיעבד, אינו תואם את עדות מר משה ועדות האב לעניין שעות המשמרת הקבועות.
מר סאמי טען בעדותו כי הוא והתובע חברים עוד מהשירות בצה"ל וכי ביום התאונה (12.1.16) הוא שוחח עם התובע טלפונית פעמיים. הפעם הראשונה, כשעה לפני התאונה והפעם השנייה, כרבע שעה- עשרים דקות לאחר התאונה, כשמטרת השיחה השנייה הייתה להודיע לתובע אודות התרחשות התאונה, והתובע אמר לו באותה שיחה שהוא נמצא בעבודה[20]. על מנת לאמת את הדברים, הסכים מר סאמי כי בית הדין יתן צו להנפקת פלט השיחות ממספר הטלפון שלו ביחס ליום התאונה, ואף מסר את מספר הטלפון הנייד שלו ואת מספר הטלפון הנייד של התובע[21]. לאחר שניתן צו כאמור, והתברר כי לא קיים בפלט השיחות תיעוד לקיומן של שיחות טלפון בין מר סאמי לבין מספר הטלפון הנייד של התובע כפי שנמסר על ידי מר סאמי, עלתה גרסה חדשה על ידי התובע ולפיה לפני התאונה מר סאמי שוחח טלפונית עם מר אקרם ומסר למר אקרם כי קודם לשיחה עמו הוא שוחח עם התובע שסיפר לו שהוא נמצא במשמרת בעבודה.
מעבר לעובדה כי מדובר בטענה חדשה אשר לא עלתה בתצהירי התובע ובדיון ההוכחות הראשון שהתקיים בתיק; ומעבר לקושי שעולה מהטענה כי מר אקרם זוכר בחודש יוני 2020 מה אמר לו מר סאמי בשיחה שהתנהלה ארבע וחצי שנים קודם לכן ביום 12.1.16, הרי שעדותו של מר אקרם בבית הדין לא עלתה בקנה אחד עם עדותו בתצהיר עדותו הראשית. ונסביר- על אף שבתצהיר העדות של מר אקרם, מר אקרם טען לשיחה שהתקיימה עם מר סאמי טרם התאונה ואשר במהלכה מר סאמי סיפר לו כי שוחח עם התובע וכי התובע סיפר לו שהוא נמצא בעבודה ולשיחה נוספת במסגרתה הוא ומר סאמי שוחחו על דברים נוספים כולל על אפשרות להיפגש; בעדות בבית הדין טען מר אקרם כי השיחה התקיימה "בזמן התאונה" וכי מר סאמי התקשר אליו על מנת לספר לו על התאונה:
"ש. השיחה הזו עם סמי הייתה בעצם בזמן התאונה שהוא מספר לך שהוא עשה תאונה עם בן משפחה שלך?
ת. כן.
ש. זה מה שמסרת לעורך הדין?
ת. כן.
ש. וזה מה שנכתב בתצהיר שלך?
ת. כן.
ש. איך נזכרת בשיחה שהתרחשה לפני ארבע שנים?
ת. זה מה שהוציאו מהטלפון.
ש. אני אומרת לך שבתצהירך אתה מספר על שיחה שלכאורה סמי מתקשר אליך ואומר לך שהוא דיבר עם פאיז ושפאיז אמר לו שהוא נמצא בעבודה. איך הדברים האלה שכתובים בתצהיר מסתדרים עם הדברים שאתה אומר עכשיו שכתבת בתצהיר וטענת? מדובר על שתי שיחות שונות לחלוטין.
ת. סמי דיבר איתי על התאונה"[22] (ההדגשות הוספו- ר.ג.).
מהאמור לעיל עולה, כי כל הגרסה לעניין השיחות של מר אקרם עם מר סאמי טרם התאונה, נולדה אך ורק כדי ליישב את הקושי העולה מעדותו של מר סאמי שלפיה הוא שוחח עם התובע לפני התאונה והתובע מסר לו כי הוא נמצא בעבודה, כאשר פלט השיחות אינו מתעד שיחה כאמור.
"...ירדתי צמוד לכביש, הלכתי למוחמד, שאלתי אותו, ניסיתי להשאיר אותו בהכרה, דיברנו, שאלתי אותו מאיפה אתה, הוא אמר לי אלקשחר. אני מכיר את פאיז אלקשחר אז התקשרתי לפאיז זה לקח אולי רבע שעה. אמרתי לו שאחד מהמשפחה שלכם קרתה תאונה והזעיקו אמבולנס והכל. פינו אותנו, עשינו את הבדיקות ובאותו יום שיחררו אותנו. אני מופתע, אחרי יומיים כשבאנו לחקירה במשטרה בעיר מופיע בן אדם שלישי, מעורב בתאונה והוא לא היה"[23] (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
ויובהר, בהתאם לגרסתו של מר סאמי, הוא עצמו שוחח עם התובע לאחר התאונה ודיווח לתובע אודות התרחשותה. גרסה זו לא יכולה לעלות בקנה אחד עם גרסת התובע שלפיה הוא נפגע באורח קשה בתאונה ומאז הוא מחוסר הכרה.
כך, מר מחמד, אשר העיד מטעם התובע, העיד כדלקמן:
"ש. בזמן התאונה אתה פגעת במישהו או במשהו?
ת. לא.
ש. אתה יודע אם הרכב השני שפגע בך אחרי שפגע בך הוא פגע בעוד מישהו או במשהו?
ת. לא. אני מדבר על הרכב שלי. אני לא פגעתי בכלום. מיליון אחוז...
ש. אתה לא זוכר שראית את פאיז שם?
ת. לא...
ש. נכון שנחקרת במשטרה?
ת. כן.
ש. נכון ששם לא נשאלת על פאיז?
ת. שאלו אותנו, כן. שאלו אותנו בקשר לטרקטורון ואמרנו שאנחנו לא יודעים.
ש. מה שאלו אותך על טרקטורון?
ת. לא זוכר. שאלו אותנו עליו ואנחנו אמרנו שרק אני והוא היינו מעורבים בתאונה. רק אני וחוסני.
ש. יש חוקר שאומר ששוטר אמר לו שאחרי התאונה, באו אנשים והביאו את פאיז פצוע כדי שיפנו אותו משם, אתה יודע על זה משהו?
ת. אני לא יודע. אני רק יודע שלא פגעתי בפאיז ובאף אחד"[24] (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
וכן: "... אני לא נכנסתי בכלום. רק אני וחוסני מעורבים בתאונה הזו, באלף אחוז[25]... אני הייתי במצב עצירה ואני לא נגעתי באף אחד. זה בטוח[26]" (הדהגשה הוספה- ר.ג.).
בדומה, מר סאמי העיד:
"...נכנסתי בכנף הקדמית בצד שמאל של הנהג. עצרתי, אני הייתי בהכרה מלאה. ירדתי צמוד לכביש, הלכתי למוחמד, שאלתי אותו, ניסיתי להשאיר אותו בהכרה, דיברנו, שאלתי אותו מאיפה אתה, הוא אמר לי אלקשחר. אני מכיר את פאיז אלקשחר אז התקשרתי לפאיז זה לקח אולי רבע שעה. אמרתי לו שאחד מהמשפחה שלכם קרתה תאונה והזעיקו אמבולנס והכל. פינו אותנו, עשינו את הבדיקות ובאותו יום שיחררו אותנו. אני מופתע, אחרי יומיים כשבאנו לחקירה במשטרה בעיר מופיע בן אדם שלישי, מעורב בתאונה והוא לא היה"[27] (ההדגשות הוספו- ר.ג.).
וכן: "אני הייתי מופתע אחרי שלושה ימים בתחנת המשטרה שאומרים לי שיש עוד בן אדם שלישי. לא היה בן אדם שלישי[28]... אני זוכר שבן אדם שלישי לא היה בתאונה. אני גם באתי למוחמד. דבר ראשון הסתכלתי אצלו וראיתי שהוא לבד[29]" (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
עם זאת, העובדה כי התובע לא היה מעורב כהולך רגל בתאונה, נתמכת אף בראיות שהתקבלו מטעם גורמי השיטור וההצלה ובעדויות השוטרים ואנשי מד"א אשר העידו לפנינו, כפי שיפורט להלן.
"מדווח: תאונה, תאונת דרכים.
מד"א: מה זה שני כלי רכב?
מדווח: כן, כן, שני רכבים.
מד"א: ויש נפגעים? מה קורה איתם?
מדווח: כן, הם עדיין באוטו, הם תקועים באוטו.
מד"א: הם לא יכולים לצאת?
מדווח: לא, הם לא יכולים לצאת, הדלת עליו.
מד"א: הבנתי, כמה יש באוטו?
מדווח: יש פה, אחד, אחד.
מד"א: וכמה בשני?
מדווח: בשני... אחד בסדר, רק אחד מהרכבים, לא יודע מה יש לו שם, יכול להיות...
מד"א: הוא מדבר איתך?
מדווח: איך?
מד"א: הוא מדבר איתך הפצוע?
מדווח: לא, כן, הוא מדבר אבל אהה...
מד"א: הבנתי, הוא לא יכול לצאת מהאוטו? הדלת לא נפתחת?
מדווח: לא נפתחת, האוטו עקום, אתם בדרך כרגע?
מד"א: כן, בדרך, בסדר..." (ההדגשות שלי- ר.ג.).
בשיחה נוספת למוקד מד"א, דווח כדלקמן:
"...מד"א: תאונה בין מה למה?
מדווח: תאונת דרכים, לא יודע.
מד"א: בין שתי מכוניות? משאית? מה היה שמה?
מדווח: לא, שתי מכוניות נראה לי".
"...הגעתי לאירוע, זה היה בכניסה, בכביש הגישה ליקב יתר, ראיתי בצד ימין של הדרך בין עצי הדקל רכב שנכנס בעץ, רכב מסוג סקודה אפורה. הרכב נכנס חזק בעץ והנהג היה לכוד. ניגשתי לנהג שהיה פצוע, התחלתי לתת לו טיפול ראשוני. תשאלתי אותו מה בדיוק היה, הוא סיפר שהוא נסע בכביש, בחושך ועבר איזה שהוא טרקטורון חשוך בלי אורות והוא ברח ממנו. הטענה הייתה שהנהג של הרכב שהיה תקוע בעץ ברח מאיזה טרקטורון שהפריע לו בכביש. נתתי לו טיפול ראשוני בשטח עד שהגיעו כוחות הכיבוי. לאחר כ-10 דקות, רבע שעה, קראו לי אנשים, עוברי אורח לבוא לכיוון האמבולנס, אמרו לי יש לך שם פצוע קשה. הפצוע קשה לא היה באזור של הרכב שפגע בעץ ולשאלת בית הדין גם לא היה טרקטורון באזור לפי מה שאני ראיתי. כשהגעתי לאמבולנס ראיתי אותו פתוח עם המיטה בחוץ, ועל המיטה שכב אדם, אני לא יודע מי השכיב אותו במצב רפואי קשה מאוד. הכנסתי אותו לאמבולנס שלי, ביקשתי מחובש מתנדב שהיה במקום שילווה אותי בתוך האמבולנס לכיוון טיפול נמרץ בזמן הזה עשינו עליו החייאה. קריטי. מכאן ואילך סיימנו את האירוע"[32] (ההדגשות הוספו- ר.ג.).
מר אל נדב הוסיף והסביר, כי לאחר שהוא התחיל לטפל במר מוחמד, הגיע נהג אמבולנס נוסף מדימונה ושניהם טיפלו יחד בתובע, ורק אז קראו לו לטפל בבחור שהיה ליד האמבלונס. מר אל נדב הבהיר, כי בהתחלה כשהוא הגיע לזירת התאונה אותו בחור לא היה שם: "בהתחלה כשהגעתי הבחור הזה לא היה שם כי הייתי רואה משהו"[33] (ההדגשה הוספה- ר.ג.). מר אל נדב הוסיף, כי הוא שאל מאיפה הביאו את הפצוע הנוסף ואמרו לו "שמצאו אותו בשטח. זו גזרה של אזור בדואי וברגע שיש תאונה באים עשרות אנשים ואתה לא יודע מי נגד מי"[34]. עוד העיד מר אל נדב, כי הוא ציין בפרק "פרטי תאונת דרכים" ב"דו"ח הרפואי (צוות BLS)", כי מדובר בתאונה בה "נפגע עף מרכב", היות ו"זה בעצם מה שאנשים אמרו". מר אל נדב הסביר כי "במקרה הספציפי הזה לא היה לנו רכב שבו אנחנו יודעים שממנו הוא הגיע, אז כתבנו שהנפגע עף מהרכב כמו שאומרים עוברי האורח. גם הנהג של הסקודה אמר שהיה לו טרקטורון וגם האנשים בשטח אמרו שהוא עף מטרקטורון, המולה מסוימת"[35] (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
"הגענו לפצוע כבן 29 במצב קשה לא יציב המודינמית הסובל מפגיעת ראש ופציעה רב מערכתית. הובא אלינו על ידי אזרחים שהתגודדו במקום כשהוא מחוסר הכרה. אישונים לא שווים פונה לכיוון חבירה עם אט"ן 98 כשהוא מקבל סיוע נשימתי. בזירה היוו עוד שני נפגעים אחד קשה ואחד קל שפונו ע"י 939 ו-856" (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
בנסיבות העניין, הרי שבהתאם לעדותו האובייקטיבית של מר אל נדב, לא הוכח כי התובע נפצע כהולך רגל כתוצאה מפגיעת רכב הסקודה.
"דווח לי ע"י ערד 5 לבדוק אם הגיע פצוע שלא קשור לתאונה ומצבו קשה. בבדיקה מול מד"א, אדיר מסר שכן בזמן טיפול בפצועים בתאונה אנשים הביאו אדם נוסף שזוהה על פי ת"ז 301565982 בן 27 ע"י מד"א אלקח'ר פאיז כתובת גנאביב שמו אותו באמבולנס במקום התאונה. אף אחד לא מסר מהיכן הגיע ולדברי מד"א זה לא הבחור שפונה מהרכב שהיה לכוד ברכב. יש לו מלווי (צ"ל: "מלווה"- ר.ג.) שהיה איתו אך לא שיתף פעולה עם מד"א. נמצאים בסורוקה. מצבו קשה מונשם פגיעת ראש. לבחור יש אלבום תמונות"[37] (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
"...ציין כי זכור לו שהבחין בתאונת דרכים בין שני רכבים פרטיים ותוך כדי הטיפול, הגיעו מספר אנשים שנשאו על ידם אדם שהיה במצב קשה, שזוהה לאחר מכן כשם התובע, האנשים שהביאו אותו ציינו בפניו כי הוא נפגע לאחר שרכב על טרקטורון, ללא קשר לתאונה בין שני הרכבים הפרטיים ותוך כדי העמיסו אותו על האמבולנס שהגיע למקום"[39].
מר פרץ אף ציין בפני חוקר המוסד לביטוח לאומי "כי הוא לא ראה טרקטורון במקום התאונה אך ציין כי זכור לו בבירור שהאנשים שהביאו את התובע ציינו בפניו שהוא נפגע לאחר שרכב על טרקטורון"[40].
"...קיבלנו את האירוע של התאונה בכניסה לגד"ש בתל ערד שבתאונה הזאת הייתה מעורבת מכונית מסוג סקודה... הגעתי למקום והפעלתי את כוחות המשטרה בהתאם לאירוע תאונת דרכים... ואז במקביל קיבלתי הודעה מהמשל"ט (מרכז שליטה) שמקבלים ממנו את האירועים ממוקד 100, כדי לקבל פרטים על אדם שנמצא בתוך האמבולנס שלא יודעים מי הוא. הוא נפגע ועף מטרקטורון. לא ידעתי בהתחלה לקשר את האירוע וניגשתי לאמבולנס וחיפשתי את הטרקטורון ולא מצאתי אותו, אבל היה אדם לא מזוהה שלא ידעתי מי הוא ומה הוא. אמרתי לבוחן ערן ברכה שבתיק התעבורתי שיבדוק, כי בהתחלה חשבנו שהוא קשור לאירוע הזה של התאונת דרכים שהייתה. מה שאני יכול להגיד זה שהתאונה, מהראיות בשטח, היא תאונה שלא היה מעורב בה.. זה כנראה רכב שאיבד שליטה, בפנייה שמאלה לכיוון הגד"ש יש כמו מתקן מים כזה, שהוא התנגש בו. האוטו היה ממש בשולי הדרך בפנייה שמאלה. ככה שלא היה לנו קשר בכלל, אני לא ידעתי שאפילו יש אירוע נוסף, רק יותר מאוחר נודעתי לזה שהיה אירוע נוסף שמעורב בו טרקטורון. רק באמבולנס ידענו שיש אדם שהעלו אותו לאמבולנס, אפילו לא ידענו שהוא קשור לאירוע הספציפי הזה. לשאלת בית הדין אני לא יודע אם האדם הזה קשור ספציפית לתאונה הנוכחית של הרכב כי לא היינו במעמד התאונה"[41] (ההדגשות הוספו- ר.ג.).
מר ברכה הוסיף והעיד כי כעבור מספר חודשים, פנו אליו וביקשו שיוסיף את התובע כנפגע בתאונה וכי הוא סירב מאחר ולא הייתה לו שום אינדיקציה לכך שהתובע היה מעורב באותה תאונה. עקב סירובו, הייתה פניה נוספת לאחד ממפקדיו והוא קיבל הנחיה לצרף את התובע כנפגע בתאונה "ולתת לו אישור שהוא כביכול היה מעורב בתאונה"[44] (ההדגשה הוספה- ר.ג.). לאור האמור, הוצא ביום 20.7.16, חמישה חודשים אחרי שהתיק נסגר, "טופס מידע על נתוני תיק תאונת דרכים" בו נכלל התובע כ"הולך רגל" בתאונה.
מר ברכה לא ידע להעיד מי ספציפית היה הגורם שפנה למשטרה בבקשה להוסיף את התובע כמעורב בתאונה, אך טען כי "יש איזו משפחה של יהודים שהם מהאזור שם שמלווה את משפחת אלקשחר לא רק בגלל התאונה אלא בכלל"[45] ונאמר לו כי הם אלו שפנו למשטרה בעניין.
מר ברכה הדגיש, כי הוא תיקן את טופס המידע בהתאם להנחיה שקיבל, אך אין לו "שום מושג איך הוא (כלומר- "התובע"- ר.ג.) קשור לתאונה הזו"[46]. מר ברכה הוסיף וציין כי לא ניתן היה לחקור האם התובע היה מעורב עם טרקטורון בתאונה וזאת עקב מצבו הרפואי של התובע שהיה מחוסר הכרה, והעובדה כי שני הנהגים המעורבים (מר מוחמד ומר סאמי) הכחישו את מעורבותו של טרקטורון בתאונה, מה גם שבזירת התאונה לא נמצא טרקטורון.
עם זאת, מר ברכה הסביר, כי הוא לא מצא על אף אחד מהרכבים המעורבים סימני פגיעה בטרקטורון - "לא מצאתי שום משהו שיכול לקשור את הטרקטורון לאחד הרכבים"[47]. מר ברכה הוסיף והעיד כי לו היה רואה סימנים של רמיסת הצמחיה או של עפר, הוא היה מציין זאת בדו"ח שלו והעובדה כי הדברים לא נרשמו מלמדת כי לא נצפו על ידו. בהתאם, העיד מר ברכה כי לו היה רואה סימנים של צמיגים של הטרקטורון או משהון חריג אחר, היה רושם זאת. וכי "בגלל הסיפור עם הטרקטורון אז בדקתי לעומק את הרכבים ולא מצאתי שום קשר של אחד מכלי הרכב לטרקטורון או משהו כזה. לא מצאתי פגיעה נוספת שיכולה להשליך על פגיעה בכלי נוסף"[48] (ההדגשה הוספה- ר.ג.). מר ברכה סיכם והעיד: "אין לי שמץ של מושג מאיפה הגיע האדם השלישי"[49]. כאשר נשאל מר ברכה על ידי ב"כ התובע האם המשטרה כגוף חוקר לא תחקרה מה התובע עשה במקום, מר ברכה השיב: "אני רוצה להגיד משהו, אבל אני לא רוצה שזה ישמע חס וחלילה גזעני, יש לנו בעיה קשה מאוד עם המגזר. הדיווחים שלהם לרוב אינם נכונים. הם משקרים לנו... לא חקרנו כי לא מצאתי טרקטורון ולא מצאתי עם מי לקשור את הפגוע השלישי לתאונה... לא חקרנו מעבר. נאמר לי שהיה נוסע אחד בכל רכב. מבחינתי הטרקטורון הזה לא היה שייך לזירת התאונה"[50].
"לשאלת בית הדין אם מצאתי סימן לפגיעה שיכולה להשליך על פגיעה בבן אדם נוסף אני משיב שלא חיפשתי פגיעה בבן אדם נוסף, חיפשתי פגיעה בטרקטורון כי יש שוני בין פגיעה של רכב בטרקטורון לפגיעה של רכב בהולך רגל. טרקטורון זה גומי, מתכת, פלסטיק, משאיר סימנים אחרים מאשר הולך רגל שהוא יותר רך ויותר סופג אנרגיה. מכיוון שנאמר לי טרקטורון וכך גם כתבתי במברק, בדקתי לעומק את הרכבים, בתמונות ובזה, ולא מצאתי שיוך של אחד הרכבים לטרקטורון"[51].
עם זאת, מר ברכה הבהיר, כי לו היה רואה סימן של פגיעה בבן אדם נוסף ודאי שהיה רושם זאת בדו"ח שהוציא[52]. בפועל, בסיכום נסיבות התאונה, לא הוזכרה כל פגיעה בהולך רגל.
"... פעם ראשונה שקרה דבר כזה. אני 21 שנים בוחן, מעולם לא קרה לי דבר כזה של אדם שלא קשור לתאונה שהתווסף ובטח שלא הגיעו לאחר מכן וביקשו לצרף אותו באישור של קצין משטרה. לי באופן אישי לא קרה דבר כזה 21 שנה. מתוך המקצוע שלי והניסיון שלי לא הייתה מעורבות של הפגוע השלישי בתאונה הספציפית הזו. אין לי מושג מאיפה הגיע הפצוע השלישי. אני כתבתי במברק שיתכן שמדובר ברוכב טרקטורון שהביאו אותו פצוע לשמה או משהו כזה. אין לי מושג... אני אומר שאני בדקתי את הרכבים, בדקתי את הזירה, לא מצאתי שום קישור לטרקטורון ולכן גם במסקנות שעשיתי אותן ב-8.2.16 לא הזכרתי בכלל את הטרקטורון. מבחינתי הפצוע השלישי לא היה חלק מהתאונה אני לא יודע להגיד איך הוא הגיע לזירה. אולי הוא היה מעורב בתאונה אחרת והביאו אותו לאמבולנס. אין לי מושג איך הוא הגיע לשם"[53].
מהאמור עולה, כי גם בהתאם לפרטים שנמסרו על ידי המשפחה למעסיק בעת מילוי טופס ב"ל 250, לא נטען כי התובע נפגע כהולך רגל.
"ש. האם יש בעבודה טרקטורון?
ת. כן בעבודה יש. יש להם 4 גלגלים והשומרים לא משתמשים בזה. אני גם שאלתי בעבודה את בעל הבית והוא אמר לי שהטרקטורון סגור במחסן וזה רק לעובדים שלהם"[57] (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
יש לציין, כי עצם העובדה שהאב הצהיר כי שאל את המעסיק אודות קיומו של טרקטורון בעבודה, מלמדת כי גם בהתאם לגרסה ששמע האב ביחס לאופן בו נפגע התובע, התובע רכב על טרקטורון; שכן, אחרת, מדוע שיפנה האב למעסיק וינסה לברר האם קיים טרקטורון בעבודה? כשנשאל אביו של התובע בעניין זה במסגרת עדותו העיד, כדלקמן:
"ש. אמרת מקודם שלא נכחת במקום ושאנשים סיפרו לך. אתה אומר ב-נ/9 שאתה שאלת וביררת אם פאיז הגיע לשם עם טרקטורון. (מפנה לשורות 27 ו-36). למה בדקת אם נתנו לו טרקטורון?
ת. אני צריך לברר את זה עם העובדים, עם מנהל העבודה, אם נתנו לו משהו. זה הבן. אני יודע שיש לנו טרקטורונים בעבודה ואמרתי לו תשמע, תקשיבו, דיברתי עם המנהל אם הוא נתן לו טרקטורון והוא אמר לי שהוא לא נתן.
ש. למה ביררת דווקא על טרקטורון?
ת. אני רציתי לברר אם באמת נתנו או לא נתנו.
ש. למה? מישהו אמר לך שהיה לו טרקטורון?
ת. אני חשבתי בראש שלי. למה? כי בדרך כלל כשמסיירים לא נותנים להם טרקטורונים. לשאלת בית הדין אם לא נותנים טרקטורונים למה חשבתי שהוא היה עם טרקטורון אני משיב שאני בדקתי אם לא נתנו טרקטורון כי אני בודק אולי קרה במקרה דבר כזה.
ש. אם סיפרו לך שפאיז נפגע כתוצאה מתאונה שארעה לו בעבודה, שאח שלך היה מעורב בתאונה, איך חשבת בכלל לבדוק על כלי רכב אחר מהרכבים שהיו מעורבים בתאונה?
ת. אני ברגע שאח שלי אמר לי שהוא לא ראה אותו, אני הלכתי גם לבדוק בעבודה. אני שאלתי איך בדיוק פאיז היה בתאונה ואם נתנו לו טרקטורון בעבודה והוא אמר שלא היה טרקטורון.
ש. אמרת ב-נ/9 שאמרו לך שהבן שלך נפל, מה זאת אומרת?
ת. לא יודע. אני לא יודע אם הוא נפל. אני לא יכול לתת הסבר על משהו שאני לא יודע. אני לא מבין. אני שואל את הבן שלי מה קרה איתו, הוא היה במסגרת העבודה. זכותי לשאול איפה הבן שלי, האוטו שלו לא פגוע. אני לא מבין את העניין. אחרי יומיים אני לא יודע עליו. הלוואי אני יודע בדיוק מה היה. אני לא יודע מה היה. אני לא מרוכז על הדברים האלה. אני לא ידעתי בדיוק מה קרה. הייתה תאונה ואני שאלתי אם נתנו לו טרקטורון או לא נתנו לו טרקטורון"[58] (ההדגשה הוספה- ר.ג.).
לא מצאנו לקבל את עדותו של האב שלפיה הוא "חשב בראש שלו" שאולי התובע נפגע בעת נפילה מהטרקטורון וכי הוא "בדק בכל מקרה אולי קרה דבר כזה". מדובר בגרסה לא סבירה, שכן אין כל סיבה לכך שהאב יבדוק "סתם" אם התובע נסע בטרקטורון, בשעה שהוא יודע כי לא נותנים לשומרים טרקטרונים בעבודה ובשעה שהוא סבור כי התובע היה במהלך משמרת עבודה בזמן הפגיעה.
סוף דבר
ניתן היום, י' אלול תשפ"א, (18 אוגוסט 2021), בהעדר הצדדים וישלח אליהם.
מר אריק חדד נציג ציבור (עובדים) | רחל גרוס שופטת | גב' אילנה מסד נציגת ציבור (מעסיקים) |
ראו הודעת אביו של התובע, מר עלי סלימאן אלקשח'ר (נ/6), עמ' 2, ש' 19-23. ↑
ראו פרוטוקול מיום 22.5.18, עמ' 1, ש' 18-22. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 16, ש' 9-13, ש' 21-26, ש' 30-31 וכן עמ' 16, ש' 33- עמ' 17 ש' 2, ש' ; ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 12, ש' 18-23. ↑
ראו תצהיר עדות מטעם מר אקרם- הוגש ביום 16.6.20. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 19, ש' 12-15. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 15, ש' 28. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 16, ש' 21. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 16, שק 30-31. ↑
ראו הודעתו המודפסת של מר משה (סומנה נ/8)- עמ' 1, ש' 21- עמ' 2 ש' 2. ↑
פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 20, ש' 7. ↑
פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 15, ש' 31. ↑
פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 15, ש' 31. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 12, ש' 18-23. ↑
ראו הודעת האב- נ/9, עמ' 1, ש' 3-4. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 12, ש' 25-26. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19,עמ' 9, ש' 21-22. ↑
ראו תצהיר עדות מטעם מר אקרם- הוגש ביום 16.6.20. ↑
ראו סעיף 1(ד)לתצהירו של מר אקרם. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 15, ש' 32-34. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 40, ש' 12-15. ↑
ראו פרוטוקול מיום 4.8.20, עמ' 43 ש' 1-14. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 35, ש' ↑
ראו פקוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 23, ש' 28- עמ' 24, ש' 30. ↑
ראו פקוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 24, ש' 11-12. ↑
ראו פקוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 24, ש' 19. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 35, ש' 10-16. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 37, ש' 26-27. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 38, ש' 16-17. ↑
ראו הודעת מר סאמי במשטרה- סומנה נ/10 והודעת מר מוחמד- סומנה נ/11. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 26, ש' 1-2. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 25 ש' 32- עמ' 26, ש' 11. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 26, ש' 26-27. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 26, ש' 29-30. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 26, ש' 32- עמ' 27, ש' 2. ↑
הדו"ח הוגש לתיק במסגרת בקשת התובע מיום 13.12.18. ↑
ראו נ/13. ↑
ראו נ/4. ↑
ראו נ/12. ↑
ראו נ/12. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 29, ש' 11-26. ↑
ראו פרוטוקול מיום 16.3.21, עמ' 52, ש' 4. ↑
ראו מברק דיווח על תאונה קשה בתחום מחוז דרום- יחידת בוחנים אתן מרחב נגד- הוגש על ידי התובע ביום 18.3.21. ↑
ראו פרוטוקול מיום 16.3.21, עמ' 52, ש' 17. ↑
ראו פרוטוקול מיום 16.3.21, עמ' 52, ש' 19-20. ↑
ראו פרוטוקול מיום 16.3.21, עמ' 52, ש' 22. ↑
ראו פרוטוקול מיום 16.3.21, עמ' 52, ש' 26-27. ↑
ראו פרוטוקול מיום 16.3.21, עמ' 54, ש' 19-21. ↑
ראו פרוטוקול מיום 16.3.21, עמ' 52, ש' 31. ↑
ראו פרוטוקול מיום 16.3.21, עמ' 54, ש' 5-11. ↑
ראו פרוטוקול מיום 16.3.21, עמ' 54, ש' 21-26. ↑
ראו פרוטוקול מיום 16.3.21, עמ' 54, ש' 27-28. ↑
ראו פרוטוקול מיום 16.3.21, עמ' 55, ש' 14-30. ↑
ראו נ/3. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 26, ש' 1-3. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 27, ש' 1-2. ↑
ראו הודעת האב- נ9, עמ' 2- ש' 23-25. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 12, ש' 27- עמ' 13, ש' 14. ↑
ראו הודעת האב- נ/6, עמ' 3, ש' 43. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 23, ש' 5-11. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 13, ש' 22. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 13, ש' 24-27. ↑
ראו פרוטוקול מיום 3.12.19, עמ' 23, ש' 13-16. ↑
ראו הודעת אביו של התובע- נ/6, עמ' 3, ש' 45. ↑
תאריך | כותרת | שופט | צפייה |
---|---|---|---|
09/07/2018 | הוראה לבא כוח מבקשים להגיש תצהיר | רחל גרוס | צפייה |
27/01/2021 | החלטה שניתנה ע"י רחל גרוס | רחל גרוס | צפייה |
01/02/2021 | החלטה שניתנה ע"י רחל גרוס | רחל גרוס | צפייה |
12/02/2021 | החלטה שניתנה ע"י רחל גרוס | רחל גרוס | צפייה |
18/03/2021 | החלטה שניתנה ע"י רחל גרוס | רחל גרוס | צפייה |
01/04/2021 | החלטה שניתנה ע"י רחל גרוס | רחל גרוס | צפייה |
04/04/2021 | הוראה לנתבע 1 להגיש הודעת המתבע | רחל גרוס | צפייה |
09/04/2021 | החלטה שניתנה ע"י רחל גרוס | רחל גרוס | צפייה |
29/04/2021 | החלטה על בקשה של תובע 2 בקשת התובעים להארכת מועד להגשת סיכומים | רחל גרוס | צפייה |
06/05/2021 | החלטה שניתנה ע"י רחל גרוס | רחל גרוס | צפייה |
10/06/2021 | החלטה שניתנה ע"י רחל גרוס | רחל גרוס | צפייה |
14/06/2021 | החלטה שניתנה ע"י רחל גרוס | רחל גרוס | צפייה |
28/06/2021 | החלטה שניתנה ע"י רחל גרוס | רחל גרוס | צפייה |
23/07/2021 | החלטה שניתנה ע"י רחל גרוס | רחל גרוס | צפייה |
18/08/2021 | פסק דין שניתנה ע"י רחל גרוס | רחל גרוס | צפייה |
תפקיד | שם | בא כוח |
---|---|---|
תובע 1 | פאיז עלי אלקשח'ר | אור אבידן |
תובע 2 | עלי סלימאן אלקשח'ר (אפוטרופוס) | אור אבידן |
נתבע 1 | המוסד לביטוח לאומי | אפרת לבנוני |