בפני | כבוד השופטת ענת זינגר | |
מערער | ערן שחם- שביט | |
נגד | ||
משיבה | מדינת ישראל | |
המערער - באמצעות ב"כ עו"ד עודד סבוראי ואח' המשיבה - באמצעות עו"ד אביה גליקסברג- בניטה ואח' (פרקליטות מחוז ירושלים –פלילי). | ||
פסק - דין |
בפניי ערעור על פסק דינו של בית הדין למשמעת של עובדי המדינה מיום 26.7.2018 במסגרת בד"מ 54/18. בפסק הדין נדחה הסדר טיעון שגובש בהליך בין המערער לבין המשיבה.
ביה"ד קבע כי חלף אמצעי המשמעת המוסכם במסגרת הסדר הטיעון, בדבר העברת המערער מתפקידו למשך תשעה חודשים החל מיום 6.6.18, יוטל על המערער אמצעי משמעת של העברה מתפקידו עד ליום 31.12.2020 (כלומר - 30 חודשים).
אף שמטבעם של דברים עו"ד ערן שחם שביט, הוא שהגיש את הערעור, הרי המשיבה תומכת בעמדתו ואף היא מבקשת לקבל את הערעור ולאשר את ההסדר. שני הצדדים מצדדים בכך שהעונש עליו הוסכם בהסדר, הינו ראוי ולא נפלה בו חריגה אשר הצדיקה סטייה ממנו, כפי שנקבע על ידי בית הדין למשמעת של עובדי המדינה (להלן: "בית הדין").
לאחר בחינת ההסדר, פסק הדין נשוא הערעור וטענות הצדדים - עמדתי היא כעמדתם ולפיכך אני מוצאת לקבל את הערעור.
ברי כי חרף ההסכמה של שני הצדדים - רשאי בית המשפט שלא לקבל את הערעור. לפיכך, בנסיבות בהן אני מוצאת לקבלו ולשנות את החלטת בית הדין ובשים לב לתהודה הציבורית שליוותה את הפרשיה, נשוא פסק הדין - ממילא מתחייבת הנמקה וזו תינתן להלן.
המערער שימש סגן היועץ המשפטי של מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר (להלן - "המחלקה") ברשות לניירות ערך (להלן - "הרשות") וזאת החל משנת 2011 ומראשית שנת 2018 שימש כיועץ המשפטי שלה. בחודש יוני 2017 החלה חקירה פלילית במספר פרשיות אשר יקראו להלן - "תיק בזק". החקירה הייתה בטיפול בלעדי של הרשות ובמסגרתה הופיע המערער כנציג הרשות בדיוני מעצרים שונים, בעניינם של חשודים באותו תיק. הדיונים התנהלו בפני כב' השופטת רונית פוזננסקי-כץ, כשופטת מעצרים בבית משפט השלום בתל אביב (להלן - "השופטת"). בסמוך לחודש נובמבר 2017, הועבר תיק בזק לפרקליטות וחלה התפתחות משמעותית בתיק החקירה, אשר בעקבותיה התגלו חשודים נוספים ונפתח תיק חקירה נוסף וחדש, "תיק 4000" (לעיל ולהלן - "תיק 4000"). ב-5.2.18 התקיימה ישיבה רבת משתתפים בראשות היועץ המשפטי לממשלה ובנוכחות בכירים מהצמרת המשפטית, לרבות פרקליט המדינה וראשי היחידות החוקרות ברשות ובמשטרה. בישיבה נכח גם המערער וזאת עת הוחלט על הקמת צוות חקירה מיוחד (להלן "צח"מ"), המשותף ליחידת להב 433 של המשטרה (להלן - "להב 433") ולרשות, לצורך ניהול החקירה בתיק 4000. הוסכם כי מאחר ומדובר בתיק המשך לתיק בזק, אשר ההליכים בו נדונו בפני השופטת, יהא זה נכון לבקש שגם בקשות מעצר וצווים אחרים בתיק זה ידונו בפניה. השופטת יצאה לשבתון ביום 29.1.18, וללא שעובדה זו הייתה ידועה למערער ולנציגת להב 433, הם ביקשו את המשך טיפולה בתיק בזק. השופטת עדכנה את סגן נשיא בית המשפט על דבר הפנייה ועל היותה נכונה, חרף השבתון, לקיים את הדיונים הנוגעים לתיק 4000. סגן הנשיא קיבל בקשתה זו. אכן מיום 21.6.17 ועד ליום 25.2.18 התכתב המערער עם השופטת במספר רב של הזדמנויות באמצעות יישומון הוואטסאפ (להלן – "היישומון"), כדי לתאם עמה פרטים לוגיסטיים הנוגעים למקום ולשעה בהם תדון בבקשות של גורמי החקירה. הדבר נדרש מחמת העדר עוזר משפטי, או מזכיר אחראי על יומנה של השופטת.
"א. במסגרת ההתכתבויות ביישומון עם השופטת, כמתואר לעיל, נהג הנאשם לפנות אל השופטת בסגנון חברי, המתאים לפנייה של אדם לחברו ולא של חוקר אל שופט, וזאת במקביל להתבטאויות בסגנון דומה מצד השופטת. ככל שנקף הזמן וההתכתבויות התרבו, גלשו ההתכתבויות אל מעבר לתיאום טכני של מועדי הדיון עד כדי דיאלוג חברי ובעל מעמד לא פורמלי בין הנאשם לשופטת, כדלקמן:
1) ביום 25.2.18 נקבע דיון מעצר לשעה 18:00, בפני השופטת, בעניינו של אלי קמיר, אחד המעורבים בתיק 4000. נציגי הצח"מ המשותף, אשר היו אמורים להגיע לדיון זה, כללו את הנאשם וצוותו מהרשות, ואת פקד אור רובין וצוותה מלהב 433.
2) על מנת לאפשר לשופטת לעיין בחומר החסוי טרם הדיון, נדברו גורמי החקירה להיפגש בלשכתה של השופטת כנהוג בתיקים מסוג זה. בשלב כלשהו, טרם הדיון, ביקשה השופטת מהנאשם, להקדים את הדיון וזה השיב לה כי הוא בדרכו לבית המשפט.
3) מכאן, במשך 6 דקות, התקיימה התכתבות בין הנאשם לשופטת, כפי שיובא להלן (האמור בסוגריים הוסף לצורכי הבהרה על ידי התובעת), כשבאותה העת הנאשם ישב מחוץ ללשכתה של השופטת והמתין לנציגי להב 433 מהצח"מ שיגיעו לפגישה בלשכתה של השופטת.
השופטת: אני בלשכה היכן אתם?
הנאשם: אנחנו ליד הלשכה אבל אור (פקד אור רובין - ל.מ.) והצוות שלה טרם הגיעו, אני מעדיף לא להסתכן במוות.
השופטת: ובצדק... נמתין.
הנאשם: סבבה. לפחות הבשורות הנחמדות שאור (אלוביץ - ל.מ.) ועמיקם (שורר – ל.מ.) ישוחררו מחר בתנאים. תיראי מופתעת.
השופטת: אני מתחילה לעבוד על הבעה הולמת על הפתעה מוחלטת.
הנאשם: סטלה (הנדלר - ל.מ.) ואיריס (אלוביץ - ל.מ.) נבקש מחר ימים ספורים. יבקשו 3 ואת בהחלט אבל ממש בהחלט יכולה לתת יומיים...
השופטת: אתה ממשיך לגלות לי הכל ואני איאלץ להיראות ממש מופתעת. אז אולי המתווה שחשבנו עליו אינו כה רחוק מהמציאות...
הנאשם: זה עלה לי בדם כמעט הרביצו לי או עצרו אותי בלהב.
השופטת: נדמה לי שאין דבר מפחיד כמעצר בלהב...
הנאשם: אני בטראומה מזה.
השופטת: אני מתארת לעצמי.
ב. בהתכתבויות אלו עדכן הנאשם את השופטת, טרם הפגישה שנקבעה להתקיים בלשכתה, בעמדה שתוצג בפניה דקות ספורות לאחר מכן בלשכתה על-ידי צוות הצח"מ. בהתייחסו ל"הפתעה", כיוון שהנאשם בציניות לכך שמוטב שהשופטת תיראה מופתעת בשעה שנציגי הצח"מ יאמרו לה את הדברים דקות מאוחר יותר, במעמד צד-אחד, בלשכתה.
ג. בהתייחסו ל"מתווה", כיוון הנאשם להערת השופטת בדיוני המעצר, לפיה על הרשות החוקרת לערוך בידול בדבר ימי המעצר המבוקשים ביחס לחשודים השונים, בידול שהתממש עם ההודעה על השחרור הצפוי של עמיקם שורר ואור אלוביץ.
ד. הנאשם עדכן את השופטת אודות המחלוקות הפנימיות בתוך הצח"מ, והביע בפניה עמדה שאינה העמדה אותה הוחלט להביא בפני בית המשפט בכל הנוגע למספר ימי המעצר אשר ראוי היה להטיל לטעמו על שניים מהעצורים. הנאשם פעל כן כדי להביא לידיעת השופטת כי הוא מחזיק בדעה מתונה יותר ביחס למספר ימי המעצר הדרושים ביחס לחשודים.
ה. בנוסף, באחת הפגישות שהתקיימה ביניהם, שיתף הנאשם את השופטת בדבר תחושותיו ביחס לקושי בהתנהלות מול נציגי להב 433, ועל הפגיעה שחש במעמדו במסגרת הטיפול בתיק 4000 כחלק מהעבודה המשותפת בצח"מ".
כאמור, הנאשם הודה ביום 19.7.18 במיוחס לו וזאת במסגרת הסדר טיעון. בהתאם להכרעת הדין הוא הורשע על יסוד הודאתו בעבירות לפי סעיפים 17(1)(2), ו-(3) לחוק שירות המדינה (משמעת), התשכ"ג-1963.
אעיר כי נפלה שגגה בהכרעה, שכן כתב האישום אשר בהסדר, לא ייחס למערער עבירה לפי סעיף 17(2) לחוק הנ"ל, אשר בה הורשע. ההרשעה באותו סעיף הינה אפוא שגויה וממילא יש לבטלה.
בסופו של יום, הוטלו אפוא על המערער אמצעי המשמעת הבאים - נזיפה חמורה, הורדה בדרגה אחת למשך שנה, והעברה מתפקיד כאמור לעיל ולתפקיד בו לא ייצג את הרשות בפני בית משפט וזאת לתקופה ארוכה יותר מזו אשר עליה הוסכם וכאמור לעיל.
"לא בנקל ידחה בית המשפט הסדר טיעון שמובא לאישורו, וזאת נוכח קיומם של שיקולים כבדי משקל שתומכים בכך, ובראשם החשש שמא יחול כרסום במעמדם של הסדרי טיעון ובוודאות שהם נוסכים בנאשם החותם על ההסדר, וכפועל יוצא - בתכליות הרצויות שהם מגשימים...
רבות נכתב על יתרונותיו של הסדר הטיעון ותפקידו הראוי, במקרים המתאימים, במסגרת האכיפה הפלילית ... על יתרונות אלה, המיטיבים הן עם הנאשם הן עם האינטרס הציבורי, עמד בית משפט זה כבר לפני שנים רבות. הנאשם, זוכה לוודאות באשר לסעיפי הרשעתו ועונשו, וכל זאת במסגרת הליך שהוא קצר באופן יחסי. בנוסף, האינטרס הציבורי מוגשם אף הוא, שכן הסדרי טיעון מאפשרים להגדיל את האכיפה ואת ההרשעה של עבריינים בחברה; מגשימים עקרונות של יעילות, ובכך מפנים משאבים של מערכות אכיפת החוק לטובת מטרות חשובות אחרות; וחוסכים בעלויותיהן..."
(ר' ע"פ 2021/17 מצגר נ' מדינת ישראל, ניתן ביום 30.4.17, סעיף 11, שם).
הנחת העבודה היא כי התביעה עשתה מלאכתה נאמנה והגיעה להסדר ראוי. אכן, סטייה מן ההסדר לא תעשה לפיכך בנקל. עת יבחן בית המשפט האם ללכת בדרך זו, הוא יידרש למבחן האיזון, כפי שזה נקבע בע"פ 1958/98 פלוני נ' מדינת ישראל, פ"ד נז(1), 577 (2002). בהתאם לאותו מבחן יש לשקול אם התקיים האיזון - "בין טובת ההנאה הצומחת לנאשם מהסדר טיעון לעניין העונש, לבין אינטרס הציבור כפי שהוא בא לידי ביטוי בעונש שבית-המשפט גוזר" (ר' שם, בעמ' 606).
"אני מסכים עם באי-כוח הצדדים. אכן, כידוע, הסדר טיעון אינו מחייב את בית-הדין. ראו עש"מ 2/67 פלוני נ' מדינת ישראל (פ"ד כב(1) 57 [ראה: פסקאות 49-51 לעיל]). עם זאת, לעתים קרובות יש עניין ציבורי בעריכת הסדר טיעון, ולפיכך יש גם, בדרך-כלל, עניין ציבורי בקיום הסדר טיעון. לכן אין זה ראוי שבית-הדין יסטה מהסדר טעון אלא אם יש לכך טעם טוב בנסיבות המקרה. מהו טעם טוב לעניין זה? התשובה אינה חד-משמעית... לדעתי, יש טעם טוב לסטות מהסדר טיעון אם מתברר כי ההסדר מתבסס על שיקולים פסולים, כגון משוא פנים. כך גם יש טעם טוב לסטות מהסדר טיעון כאשר בית-הדין סבור שאמצעי המשמעת שעליהם הוסכם בהסדר הטיעון סוטים במידה משמעותית מן האמצעים הראויים בנסיבות המקרה, או כי הם בלתי סבירים באופן בולט עד שהעניין הציבורי, הדורש לסטות מן ההסדר, גובר על העניין הציבורי בקיום הסדרי טיעון. אולם אם אין טעם מעין זה, אין זה ראוי שבית-הדין יסטה מהסדר טיעון, רק כדי להחמיר במידת-מה את אמצעי המשמעת שעליהם הוסכם בהסדר".
(ר' שם, עמ' 596 סעיף 6, ההדגשה שלי - ע.ז). כאמור לעיל, במקרה דנן, בסופו של יום, הסטייה מן ההסדר הייתה רק כדי "להחמיר במידת מה", באחד מאמצעי המשמעת עליהם הוסכם.
בהליכים משמעתיים המתבררים בפני בית דין למשמעת של עובדי המדינה - נערכת בחינה מקיפה להסדר שכן נדרש אישור ההסדר, הן על ידי המשרד הרלוונטי לנאשם והן על ידי התביעה, המאשימה (ר' בהקשר זה אף טיעונים נפרדים שאכן השמיעו כאן הרשות והתביעה, בפני בית הדין, בשלב מתן גזר הדין, כפי שהדברים הובאו בסעיף 4 א. ו- 4 ב. לגזר הדין).
כפי שהדגיש המערער ובצדק, מדובר בשני גורמי אכיפת חוק, בלתי תלויים אחד בשני ועצמאיים בשיקול דעתם. העובדה שאותם שני גופים, בחנו את ההסדר ומצאו אותו הולם, אמורה להוות שיקול משמעותי בעת בחינה אם לסטות ממנו. כפי שנאמר עוד בסעיף 25 להודעת הערעור באשר למקרה דנן:
"פרטי ההסדר אושרו על ידי הגורמים הבכירים ביותר במערכת אכיפת הדין במדינת ישראל; על הסדר הטיעון חתום מנהל אגף בכיר (משמעת) בנציבות שירות המדינה; וההסדר גובש עם והיה על דעתו של פרקליט המדינה, שנחשף למלוא מארג העובדות הרלוונטיות. כאמור, ככל רשות ציבורית, נהנית התביעה הכללית מחזקת תקינות מעשי המינהל והנחת היסוד היא כי היא פועלת במסגרת חובותיה. בעניינו הפרטני של המערער, חזקה זו מקבלת אפוא משנה תוקף".
(ההדגשה שלי - ע.ז.).
גזר דינה של השופטת בבית הדין המשמעתי לשופטים ניתן ביום 18.7.18, כלומר יום לפני הדיון שהתקיים באשר למערער (ר' פרוטוקול הדיון, אשר צורף כנספח 3 בתיק המוצגים של המערער). התביעה הייתה אפוא מודעת אליו עת טענה בפני בית הדין וחרף קיומו התמידה בהסדר, עם המערער. אכן עיון בפרוטוקול הדיון מלמד כי התובעת התייחסה לאותו גזר דין ואף הבהירה מדוע אין בו להשליך על ענייננו (ר' עמ' 5 לפרוטוקול). חרף זאת נראה כי בית הדין הושפע באופן ממשי מדברים שנאמרו באותו גזר דין אחר (ר' המובא בעמ' 12-11, לגזר הדין דנן) וזאת לטעמי ללא שנעשתה אבחנה מתבקשת בין המקרים וכפי שיובהר להלן;
כאמור לעיל, אותו בית דין נאלץ למעשה לסטות מההסדר, מחמת קושי ייחודי שמצא ביחס לענישת שופט. קושי ייחודי זה אינו מתקיים במערכת הרלוונטית לדין המשמעתי הנוגע למערער. לא ניתן לשלול אפשרות לפיה היה ההסדר עם השופטת מאושר, וזאת לו היה נמצא כי האמצעי של השעיה זמנית, אפשרי ועומד לרשות בית הדין שם. בהנחה שההסדר עם השופטת היה סביר בנסיבות הכוללות של העניין, ממילא ביחס אליו, הרי שההסדר שהתקבל עם המערער, הוא ראוי וניצב במדרג תואם. מכל מקום, ביחס לאותו הסדר, אין הוא בלתי סביר במידה המצדיקה התערבות בו.
כך, בעמ' 11 לגזר הדין דנן, נאמר:
"גזר הדין נגד השופטת דן אומנם בעניינה של השופטת. עם זאת, ובהינתן העובדה שעניינה כרוך בעניינו של הנאשם הביעו השופטים, בנקודות מסוימות, את דעתם באופן המשליך באופן ישיר גם על המעשים שעשה הנאשם (בית הדין אף קבע שהנאשם היה זה שיזם והניע את ההתכתבויות, והיה מוכן לקבל שהשופטת נגררה אחריו, תוך שהשיח בניהם מגיע למחוזות בלתי מקובלים)"
מקבלת אני את עמדת המערער כי לא היה מקום לדברים אלה;
ראשית - בעניינו של המערער לא נשמעו ראיות וממילא כפוף בית הדין לאשר נכלל לבסוף בכתב האישום המתוקן. בזה אין התייחסות לזהות הגורם אשר הניע את ההתכתבויות וממילא אין בו קביעה מי הניע את ההתכתבות ומי זה אשר כביכול נגרר אליה. לפיכך, אין יסוד עובדתי לאימוץ, אותה אמירה, בעניין דהתם.
שנית - דברים אלה מתעלמים מהשוני המהותי בין מעמד שני הגורמים המעורבים ונפקות הדבר להשפעת מעשיהם על אמון הציבור, כאמור לעיל.
בנוסף - אין מקום לדברים אלה, שכן בית הדין המשמעתי לשופטים, הבהיר בעצמו ומפורשות כי אין ללמוד מעניינה של השופטת, לעניינו של המערער ויש להיזהר מהליכה בדרך זו. כך הובאו הדברים בסעיף 57 לחוות דעתו של כב' הנשיא (בדימוס) א' גרוניס, בגזר דינה של השופטת:
"בגזר דין זה לא יכולנו להימנע מלהתייחס פעמים רבות לפרקליט שהתכתב עם השופטת. חובה עלינו ליתן הערת אזהרה בהקשר זה. עניינו של הפרקליט לא נדון בפנינו אלא עניינה של השופטת. עקב נסיבות המקרה, לא היה מנוס מאזכורים רבים של הפרקליט ומעשיו. מיותר לומר שאיננו מתיימרים להכריע בעניינו, וכל מה שאמרנו לגביו אינו מחייב את הטריבונל הדן בעניינו. מזווית אחרת: איננו סבורים כי ההסדר שהושג בעניינו של הפרקליט אמור להשפיע על הרף הגבוה שאנו מציבים לגבי התנהלות נאותה וראויה של שופטות ושופטים".
(ההדגשה שלי - ע.ז.)
בשולי הדברים - יוזכר עוד כי בעניין גזר דינה של השופטת הוגש בג"צ (ר' בג"צ 6301/18) ובזה טרם ניתן פסק דין. ממילא אף בהתעלם מכל האמור לעיל, ראוי להיזהר בעת הסקת מסקנות מהמקרה האחד על האחר.
הנמקה שכזו, גם אינה עולה במשתמע מאמצעי הענישה שנקבעו לבסוף. לא ברור מדוע העברה לתפקיד אחר למשך תשעה חודשים, אינה מאזנת כראוי בין האינטרסים השונים, אך העברה שכזו למשך שנתיים וחצי - דווקא היא אשר תמלא אחר הנדרש. גזר הדין אינו מבהיר מדוע אמצעי המשמעת שנבחר, חלף הסדר הטיעון, יהא בו לרפא את הנזק כביכול שהיה נגרם לאמון הציבור אילו אומץ אותו הסדר. אף לא עולה מגזר הדין מהו אותו "גבול משמעתי", אשר מתחתיו אמצעי המשמעת אינם הולמים וכיצד זה נקבע הגבול באותה נקודת הזמן, אשר בה הוא נקבע.
במקרה דנן, עת התקבל הסדר עם שני המעורבים, נמנע הצורך להוכיח את טענות התביעה וממילא נחסך גם מעמד אפשרי ומביך, בו היו עשויים השניים להעלות טענות סותרות ולנסות להטיל האחד על האחר, אשם לחלקים בפרשה הנדונה.
לו היה נדרש הליך של שמיעת ראיות - ממילא הייתה הפרשייה מוסיפה להעסיק את הציבור ומוסיפה לפקוד את הכותרות, באופן המוסיף לפגיעה באמון הציבור במערכת אכיפת חוק.
לו היה נדרש הליך של שמיעת ראיות - לא ניתן לדעת אלו טענות היו עולות באשר להתנהלות כל אחד מהמעורבים, או אלה להם הם כפופים ו/או ליקויים מערכתיים אחרים. ממילא קיים חשש שהיו עולים דברים אשר היה בהם להעצים את הפגיעה שכבר נגרמה לאמון הציבור במערכת אכיפת החוק.
יש לזכור כי עת שלא מכובד הסדר טיעון בעניין פלוני כעת, עשוי הדבר לגרום לאלמוני להימנע מלהגיע להסדר טיעון בעתיד. דחיית ההסדר עשויה לגרור חשש של נאשם אחר בעתיד, לחתור לקראת הסדר בעניינו. רצוננו להימנע מהשפעה שכזו בכלל ועל עובדי מדינה בפרט, אף הוא אינטרס ציבורי, אשר יש להביאו בכלל השיקולים.
תחושה כי נעשה עוול לפלוני אשר הודה במסגרת הסדר וזה לא כובד ומטעם שאינו מספק - לא רק שמותירה "טעם רע", אלא עשויה להיות לה נפקות של ממש, בהתרחשויות עתידיות, אשר טרם נודעו.
הדברים הובאו בהרחבה הן בטענות התביעה והרשות בפני בית הדין והן בגזר הדין - וכדי שלא להאריך מעבר לנדרש, אפנה לאמור שם ולא אחזור על מלוא הדברים. אומר בקצרה כי מדובר במעשה אשר אינו ראוי לא רק במערכת יחסים שבין עו"ד - עובד מדינה בכיר, לבין בית המשפט, אלא גם לא ראוי ולא קולגיאלי - בהתנהלות אשר בין המערער ובין צוות הצח"מ עמו עבד. הסבר המערער לבחירתו ליידע את השופטת שניתן להסתפק בפחות ימי מעצר מאלה שיתבקשו, אינו מתיישב עם חובתו לייצג את עמדת המדינה, כפי שגובשה בדיוניה. ההסבר כי המערער חשש שיגרם עיוות דין, ככל שהשופטת תיעתר לבקשה במלואה ותורה על מעצר לשלושה ימים, אף שבפועל לעמדתו - ניתן להסתפק בשני ימים - אינו הסבר אשר ניתן לקבלו. כך גם לא ניתן לקבל את לשון השיח והסגנון בהתכתבות אשר נוהלה בינו ובין השופטת. תוכן הדברים מעלה בעוצמה רבה את החשש בעין המתבונן כי עסקינן בתיאום של ימי מעצר ובמעין הכתבת תוכן שיפוטי, למי אשר תפקידו לקבל ההכרעה. מדובר במעשים שלא יעשו ואשר פגיעתם המידית באמון הציבור במערכת המשפט ורשויות המדינה היא גבוהה מאוד ואף מיידית. אכן, התהודה התקשורתית והתגובות בציבור בעקבותיה, מעידות על כך.
להורדת המערער בדרגה יש מעבר לכך גם משמעות פרקטית ומורלית משמעותית.
מבלי למעט מכל האמור לעיל, אדגיש כי:
בהמשך לכל האמור, הערעור אפוא מתקבל ואני מאמצת את ההסדר אליו הגיעו הצדדים;
על המערער יוטלו אמצעי המשמעת המוסכמים והם: נזיפה חמורה, הורדה בדרגה אחת למשך שנה אחת והעברתו מתפקידו כיועץ המשפטי של מחלקת חקירות מודיעין ובקרת מסחר ברשות לניירות ערך, לתפקיד של משפטן בכיר באותה מחלקה, למשך תשעה חודשים, החל מיום 6.6.2018. בתקופה זו לא ייצג המערער את הרשות בפני בית משפט.
בנוסף - אני מורה על הפקעת משכורת קובעת אחת של המערער, וזאת על יסוד הסכמת הצדדים בפניי.
אני מורה עוד על ביטול ההרשעה בסעיף 17(2) לחוק שירות המדינה (משמעת) התשכ"ג- 1963. כאמור לעיל, הרשעה בסעיף זה יסודה בטעות.
פסק הדין יומצא לצדדים.
ניתן היום, ט"ז טבת תשע"ט, 24 דצמבר 2018, בהעדר הצדדים.
תאריך | כותרת | שופט | צפייה |
---|---|---|---|
14/10/2018 | הוראה למערער 1 להגיש עיקרי טיעון ומוצגים מערער | ענת זינגר | צפייה |
24/12/2018 | פסק דין שניתנה ע"י ענת זינגר | ענת זינגר | צפייה |
תפקיד | שם | בא כוח |
---|---|---|
מערער 1 | ערן שחם- שביט | עודד שמע סבוראי |
משיב 1 | מדינת ישראל | דניאל ויטמן |