בפני | כבוד השופטת רבקה גלט | |
המאשימה | מדינת ישראל | |
ע"י ב"כ עו"ד היאט נגד | ||
הנאשם | עימאד מוחמד | |
ע"י ב"כ עו"ד סואלחי |
החלטה |
עניינה של החלטה זו בטענת הנאשם כי יש לזכותו מן האישום, מחמת ההגנה של אי שפיות הדעת, לפי סעיף 34ח' לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
הטענה הועלתה לראשונה, בשלב הטיעונים לעונש.
השתלשלות העניינים
הנאשם כפר בעובדות האישום, ועל כן נשמעו הוכחות.
בין השאר ראיתי לנכון לציין בהכרעת הדין, את הדברים הבאים:
המתלונן והנאשם העידו שניהם כאחד, כי לא קיים ביניהם סכסוך כלשהו. המתלונן אף העיד כי אינו יודע מדוע פצע אותו הנאשם. עדותם זו של השניים, מעוררת חוסר נוחות, שכן מדרכו של עולם, שמעשי אלימות כפי שבוצע כאן, אינם מתבצעים בחלל הריק, ללא כל סכסוך קודם וללא כל מניע. לפיכך, מתקבלת התחושה כי שני המעורבים בפרשה, עשו מעין "יד אחת" ביניהם, שלא לשתף את בית המשפט ברקע האמיתי לאירוע, ממניעיהם.
עמידתו של בית המשפט ללא יכולת לפענח את המניע האפשרי לביצוע העבירה, גם לאחר שהושלמה כל פרשת ההוכחות, עשויה להיחשב כשיקול המחליש במשהו את ראיות התביעה. ואולם, בסופו של יום, בית המשפט אינו יכול ואינו חייב להרשיע את הנאשם על סמך וודאות מוחלטת והיכרות מלאה עם כל נבכי הפרשה, ומניעי המעורבים בה, אלא על סמך העדרו של ספק סביר.
ספק שכזה לא העלה הנאשם שבפניי, שכן התרחיש האלטרנטיבי שהציג, לפיו המתלונן חתך את עצמו, הוא בלתי משכנע, ואינו מתקבל על הדעת לנוכח מכלול הנסיבות והתנאים שאפפו את האירוע.
בהמשך, טען ב"כ הנאשם כי הגיעו לידיו מסמכים רפואיים מהם עולה כי הנאשם היה מאושפז במב"ן, הן לפני האירוע והן ביום האירוע, והיה במצב פסיכוטי. לפיכך, עתר למתן חוות דעת פסיכיאטרית, שתבחן את אחריותו המהותית לעבירה. לנוכח המסמכים שהוצגו, הוריתי על מתן חוות דעת פסיכיאטרית.
לאחר שהוגשה חוות הדעת מטעם הפסיכיאטר המחוזי, הוגשה חוות דעת נגדית מטעם הנאשם, נחקרו המומחים, ונשמעו סיכומי הצדדים.
כעת באה שעת ההכרעה.
מסמכים רפואיים וחוות הדעת הפסיכיאטריות
ביחס לעבר הפסיכיאטרי, הנאשם אושפז לראשונה בשנת 2000 להסתכלות, ואובחן כסובל מהפרעת אישיות אנטי סוציאלית. בשנת 2004 עבר הסתכלות נוספת מטעם בית המשפט, ולא אובחן כחולה נפש. בשנת 2008, בעת שריצה מאסר, אושפז במב"ן 3 פעמים. באשפוז הראשון אובחן כסובל מהפרעה דלוזיונלית, ביטא מחשבות שווא פרנואידיות כלפי קרובי משפחתו, אך מצבו השתפר לאחר טיפול תרופתי, והוא שוחרר במצב יציב והמלצה להמשך הטיפול. ביום 10.8.08, לאחר שתקף אדם אחר (באירוע נשוא תיק זה), אושפז שוב במב"ן, בהסכמתו. בקבלה מסר שיש לו "וריד פתוח בחלק השמאלי של הגולגולת הגורם לכאבים ורעשים", גילה חשדנות כלפי הנהלת בית הסוהר, הכחיש את תקיפת האסיר והיה חשד למצב פסיכוטי. בשחרורו אובחן כסובל מסכיזופרניה. כעבור 10 ימים, חזר לאשפוז עקב תופעות לוואי של התרופות. בשנת 2009 אושפז בהסכמה במזרע, למשך 3 ימים, והרושם היה להתנהגות מגמתית לצורך השגת רווח משני. הנאשם אובחן כבעל הפרעה אנטי סוציאלית, אך לא כחולה נפש.
בבדיקה הנאשם שיתף פעולה, ולא נצפו הפרעות במהלך חשיבתו. לא ביטא מחשבות שווא, מחשבות אובדניות, או מחשבות לפגוע בסובבים אותו. בתפיסה- לא היתה עדות להפרעות, לא נראה הלוצינטורי, הקוגניציה תקינה, קיימת תובנה למצבו, בוחן המציאות והשיפוט תקינים. הנאשם ידע על תוכן האישום נגדו אך שלל את המעשה ואמר "אפילו לא תפסו עלי סכין, התנהגתי יפה בכלא". שלל שהכיר את המתלונן וטען כי האחרון חתך את עצמו. לדבריו, ראה אותו מדמם ואפילו עזר לו. בסיכום חוות הדעת נכתב כי ביום האירוע הנאשם אושפז במחלקה הפסיכיאטרית בכלא והיתה התרשמות שהוא במצב פסיכוטי, אך תוכן הפסיכוזה לא היה קשור לעבירה המיוחסת לו ולא נראה שפעל עקב תכנים פסיכוטיים שתוארו אצלו באותה תקופה. להערכת הרופאים, לא נשללה ממנו עקב מצבו הנפשי יכולת להימנע מן המעשים. עוד צוין כי לאחר שחרורו מאשפוז ב-2008 לא נצפו אצלו יותר מצבים פסיכוטיים, למרות שאינו מצוי בטיפול תרופתי מסודר. הנאשם משחזר את האירועים באופן קוהרנטי ומציג קו הגנה עקבי. אין התרשמות מקיומו של מצב פסיכוטי. לאור כל האמור קובעים הרופאים כי הנאשם ידע להבדיל בין מותר ואסור בעת העבירה, וכן מבין את הליכי המשפט וכשיר לעמוד לדין. לצד זה, זקוק הנאשם למעקב מרפאתי.
בבדיקה שערך ד"ר בבור, נמצא כי מהלך החשיבה של הנאשם בדרך כלל עקבי, אך בתוכן החשיבה, מגלה חוסר אונים, חוסר ישע, חוסר ביטחון. שיפוט ובוחן המציאות תקינים. האבחנה על פי ד"ר בבור היא סכיזופרניה פרנואידית, ואישיות אנטיסוציאלית. הנאשם מבין את ההליך המשפטי והתפקידים של המעורבים בו, אך המסמכים סביב האירוע מצביעים באופן ברור שהנאשם היה במצב פסיכוטי. בעולמו הפסיכוטי קרובי המשפחה מנסים להרעילו, עקב קנאה ליופי של אשתו, אונסים את אשתו וכו'. עם הטיפול היתה הטבה במצבו, אך הנאשם הפסיק את הטיפול ומצבו שוב התדרדר והיה שרוי במצב פסיכוטי חריף. נכתב כי "הנאשם, ללא כל גירוי או הצקה תקף את האסיר, ונמסר מצד הסנגור כי הנאשם הורשע על ידי בית המשפט. הנאשם בנה לעצמו עולם מדומה שבו טען שלמתלונן יש בעיות עם אשתו, והנאשם לא תקף אותו אלא בא לעזור לו. ישנה תופעה ידועה בקרב חולים, הלוקים בסכיזופרניה כשימוש במנגנוני הגנה הפרימיטיביים של הכחשה והשלכה שבו מכחישים את המציאות וכך נפגעים יכולתם לבחון את המציאות ושיפוט המציאות. ההכחשה זו שנבעה ממצבו הפסיכוטי בו היה שרוי בעת ביצוע העבירה הוטמעה אצל הנאשם והוא מאמין בה עד היום. בתור מנגנון הגנה של השלכה, ישנם תכנים שנשלחים לזולת, כגון: הנאשם השליך את בעייתו עם אשתו, לאסיר הנמצא בתא, למרות שלא ידע אפילו את שמו, אך בכל זאת ידע שהוא סובל בגלל אשתו. השליך אץ התקיפה בכך שהמתלונן תקף את עצמו".
ד"ר בבור מפנה לכך שבבדיקה מיום האירוע הנאשם נמצא סובל מפסיכוזה, וכן למחרת היום, ובכל הפעמים שנבדק או נחקר, הכחיש כי ביצע את המעשה. לדעת ד"ר בבור, בזמן ביצוע המעשים היה הנאשם במצב פסיכוטי ובשל מחלתו הנפשית היה חסר יכולת של ממש להבין במה שהוא עושה או את הפסול במעשהו, או להימנע מעשיית המעשה. הנאשם, בהיותו במצב פסיכוטי בולט, השתמש במנגנוני הגנה של הכחשה והשלכה, בצורה מסיבית, אשר הביא אותו לאיבוד בוחן המציאות ולפרש את המציאות על פי הבנתו הפסיכוטית דהיינו: הוא בעצמו ניסה לעזור ולהציל את המתלונן ולא הכיר ולא מכיר את עצמו כמי שפגע באסיר".
עדויות הרופאים
ב"כ הנאשם הפנה את ד"ר זיקר לגיליון חולה מיום 11.8.08, שם נכתב כי הנאשם "מגלה חשדנות כלפי הנהלת גבעון וטוען שלא היה רצוי כי הוא חולה, לוקח טיפול פסיכוטי, ובשבוע האחרון לפני אשפוזו הפסיק את הטיפול לחלוטין, לדבריו, הטיפול היה מחליש אותו, גורם לעייפות ואסירים ניסו להציק לו". לטענת ב"כ הנאשם, בכך יש כדי לקשור בין הפסיכוזה למעשה. לכך השיבה ד"ר זיקר, כי אין בדברים הללו תוכן פסיכוטי או פרנואידי, שכן אמנם אסירים המטופלים נפשית מקבלים יחס שלילי מחבריהם והם נושא ללעג. בשונה מכך, אילו היה הנאשם מבצע את המעשה כלפי מי מקרוביו, שבעניינם היו לו מחשבות שווא כאילו פגעו באשתו, או שהיה מבצע מעשה כלפי מישהו מהנהלת כלא גבעון, אזי היתה קובעת כי קיים קשר סיבתי בין המחלה למעשה, שכן על פי הניסיון תוכן של מחשבות שכאלה לא סביר שהוא מציאותי, להבדיל מתלונת הנאשם על כך שאסירים מציקים לו. לעניין העבירה שבוצעה, לא הוכח לדעתה קשר סיבתי בין התכנים הפסיכוטיים לבין האסיר המתלונן, כיוון שהנאשם כלל לא הזכיר אותו בכל השיחות עמו, במהלך האשפוז לאחר האירוע.
ב"כ הנאשם שאל האם המצב הפסיכוטי שבו היה הנאשם שרוי בעת האירוע לא היה יכול לגרום לו להתכחשות לעבירה כפי שעשה, כשההכחשה היא עצמה תגובה פסיכוטית. לכך השיבה כי הכחשה אינה קשורה לתכנים הפסיכוטיים שבהם היה הנאשם עסוק, ולא ניתן לדעת על פיה האם פעל מתוך פסיכוזה אם לאו. באופן כללי, העידה כי קשה ביותר לחולים פסיכוטיים לשמור את התוכן הפסיכוטי בתוכם, והוא בא לידי ביטוי בהתנהגות, בדיבור, באפקט. לדבריה, אילו היה קשר בין הפסיכוזה של הנאשם לבין המתלונן, היה הנאשם מוציא תכנים הקשורים אל המתלונן, גם ללא ידיעת שמו, אך הוא לא עשה כך. בהמשך, שללה את האפשרות שהנאשם, כאדם חולה, יבנה לעצמו עולם מדומה שבו לא ביצע את העבירה, כפי שסבור ד"ר בבור.
דיון והכרעה
אמנם בענייננו עלתה הטענה להגנת אי שפיות הדעת בשלב שלאחר הרשעת הנאשם, אך בכך אין דבר, שכן גם בשלב זה ניתן להכריע בטענה, ללא קשר לקביעות שבהכרעת הדין (ר' למשל: ע"פ 1727/14 מימון נ' מד"י (6.1.15), שם דן בית המשפט העליון בשאלת קיומה של ההגנה, לאחר הרשעת הנאשם בבית משפט קמא).
הסייג חל כשמתקיימים שני תנאים מצטברים: הראשון, על הנאשם להיות חולה במחלה שפגעה ברוחו (להלן – מחלת נפש); השני, על הנאשם להיות, מחמת מחלת הנפש, "חסר יכולת של ממש" להבין את מעשיו או את הפסול שבהם או להימנע מעשייתם (ע"פ 3795/97 פלוני נ' מדינת ישראל [1], בעמ' 103). סייג זה הגיוני, והצדקתו בצדו. כשאדם נמצא במצב שבו הוא חסר יכולת של ממש להבין את מה שהוא עושה או את הפסול שבמעשהו, או שהוא חסר יכולת של ממש להימנע מעשיית המעשה בשל מחלת נפש, האיסורים שבדין הפלילי לא ירתיעוהו מלבצע את המעשה. במצב דברים זה גם אין הצדקה להטיל עליו סנקציה פלילית... .
כדי להכריע בשאלה אם חלה הגנת סעיף 34ח, יהיה עלינו לבחון את דבר קיומה של מחלת נפש, כמובנה בסעיף, אצל המערער, וכן אם הוכח קשר סיבתי, במובן הסעיף, בין מחלה זו לבין מעשיו של המערער (להלן, כשיוזכר "הקשר הסיבתי", תהיה הכוונה לקשר הסיבתי במובן זה). קשר זה יוכח אם בשל מחלת הנפש היה הנאשם "חסר יכולת של ממש" להבין את המעשה או להימנע ממנו כאמור בסעיפים הקטנים (1) ו-(2) של סעיף 34ח. חוסר יכולת של ממש, אין פירושו בהקשר זה שלילה מוחלטת של היכולת כאמור, אלא גריעה ממשית ממנה (ע"פ 2788/96 אבלים נ' מדינת ישראל [3], בעמ' 189; ע"פ 9258/00 נטרלשווילי נ' מדינת ישראל [4], בעמ' 680 וכן ראו ניתוח המשמעות של "חוסר יכולת של ממש" בת"פ (חי') 126/03 מדינת ישראל נ' סקורצ'רו [9], פסק-דין של השופט י' עמית).
להלן אפרט נימוקיי.
נימוקים כלליים :
נימוקים לגופו של עניין
הפעם היחידה שבה (בטרם האירוע) עלו אצל הנאשם מחשבות שווא בזיקה לחייו בכלא, היא בבדיקה מיום 1.7.08, שנערכה על ידי ד"ר זיקר, אז תיאר בהרחבה מחשבות שווא בהקשר לאשתו כמפורט לעיל, והוסיף מיד כי "בגבעון (צ"ל: כלא גבעון) נאמר על ידי אסירים שההנהלה מרעילה אותו וגורמת לחולשה בגוף, דרך זריקות שאמרו לו שנגד כאבים בברכיים". מעבר לעובדה שמחשבות שווא אלה הופיעו פעם יחידה, יש לשים לב לכך שלא הופנו כלל כלפי "אסירים". כמו כן, לא הופנו כלפי הנהלת כלא גבעון בפני עצמה, אלא רק בהקשר לעניין אשתו, היינו: הנאשם מסר כי בתוך כך שקרוביו מנסים להחלישו על מנת להשיג את אשתו, גם הנהלת גבעון מרעילה אותו וגורמת לו חולשה. בכל אלה יש כדי ללמד כי מחשבות השווא של הנאשם היו מרוכזות בעניין אשתו, ולא היו לו תכנים פסיכוטיים משמעותיים בנוגע לאחרים עמם בא במגע במסגרת חייו בכלא, בפני עצמם.
חשוב להדגיש כי לא נמצא במסמכים הרפואיים הנ"ל כל תיעוד של מחשבות שווא פרנואידיות כלפי אסירים, או בפרט כלפי המתלונן. ממצא זה הוא בעל משקל משמעותי, בבואנו לבחון את הקשר הסיבתי שבין מחלת הנאשם לבין העבירה, ויש בו כדי להחליש את משקל עמדתו של ד"ר בבור (בנוסף, אני רואה לנכון לציין כי בניגוד לעדותו של ד"ר בבור, לא מצאתי בחומר הראיות עדות לכך שהיו לנאשם תכנים פסיכוטיים כלפי רופאיו הפסיכיאטרים).
בהמשך נבדק הנאשם שוב ביום 11.8.08, גילה חשדנות כלפי הנהלת הכלא, וטען כי לא היה רצוי, כיוון שלוקח טיפול. כמו כן, מסר שבשבוע שקדם לאשפוז הפסיק ליטול תרופות, כיוון שהטיפול מחליש אותו ואסירים ניסו להציק לו. כאן אמנם הוזכרו "אסירים", אך לא הוזכר המתלונן, מה שמחזק את המסקנה לפיה לא היה הנאשם ממוקד במחשבות שווא כלפיו.
ביום 12.8.08 שוב נבדק הנאשם, ומסר תכנים חשדניים כלפי הנהלת הכלא, שאינה אוהדת אותו בשל הטיפול שהוא מקבל, ביקש לעבור לכלא אחר, וטען כי המתלונן חתך את עצמו. כמו כן, שב ומסר תכנים של מחשבות פרנואידיות ביחס לקרוביו שאנסו את אשתו. התרשמות הרופא היתה כי קיים מצב פסיכוטי רזידואלי, לצד התנהגות מניפולטיבית.
ראשית, יש לשים לב לכך שמיד לאחר העבירה, הנאשם כן הוציא תכנים פסיכוטיים, ולא שמר על שתיקה, אלא שהתכנים שהוציא היו קשורים למחשבות השווא המשמעותיות שלו, היינו: הנאשם טען שחש וריד פתוח בראשו, הוא חש ש"כולם" נגדו, ולמחרת היום, שב ותיאר כי קרוביו אנסו את אשתו. לדעתי, קשה לתאר שבשעה שהיה הנאשם במצב פסיכוטי חמור, כנטען על ידי ד"ר בבור, גרמה לו מחלתו לתת ביטוי למחשבות השווא בעניינים מסוימים (הקשורים באונס אשתו), תוך הסוואה בלתי מודעת, אך הרמטית, של מחשבות השווא כלפי המתלונן.
שנית, לא שוכנעתי כי הכחשתו העקבית של הנאשם נבעה ממערכת הגנה בלתי מודעת, של הכחשה, כפי שטען ד"ר בבור, שכן לא הוסבר באופן משכנע, מהו מנגנון ההגנה שהפעיל, ומהי ההשלכה שבוצעה על פי חוות הדעת, באופן פסיכוטי ובלתי מודע. מצד שני, הוסבר יפה על ידי ד"ר קוסוב, כי מנגנון הכחשה הוא עניין בלתי מודע שניתן לחשפו רק בטיפול מעמיק, ואין המדובר בהכחשה מוצהרת של המעשה, אלא בהתנהגות או התנהלות אחרת שנועדה להדחיק חרדה מפני מעשה או חוויה כלשהם. בנסיבות אלה, הכפירה בביצוע העבירה, שנעשתה מצד הנאשם בגלוי ובמוצהר, לאחר מעשה, אינה מתאימה למבנה המוכר ברפואה הפסיכיאטרית, של מנגנון הכחשה.
שלישית, אני מוצאת לנכון להעדיף את עמדתם של ד"ר זיקר וד"ר קוסוב, לפיה ניתן היה לצפות לתכנים פסיכוטיים מצד הנאשם כלפי המתלונן אילו היו לו כאלה, וזאת משום שחולים סכיזופרניים, אינם מסוגלים להשאיר את התוכן הפסיכוטי בתוכם, אלא נטייתם הברורה היא להוציא תוכן זה החוצה. העובדה שהנאשם לא הוציא תכנים שכאלה, מעלה את החשש שפעל מתוך מניפולטיביות, כפי שעלה בבדיקתו מיום 12.8.08.
כאן המקום לציין כי אינני מתעלמת מכך שהנאשם מסר תכנים של תחושות שליליות כלפי הנהלת הכלא, אך לא שוכנעתי בשום אופן כי היו אלה תכנים פסיכוטיים. טענותיו בעניין היחס מצד האסירים, נשמעות ענייניות וקוהרנטיות בשים לב להיותו אסיר הנוטל טיפול תרופתי, מה שיכול היה בהחלט לגרום לו להיות בלתי אהוד על סביבתו. מעבר לכך, התכנים הללו לא התייחסו למתלונן אלא היו כוללניים.
בעצם, טענת ד"ר בבור לפיה הנאשם הכניס את כל האסירים (והנהלת הכלא) למעגל הפסיכוטי שלו, נסמכת רק על העובדה שהנאשם טען כי "כולם נגדו", בעת קבלתו לאשפוז לאחר ביצוע העבירה. ואולם, לא מצאתי באמירה זו עדות ברורה לקיומן של מחשבות שווא בכלל, ובפרט כאלה הממוקדות כלפי המתלונן. יתר כל כן, הניסיון להציג את האמירות בנוגע לכלל האסירים, ככאלה המבססות טענה למחשבות שווא כלפי המתלונן, נשמע בלתי משכנע.
כפי שהראיתי, הנאשם לא היה ממוקד כלל בעניין יחסיו עם סובביו בכלא כשלעצמם, ובכלל זה לא היה ממוקד במתלונן. לדעתי, ככל שלא ידע את שמו של המתלונן ולא היתה לו כל היכרות עמו, הרי יש בזה כדי להחליש את הסיכוי לכך שהיו לו מחשבות שווא ביחס אליו, בהיותו מעין "עובר אורח" סתמי בחייו. מצד שני, יש לשים לב לכך שיומיים לאחר האירוע, בעוד הנאשם מאושפז, הוצג בפניו שם המתלונן, זאת הן בבדיקה הפסיכיאטרית (מיום 12.8.08) והן בחקירתו, אך גם לאחר מכן, לא נרשמו מחשבות שווא או תכנים פסיכוטיים מצדו כלפי המתלונן, מה שמעורר ספק של ממש לגבי קיומן של מחשבות שווא אצלו, ביחס למתלונן, עובר לביצוע העבירה.
בחוות הדעת של ד"ר בבור לא נשללה האפשרות לכך שהנאשם ביצע את העבירה, למרות הבנתו את האיסור ויכולתו להימנע מן המעשה, כשמנגנוני ההגנה וההכחשה הופיעו אצלו רק לאחר מעשה, בעקבות הזעזוע מביצוע העבירה. והרי ברור הוא כי אם כך אירע, לא יוכל הנאשם לחסות בצלה של הגנת אי שפיות.
כמו כן, יש לזכור כי לאחר האשפוז במב"ן, בעקבות העבירה, לא היו עדויות למתב פסיכוטי חוזר אצל הנאשם, גם כשנעצר בהקשר לעבירות אחרות. הנאשם גם נדון לעונשי מאסר, אך לא נטען ולא נקבע בשום הליך משפטי אחר, כי עומדת לו הגנת אי שפיות הדעת.
התנהגותו של המערער הייתה שמורה בתחומים שאינם קשורים למחלת הנפש, אך בעובדה זו אין להוציא מכלל אפשרות סבירה שבנושא הספציפי של ההצתות ושל ביעור הטומאה הייתה התנהגותו בלתי רציונלית ומנותקת מן המציאות לאורך הפרשה כולה – גם בעת ביצוע ההצתות. העובדה שתפקודו של המערער בתחומים שאינם קשורים במחלת הנפש שלו היה תקין, אינה מערערת את האפשרות שהמערער פעל במקרים נשוא הדיון עקב מחלת הנפש.
הדברים יפים לענייננו, במהופך, היינו: העובדה שהיו לנאשם מחשבות שווא פסיכוטיות ביחס לאונס אשתו והשפעות האונס עליו, אינה מלמדת כי פעולותיו בכל שאר תחומי חייו היו מושפעות מאותן מחשבות שווא. וודאי שאין בה כדי להוכיח כי ביצוע העבירה כלפי המתלונן, נבע מחוסר הבנת המעשה, או חוסר יכולת להימנע מעשותו.
סיכום
אשר על כן, אני דוחה את הטענה, ומורה כי הכרעת הדין, תעמוד בעינה.
בדיון הקרוב יישמעו הטיעונים לעונש.
המזכירות תשלח את ההחלטה אל ב"כ הצדדים, בדואר.
ניתנה היום, ז' אדר א' תשע"ו, 16 פברואר 2016, בהעדר הצדדים.
תאריך | כותרת | שופט | צפייה |
---|---|---|---|
18/10/2010 | פרוטוקול מיום 14.10.10 | נירה דסקין | לא זמין |
30/05/2013 | הכרעת דין מתאריך 30/05/13 שניתנה ע"י רבקה גלט | רבקה גלט | צפייה |
05/01/2014 | צו מתאריך 05/01/14 שניתנה ע"י רבקה גלט | רבקה גלט | צפייה |
16/02/2016 | החלטה שניתנה ע"י רבקה גלט | רבקה גלט | צפייה |
06/04/2016 | גזר דין שניתנה ע"י רבקה גלט | רבקה גלט | צפייה |
תפקיד | שם | בא כוח |
---|---|---|
מאשימה 1 | מדינת ישראל | ראובן מרקוביץ |
נאשם 2 | עימאד מוחמד | שני סגל, חאלד סואלחי |
מבקש 1 | בית משפט מחוזי מרכז |