בפני | כבוד השופטת מרים קראוס |
תובעת/נתבעת שכנגד | שומרה חב' לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד רותי קיהל חריט |
נגד |
נתבעות/תובעת 2 שכנגד | 1.תמר ברנד 2.מגדל חברה לביטוח בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד איילה אבן ימין 3.נתיבי ישראל - החברה הלאומית לתשתיות תחבורה בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד מיכל בן אל |
|
| |
פתח דבר וטענות הצדדים
- לפני תביעה לפיצוי בגין נזקי רכוש בסך 55,782 ₪ ותביעה שכנגד לפיצוי בגין נזקי רכוש בסך 24,011 ₪ בגין תאונה שאירעה ביום 25.5.17.
- לטענת התובעת (הנתבעת שכנגד), עת רכבה החל לחצות צומת מרומזר אשר הרמזורים בו לא עבדו, לאחר שווידא כי הצומת פנוי, הגיע לפתע רכב הנתבעות 1-2 מימין, תוך שהוא מתפרץ לצומת לא פנוי ופגע בו. למרות שהפסקת החשמל בצומת הייתה ידועה, הנתבעת 3 לא דאגה לחסימת הצומת ו/או למיקום מכוונים במקום.
- לטענת הנתבעות 1-2 (התובעת שכנגד), רכבן התקרב לצומת ונעצר. לאחר שנהגת רכב הנתבעות 1-2 בדקה כי הצומת פנוי ואף ראתה שהמכוניות מימינה ומשמאלה ממתינות, החלה בחציית הצומת. לפתע הגיח רכב התובעת משמאל ופגע ברכבן.
- לטענת הנתבעת 3, מדובר בתקלה של חברת חשמל שגרמה להפסקת חשמל כללית באיזור ולא תקלה ברמזורים. כמו-כן, בהעדר מופע רמזורים יש לפעול בהתאם להוראות התמרור המוצב בצומת וליתן זכות קדימה לרכב המתקרב ו/או לרכב הבא מימין. אירוע התאונה אירע מחמת רשלנות הנהגים.
דיון והכרעה
- מעדויות הנהגים עולה כי שני הנהגים התרשלו וכי האחריות לקרות התאונה רובצת לפתחם של שני הנהגים.
- נהג רכב התובעת התרשל בכך שעל אף שהבחין ממרחק כי הרמזורים תקולים, נסע במהירות 70-80 לתוך הצומת, ולראת הצומת הבעייתית בה הבחין ממרחק שליש קילומטר כדבריו רק הוריד את רגלו מהגז ותו לא
- כשהבחין בנהגת השניה לא סטה ימינה, על אף שהנתיב מימינו היה פנוי מרכבים. אולם לא אקח בחשבון התנהלות נהג התובעת אל מול הסכנה בה הבחין ודרך התנהלותו לעת הזו.
- נהגת רכב הנתבעות 1-2, התרשלה בכך שלמרות שראתה את התובע, יצאה לדרכה לתוך הצומת כי האמינה שתספיק לחלוף אותו
- שיקול דעתה היה מוטעה
- ייתכן ולולא הייתה בולמת ועוצרת קודם לכן, אלא הייתה ממשיכה בנסיעתה, התאונה הייתה נמנעת.
- באשר לנתבעת 3 – למרות שידעה כי הרמזורים לא עובדים, לא דאגה משך שעות להתייצבות מי מטעמה כגון המשטרה בצומת על מנת שינתב את התנועה.
- לא התייצבו עדים מוטעם נתבעת 3 להוכיח מה עשו למניעת מספר תאונות שהתרחשו בצומת במהלך אותו יום למרות שהתאפשר לדחות את הדיון לצורך זימונם
- כמו כן לא ראתה לנכון לתבוע את חברת חשמל או את המשטרה אם אכן היתה רשלנות מצידם
- כך או כך לא ניתן להפקיר צומת כזו למספר תאונות באותן שעות בן לא היה חשמל בצומת
- לאחר עיון בתיק, בתמונות שהוצגו ושמיעת העדים , אני קובעת כי האחריות לקרות התאונה רובצת לפתחם של כל אחד מהנהגים בשיעור של 40%, ולפתחה של הנתבעת 3 בשיעור של 20%.
- לפיכך, ניתן בזאת פסק דין כדלהלן:
- התביעה העיקרית:
- הנתבעות 1-2, ביחד ולחוד, ישלמו לתובעת סך של 40% מסכום התביעה, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה, ועד התשלום המלא בפועל.
בנוסף ישאו הנתבעות 1-2, ביחד ולחוד, בשכ"ט עו"ד בסך 17.55% מהסך כנ"ל, בהוצאות עדים כפי שנקבע בפרוטוקול ובאגרה ששולמה, על פי חלקן היחסי, והכל בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
- הנתבעת 3 תשלם לתובעת סך של 20% מסכום התביעה, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה, ועד התשלום המלא בפועל.
בנוסף תשא הנתבעת 3 בשכ"ט עו"ד בסך 17.55% מהסך כנ"ל, בהוצאות עדים כפי שנקבע בפרוטוקול ובאגרה ששולמה, על פי חלקה היחסי, והכל בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
- התביעה שכנגד:
- הנתבעת שכנגד תשלם לתובעת סך של 40% מסכום התביעה שכנגד, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה, ועד התשלום המלא בפועל.
- בנוסף תשא הנתבעת שכנגד בשכ"ט עו"ד בסך 1,800 ₪, בהוצאות עדים כפי שנקבע בפרוטוקול ובאגרה ששולמה, והכל בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
- התיק ייסגר.
ניתן היום, י"ד כסלו תש"פ, 12 דצמבר 2019, בהעדר הצדדים.