20 אוגוסט 2022
לפני: | |
כב' השופטת שרון שביט כפתורי נציג ציבור (עובדים) מר אריק מאיר נציג ציבור (מעסיקים) מר גבריאל קינן |
קסם תעודות סל אחזקות בע"מ, ח.פ 513943019 ע"י ב"כ: עוה"ד עודד ערמוני | |
- | |
הנתבע והתובע שכנגד | קריאל פוקס ת.ז 34475681 ע"י ב"כ: עוה"ד גיל ורגון ואח' |
עיקרה של תביעה זו, טענות התובעת, מעסיקתו לשעבר של הנתבע, לפיהן הנתבע הפר את תניית אי התחרות לה הוא מחוייב מכוח הסכם שנכרת בין הצדדים, עת עבר לעבוד בחברה מתחרה כחודשיים לאחר סיום עבודתו אצלה. בתגובה לתביעה הגיש הנתבע תביעה שכנגד, כאשר לעמדתו, ככל שהוראות ההסכם במסגרתו נקבעה תניית אי התחרות חלות, כי אז התובעת מחויבת בתשלום בונוסים בגין שנת 2018, בהתאם למנגנון שנקבע באותו הסכם.
כבר בתחילת פסק דין זה, נציין כי לעמדתנו, דינן של התביעה כמו גם של התביעה שכנגד, להידחות. הגענו לכלל מסקנה כי יש לדחות את טענות התובעת והנתבעת שכנגד (להלן: "התובעת") להפרת תניית אי תחרות מצדו של הנתבע והתובע שכנגד (להלן: "הנתבע") ואת עתירתה לפיצוי עקב הפרה זו, בין היתר, מאחר שלטעמנו, הגם שתניית אי התחרות נקבעה לתקופה מוגבלת של 3 חודשים בלבד, מדובר בתניה שאינה חוקית , שכן הנתבע לא קיבל כל תמורה בגינה.
באשר לתביעה שכנגד, משאין מחלוקת בין הצדדים כי לא נכרת כל הסכם לתשלום בונוסים לשנת 2018, הרי שדינה דחייה אף היא.
העובדות הנדרשות לצורך הכרעה
"מוסכם בזה במפורש, כי הזכאות למענק ההצלחה נקבעה כאמור בהסכם זה, על בסיס הצהרה והתחייבות של העובדה כי הוא יעמוד לרשות החברה, בתפקיד מנהל המחלקה, במשך כל תקופת הזכאות, וכי בכל מקרה של סיום העסקתו בחברה, הוא לא יעבוד אצל מתחרה של החברה, בין במישרים ובין בעקיפין (לרבות בדרך של מתן שירותי ניהול ו/או שירותי ייעוץ) ולא יעסוק בפעילות המתחרה בחברה, במשך תקופה של 3 חודשים מסיום יחסי עובד- מעביד" (סעיף 8.4 להסכם 2012, סעיף 7.4 להסכם 2015).
ההליך והלכו של פסק דין זה
דיון והכרעה
תמצית טענות הצדדים
המסגרת הנורמטיבית
"15. באילו מקרים ניתן לאכוף את תניית הגבלת העיסוק בחוזה עבודה? ... בטרם יגביל בית-הדין את עיסוקו של העובד, עליו לבחון את הנסיבות שלהלן:
(א) סוד מסחרי: יש להגביל את חופש העיסוק של עובד כדי למנוע ממנו מלהשתמש, שלא כדין, ב"סוד מסחרי" השייך למעסיקו הקודם. "סודות מסחריים" מוגנים מכוח החוקים העוסקים בקניין רוחני ובעתיד אף מכוח חוק עוולות מסחריות, תשנ"ט-1999 ... מכיוון שהנושא מוסדר בחקיקה, אין צורך בתניית הגבלת עיסוק על-מנת לאכוף את זכויות המעסיק הקודם...
(ב) הכשרה מיוחדת: במקרה בו המעסיק השקיע משאבים מיוחדים ויקרים בהכשרת העובד ובעקבות זאת התחייב העובד לעבוד אצלו למשך תקופה מסוימת, ניתן להצדיק את הגבלת העיסוק של העובד למשך תקופה מסוימת; זאת, כתמורה עבור ההשקעה של המעסיק בהכשרתו. ברי, שאם העובד רכש את ההכשרה במהלך עבודתו הרגילה או על חשבונו ובזמנו הפנוי, אין המעסיק הקודם רשאי להגבילו בשימוש שיעשה בה.
(ג) תמורה מיוחדת עבור הגבלת העיסוק: יש לבחון האם העובד קיבל תמורה מיוחדת עבור התחייבות מצדו שלא להתחרות בעתיד במעסיק הנוכחי, עם תום יחסי עובד-מעביד.
(ד) חובת תום-הלב וחובת האמון: יש ליתן משקל לתום-לבם של העובד ו/או המעסיק החדש. בין עובד לבין מעביד קיימים יחסי אמון. חובת האמון שחב עובד כלפי מעבידו מטילה עליו נורמות התנהגות חמורות יותר בהשוואה לחובת הקיום בתום-לב. דוגמה להפרת חובת האמון היא התקשרות עובד בזמן עבודתו עם אנשים אחרים כדי להעתיק את תהליך הייצור של מעסיקו...
בהקשר זה נציין, כי חובות האמון המוטלות על בעלי תפקידים בכירים רחבות יותר בהשוואה לעובדים זוטרים יותר. מחובת האמון המוטלת על עובד נגזרות חובות רבות, שרובן מתייחסות לפרק הזמן בו מתקיימים יחסי עובד-מעביד. עם זאת, חובת האמון מתקיימת גם בתום יחסי העבודה, ובדרך כלל קשורה לנושא התחרות של העובד עם מעסיקו הקודם (ראה 1142/92 ורגוס בע"מ ואח' נ' כרמקס בע"מ ואח' [פורסם בנבו] [11])".
"חובת תום הלב המוטלת על עובד במסגרת יחסי העבודה נקבעה בשורה של פסקי דין ומקורה בניסיון ליצור מערכת חברתית ועסקית המושתתת על יחסים הוגנים וכללי תחרות אשר בבסיסם יושרה אשר מאפשרת קיומה של חברה שבה "אדם לאדם - אדם" (ע"א 207/79 רביב משה ושות' בע"מ נ' בית יולס בע"מ, פ"ד לז(1) 533 (1982)). מכח חובה זו מוטלות על העובד חובת נאמנות וחובת אמון מוגברות. חובה זו אינה נגזרת מהוראותיו של חוק ספציפי אלא מנורמות התנהגות הנפרשות על פני מערכת יחסי עובד-מעסיק המוטלות על כל עובד וביתר שאת על עובד בכיר (ראו ע"א 1142/92 ורגוס בע"מ - כרמקס בע"מ, פד"י נא(3) 421 (1997); ע"ע 164/99 דן פרומר וצ'ק פוינט - רדגארד בע"מ, [פורסם בנבו], 4.6.1999; ע"ע 189/03 גירית בע"מ - מרדכי אביב, [פורסם בנבו], ׁ18.12.2003; פרשת לבל; ע"ע 1688-11-11 הארה תוכניות העשרה בע"מ - אליעזר פן, [פורסם בנבו], 4.12.2012 (להלן: "פרשת הארה"); ע"ע 38449-06-11 דיגיטל וריפיקיישן טכנולוגיות 2007 בע"מ - לב פוטיחה, [פורסם בנבו], 23.12.2012).".
"...אפתח באינטרס של המעביד כי עובדו לשעבר לא יתחרה בו. לעניין זה עלינו להניח כי אין למעביד סודות מסחריים או רשימת לקוחות או "אינטרס לגיטימי" אחר שעליהם הוא מבקש להגן. האינטרס היחיד שלו טוען המעביד הוא רצונו – רצון שמוצא ביטוי בתניה להגבלת העיסוק – כי עובדו לשעבר לא יתחרה עמו. האם אינטרס "ערום" זה – אי-תחרות "כשלעצמה" – הוא אינטרס "לגיטימי" שיש להגן עליו, באופן שתניה להגבלת העיסוק לא תיתפס כנוגדת את "תקנת הציבור"? בעיה זו עמדה בפני בית-המשפט העליון בפרשת פוקס [16]. באותה פרשה הבחין השופט לנדוי בין התחייבות עובד כלפי מעבידו שלא להתחרות עמו לבין חוזה שבו מתחייב מוכר מוניטין כלפי הקונה שלא לעסוק בעסק מתחרה. בהתייחסו לסוג המקרים הראשון – הוא סוג המקרים שבו אנו דנים בערעור זה – כותב השופט לנדוי:
"הנטיה לפסול את ההסכם הרבה יותר חזקה בסוג הראשון. הטעם הניתן לדבר הוא, שבמקרים כאלה אין המעביד מגן על אינטרס קיים שלו, אלא הוא מנסה להשיג יתרון שאינו מגיע לו, כי כללי המסחר מחייבים אותו להשלים עם התחרותו של כל אדם העוסק במסחר דומה, ובכלל זה גם עם התחרות עובדו, לאחר שזה עזב את שירותו, בתנאי שהעובד אינו מנצל לטובתו את סודות המסחר של מעבידו או את הקשרים המיוחדים, שקשר עם לקוחות מעבידו בזמן שירותו אצל המעביד. לפיכך מושיט בית-המשפט סעד לעובד שעליו כפה המעביד, בתוקף עמדת המיקוח החזקה שלו, התחייבות המגבילה את חופש עיסוקו – ומתיר את האיסור" (פרשת פוקס [16], בעמ' 361-362).
א
ג
ד
ה
ו
ז
וברוח דומה פסק השופט בכור:
"ההלכה הכללית היא שקיימת זכות לחופש העיסוק במקצועו של העובד, שפרש מעבודתו אצל מעבידו. ואם ישנו הסכם המגביל אותו בחופש עיסוקו זה לאחר תום עבודתו אצל מעבידו, חייבים להתמלא שני תנאים, כדי שהגבלה זו תהיה תקפה. התנאי הראשון הוא שהיא תהיה דרושה להגנת האינטרסים הלגיטימיים של המעביד, ממנו פרש העובד, והתנאי השני הוא שיהיה הדבר דרוש גם לטובת הציבור מבחינת האינטרס של שני הצדדים. טובת הציבור דורשת, שהעובד הפורש יוכל בדרך כלל להשתמש ללא הגבלה בידע הכללי ובמיומנות שרכש בעבודתו. האינטרס הלגיטימי של המעביד הוא להגן על הסוד המקצועי שלו, וזהו התנאי הראשון הדרוש כדי להצדיק את התנאת הגבלת חופש העיסוק" (ע"א 155/80 הנ"ל [21], בעמ' 825).
ו
ז
...
זוהי גם גישתו של בית-הדין הארצי לעבודה. בפרשת צ'ק פוינט [29] הדגיש בית-הדין הארצי לעבודה, כי "...בהיעדר 'סודות מסחריים', גובר עקרון חופש העיסוק על עקרון חופש ההתקשרות" (שם, בעמ' 312). הנשיא אדלר ציין כי "...מערכת המשפט מגנה על קניינו של המעסיק גם בעת דיון בתובענות, שמטרתן להגביל עובד שעבד אצל מעסיק מלמסור סודות מסחריים השייכים לו" (שם, בעמ' 313). נמצא, כי ככלל, התחייבות "ערומה" לאי-תחרות, שאינה מגנה על אינטרסים של המעביד, מעבר לאינטרס אי-התחרות "כשלעצמו" (כגון אינטרסים שלו בשמירה על סודות מסחריים ורשימת לקוחות), אינה מעצבת "אינטרס לגיטימי" של המעביד, ודינה להיפסל בהיותה נוגדת את "תקנת הציבור" (אך ראו ע"א 672/96 "אגד" אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ נ' רכטמן [25], בעמ' 36-37)."
"... בהתאם להלכת צ'ק פוינט יש לבחון האם העובד קיבל תמורה מיוחדת עבור התחייבותו שלא להתחרות בעתיד במעסיקו עם תום יחסי העבודה ביניהם. דהיינו, על התובעת להראות תמורה קבועה, לא מותנית בתנאי, אשר ניתנה לנתבע 2 באופן קבוע. בענייננו, התובעת לא טענה ולא הראתה התחייבות מצידה לשלם תמורה מיוחדת לנתבע 2 גם במצב בו לא יהיו לה רווחים. התובעת אף טענה כי הבהירה לנתבע 2 שיתכן שעקב משבר הקורונה לא תשלם לו כלל את חלקו ברווחים של שנת 2019 (ס' 67 לכתב התביעה). בנוסף, בהתאם להסכם העבודה של הנתבע 2, לתובעת הזכות להשקיע חלק מרווחיה שלא בתחום הביטוח והשקעתה זו תיגרע מחישוב הרווח ממנו יגזר חלקו של הנתבע 2 (ס' 2.1 סיפא לנספח א' להסכם העבודה). דהיינו, הסכום המשולם לנתבע 2 אינו קבוע ומותנה בהחלטות כלכליות של התובעת".
מן הכלל אל הפרט
הלגיטימיות של תניית אי התחרות
תמורה מיוחדת
"בנוסף לשכר ולתנאים הנלווים להם זכאי העובד על פי הסכם העבודה, יהיה העובד זכאי, בהתאם לעמידת הפעילות ביעדים של הכנסות וכן בתמורה להתחייבות העובד לשמירת סודיות ואי תחרות, לתשלום מענק הצלחה בגין הפעילות עליה אחראי העובד בתקופת הזכאות (להלן – "מענק ההצלחה"), אשר ישולם לעובד, כמפורט וכמוגדר במסמך זה להלן."
"ש. ... עכשיו אני רוצה לשאול אותך, אני מניח שעורך הדין שלך אמר לך שאם רוצים להגביל את עיסוקו של עובד צריך לשלם על זה תמורה. אני שואל אותך האם התמורה, אני מבין שאתה טוען ששילמתם לו תמורה עבור זה שהוא התחייב לא לעבוד, נכון?
ת. כחלק מהחבילה הכוללת, המתקדמת יותר של איש מפתח בכיר כמו שהוא היה, אז חלק מהחבילה הכוללת, אגב, תשלומי בונוסים של מיליוני שקלים, אבל גם התחייבות מצומצמת ואי תחרות במשך 3 חודשים, 90 יום.
ש. זאת אומרת שהתמורה היא חלק מאותה תוכנית בונוסים של ת/2 ות/3 נכון? כי במשכורת הבסיסית שלו לא הוגדרה תמורה בגין זה.
ת. אני אדייק. ההסכם הוא הסכם כולל. בהסכם הכולל הזה יש מספר סעיפים. אחד הסעיפים מדבר על הבונוסים המאוד נדיבים שהוא קיבל, ויש גם התחייבות לאי תחרות כל עוד ההסכם בתוקף.
ש. האם שילמתם תמורה לעובד בגין התחייבותו לא להתחרות בכם?
ת. אז אני חוזר על תשובתי פעם נוספת – התמורה הנשאלת היא בגין כל ההסכם. התמורה היא תמורה כוללת. ההסכם מרכיב מספר התחייבויות.
ש. גם הסכם ההעסקה וגם הנספחים, או שאתה מתכוון לנספחים?
שאלת בית הדין: מה זה כל ההסכם ביחד? זו השאלה, אדוני.
ת. כל ההסכם, זה גם הסכם ההעסקה וגם הנספחים ביחד.
ת. מכלילים גם את ההתחייבויות של העובד לאי תחרות וגם בונוסים. אני גם אשמח להסביר את (מדברים ביחד).
ש. רגע, לא. תענה על השאלה. זאת אומרת שב-5,000 ₪ שהוא התחיל לעבוד, משכורת בסיס שלו, כלולה גם התחייבות, זה כולל גם תמורה בגין אי תחרות?
ת. בואו נבדיל בין סודיות לבין אי תחרות.
ש. לא, אני אשאל אותך רק לגבי אי תחרות. שאלתי אותך רק לגבי אי תחרות, לא דיברתי על סודיות. אתם גם לא טוענים שהוא הפר את הסודיות. אז אני אחזור עוד פעם על השאלה.
ת. זה נקרא (מדברים ביחד) להסכם של 5,000 ₪, זה נקרא מערכת (לא ברור) השלמה, אנחנו נקרא את זה ביחד. אנחנו נראה ששם סוגיית אי התחרות היא הרבה יותר מצומצמת, אם בכלל קיימת, לעומת עובד שקיבל בשנה שכר של למעלה ממיליון שקלים.
ש. יפה, אז תגיד שזה הוגדר בנספחים. אי התחרות הוסדרה בנספחים. אין אי תחרות בהסכם ההעסקה.
ת. אוקי. אני לא אומר את זה בדיוק. אני לא משפטן אז אני פחות יודע. אני מסביר את המהות של העניין."
"ש. בואו נמשיך עוד קצת. אתה מסכים איתי שבתלושי השכר של העובד לא היה רכיב שנקרא תשלום בגין התחייבות לאי תחרות, נכון?
ת. בתלוש שכר, (לא ברור), אני מסכים איתך.
ש. מסכים איתי, יופי.
ש. אוקי, אז עכשיו בואו נראה, אולי בתוך 2 הנספחים האלה חבויה איזושהי התחייבות לאי תחרות. אני מניח שאתה מכיר את הנספחים, הם מאוד מקצועיים, של כמה רווח הוא מקבל על כל.
תפתח בבקשה את ת/3. זה ההסכם המדובר.
ש. ת/3. בהואיל השני כתוב.
ש. דרך אגב, אתה מסכים איתי שמי שניסח את זה זה עורך הדין שלכם או מישהו מטעמכם?
ת. עורך דין שמייצג את החברה.
ש. אוקי. בהואיל השני כתוב "הואיל והצדדים הגיעו להסכמות בעניין גובה שכר הבסיס של העובד ותשלום מענק הצלחה מיוחד". למה, לדוגמה, לא כתוב כאן "כולל התחייבות לשמירה על אי תחרות", וכדומה?
ת. להבנתי זה כתוב בהמשך, אני (מדברים ביחד)."
"ש. אני רוצה להפנות אותך, תכף אני ארענן את זה, אבל אני אומר לך שעל פי תוכנית הבונוסים שבניתם, שתיהן, דרך אגב, אם יש תוצאות שליליות – אין בונוס. לא רק זה שאין בונוס, יש מצב שבו יש חוב בונוס. אם התוצאות הן שליליות, נזקף לחובתו של העובד חוב שיקוזז מהרווחים העתידיים. אתה רוצה לעיין בצו ולראות את זה?
ת. אוקי. צו אולי תאורטי, משפטי מאוד, אבל בפועל הוא קיבל מיליוני שקלים מדי שנה, אבל אוקי, מה השאלה?
ש. תקרא את הסעיף, זה מודגש. כי במקרה שבו רבעון מסוים יהיו לחברה הפסדים מהפעילות, אזי יצטבר בונוס שלילי לעובד שיקוזז מתוך מענק ההצלחה של הרבעון הבא.
ת. כן. הכוונה פה ששלילי, כלומר, שמינוס 2 ועוד 5 זה פלוס 3. זו הכוונה שלי.
ש. זו התשובה שלך?
ת. (לא ברור). זו התשובה שלי, כן.
ש. התשובה שלך שמינוס 2 פלוס 3 שווה 5? זו התשובה?
ת. לא. התשובה שלי שאם היה 5 ואחרי זה היה מינוס 2, אז הוא יקבל 3.
ת. אני מניח שעל דבר כזה לא חשבתי בכלל. אף פעם לא התכוון לזה, אף פעם לא חשב על זה. אף פעם גם מעולם.
ש. הבנתי. ואם בחציון יש פלוס 2 ובחציון השני יש מינוס 2 אז הוא מקבל 0, נכון?
ת. כמו שכתוב פה, בתום החלק האחרון, אגב, דבר שלא קרה מעולם.
ש. עזוב עובדות, אנחנו מדברים על ההסכם כרגע.
ת. אין בעיה. דבר שלא קרה מעולם.
ש. נכון? יכול להיות 0. אתה אומר "מינוס לא יכול להיות".
ת. באופן תאורטי היה יכול להיות 0. בפועל היה מיליון שקלים כל שנה."
תחולתה של תניית אי התחרות לאחר פקיעת תקופת הזכאות על פי הסכם 2015
ש: אוקי. בהואיל השני כתוב "הואיל והצדדים הגיעו להסכמות בעניין גובה שכר הבסיס של העובד ותשלום מענק הצלחה מיוחד". למה, לדוגמה, לא כתוב כאן "כולל התחייבות לשמירה על אי תחרות", וכדומה?
ת: להבנתי זה כתוב בהמשך, אני (מדברים ביחד).
ש: להבנתך זה כתוב בהמשך. בהואיל, אתה מסכים איתי, שזה לא כתוב. עכשיו, בואו נראה ככה – תקופת הזכאות, סעיף 4.6, אומרת שהבונוס משולם על תקופה של 3 שנים המתחילה ב-1.1.15, ומסתיימת ביום 31.12.17.
ת: הזכאות לבונוס?
ש: זאת אומרת, שתסכים איתי שלא נעשה שום תשלום על ההסכם הזה לאחר 31.12.17, נכון?
ת: לא.
ש: לא, על התקופה הזו. עזוב מתי הוא נעשה. בגין תקופת הזכאות זה אומר שאתה תקבל בונוסים רק על התקופה הזו, נכון? על התקופה של הרבעון הראשון של 2018 הוא קיבל מענק?
ת: אני עונה לאדוני. במהלך 2018 הוא קיבל תשלום נוסף בגין התקופה הזו.
כב' הש' שביט כפתורי: בגין איזו תקופה?
העד, מר חדד: בגין התקופה של 2017.
עו"ד ורגון: נכון, אז אני.
כב' הש' שביט כפתורי: אז זו בדיוק השאלה. אנחנו נחדד. השאלה לא הייתה קבלת התשלום בפועל, אלא בגין התקופה הזו.
העד, מר חדד: נכון התשלום הנוסף.
כב' הש' שביט כפתורי: הוא קיבל תשלום בונוס בגין תקופת אחרות לאחר 31.12.17?
עו"ד ורגון: לאחר?
כב' הש' שביט כפתורי: בגין תקופות אחרות?
כב' הש' שביט כפתורי: בואו נעשה את ההבחנה, אדוני, עוד פעם. אני לא רוצה לבלבל את אדוני. תראה, התקופה הזו הוגדרה, כמו שראינו, עד 31.12.17. סוף 2017.
כב' הש' שביט כפתורי: בגין התקופה הזו, גם אם הוא התקבל את התשלום לאחר מכן, כי הדו"חות מתפרסמים לאחר מכן, הרווחים, את הכסף הוא מקבל בגין התקופה הזו. האם בגין תקופות מאוחרות יותר הוא קיבל כספים בגין? לא מתי הוא קיבל את התקופה הזו.
כב' הש' שביט כפתורי: הוא קיבל בונוסים בגין תקופות.
שאלת קיומה של תחרות בפועל והאם האינטרסים של התובעת נפגעו
תום הלב של הנתבע
סוף דבר:
אריק מאיר, עובדים | שרון שביט כפתורי, שופטת | גבריאל קינן, מעסיקים |
ניתן היום, כ"ג אב תשפ"ב, (20 אוגוסט 2022), בהעדר הצדדים ויישלח אליהם.
, ע"ע 164/99, דן פרומר נגד צ'ק פוינט טכנולוגיות ( נבו, 04/06/1999), ↑
ע"ע (ארצי) 35403-12-11, קאנטרי פלורס בע"מ – חוה נחמני ( נבו, 29.11.2016) ↑
ע"א 6601/96 AES Systems נ' משה סער, פ"ד נד (3), 850 ↑
סע"ש 19116-08-20 ורדי, פרידמן, דרזדן ושות' בע"מ נ' י. פרידמן ייעוץ בע"מ (נבו, 14.10.2020). ↑
סעיף 6.1 להסכם 2015. ↑
פרוטוקול דיון ההוכחות מיום 15.12.2021, עמוד 7 שורה 32. ↑
פרוטוקול דיון ההוכחות מיום 15.12.2021, עמוד 9 שורה 28. ↑
פרוטוקול דיון ההוכחות מיום 15.12.2021, עמוד 12 שורה 25. ↑
פרוטוקול דיון ההוכחות מיום 15.12.2021, עמוד 10, שורות 13, -35; עמ' 11, שורות 1 – 21. ↑
נספח ד' לתצהיר הנתבע. ↑
סעיף 36 לתצהירו של מר חדד. ↑
עמ' 20 לפרוטוקול הדיון, שורות 5 -11. ↑
סעיף 24 לתצהיר הראשון של מר חדד מטעם הנתבעת. ↑
תאריך | כותרת | שופט | צפייה |
---|---|---|---|
04/10/2020 | הוראה לבא כוח תובעים להגיש הודעה מספר עדים | מרב חבקין | צפייה |
19/10/2020 | הוראה לתובע 1 להגיש תצהירים | מרב חבקין | צפייה |
26/11/2020 | הוראה לתובע 1 להגיש תצהירים | מרב חבקין | צפייה |
07/02/2021 | הוראה לתובע 1 להגיש תצהירים של התובע בתביעה שכנגד | שרון שביט כפתורי | צפייה |
03/03/2021 | החלטה שניתנה ע"י שרון שביט כפתורי | שרון שביט כפתורי | צפייה |
31/05/2021 | החלטה שניתנה ע"י שרון שביט כפתורי | שרון שביט כפתורי | צפייה |
06/01/2022 | החלטה שניתנה ע"י שרון שביט כפתורי | שרון שביט כפתורי | צפייה |
11/01/2022 | הוראה לנתבע 1 להגיש תגובת נתבע | שרון שביט כפתורי | צפייה |
10/02/2022 | הוראה לתובע 1 להגיש סיכומים | שרון שביט כפתורי | צפייה |
04/03/2022 | החלטה שניתנה ע"י שרון שביט כפתורי | שרון שביט כפתורי | צפייה |
21/03/2022 | הוראה לתובע 1 להגיש סיכומי תשובה קצרים מטעם התובעת | שרון שביט כפתורי | צפייה |
05/04/2022 | החלטה שניתנה ע"י שרון שביט כפתורי | שרון שביט כפתורי | צפייה |
20/08/2022 | פסק דין שניתנה ע"י שרון שביט כפתורי | שרון שביט כפתורי | צפייה |
תפקיד | שם | בא כוח |
---|---|---|
תובע 1 | ק.ס.ם תעודות סל אחזקות בע"מ | עודד ערמוני |
נתבע 1 | קריאל פוקס | גיל ורגון |
תובע שכנגד 1 | קריאל פוקס | גיל ורגון |
נתבע שכנגד 1 | ק.ס.ם תעודות סל אחזקות בע"מ | עודד ערמוני |