טוען...

גזר דין שניתנה ע"י אסתר טפטה–גרדי

אסתר טפטה גרדי04/04/2019

בקשה מס' מספר בקשה

לפני כבוד השופטת אסתר טפטה–גרדי

בעניין:

1 מדינת ישראל
באמצעות עו"ד רפאלה שושו

המאשימה

נגד

1 עמאד אחמד
באמצעות עו"ד ראובן מלאך
מטעם הסנגוריה הציבורית

הנאשם

גזר דין

  1. הנאשם שלפני הורשע, לאחר שמיעת ראיות, בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא ביטוח תקף, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, ועקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף.
  2. על פי כתב האישום, ביום 6.6.15, סמוך לשעה 15:45, נהג הנאשם ברכב פרטי, מסוג "ניסאן", מ.ר. 64-487-35, בכביש 70, מצפון לדרום, בהיותו בפסילה, ועקף רכב אחר, תוך חציית קו הפרדה רצוף, שלא נמצא לצדו הימני קו קטעים, ללא רישיון נהיגה תקף וללא תעודת ביטוח תקפה. הפסילה היא מתת"ע 5745-12-13, מיום 6.5.15, שם נגזרו על הנאשם עונשים שכללו, בין היתר, עונש פסילה לתקופה של 11 חודשים. הנאשם הפקיד את רישיונו ביום 6.5.15.

הנאשם היה פסול עד תום ההליכים נגדו, לתקופה בת 6 חודשים, מיום 30.6.15.

  1. המאשימה ביקשה להטיל על הנאשם עונש של מאסר בפועל, שלא יפחת משנה, הפעלת מאסר מותנה, בן 7 חודשים, במצטבר, מאסר מותנה מרתיע, פסילה בפועל, שלא תפחת מ-4 שנים, פסילה על תנאי, קנס והתחייבות. צוין שמתחם הענישה נע ממאסר של 15 ימים ועד 20 חודשים, פסילה הנעה מ-6 חודשים ועד 60 חודשים, לצד רכיבי ענישה נוספים. צוין שהנאשם הורשע בעבירות חמורות, כשעבירת המקור בגינה נפסל היא נהיגה תחת השפעת אלכוהול. על אף הפסילה שהושתה עליו, בתוך זמן קצר, חודש ימים, נהג בפסילה, כשמתלוות לכך עבירות נוספות. הנאשם הוציא רישיון נהיגה בשנת 1999, וצבר לחובתו 19 הרשעות קודמות, לרבות נהיגה תחת השפעת אלכוהול, ולחובתו רישום פלילי. לעניין המאסר המותנה, הפנתה המאשימה לפסיקה תומכת, שלפיה יש להפעילו, והחריג הוא הארכתו. צוין ששירות המבחן, כעולה מהתסקיר, התרשם שהנאשם אינו מפנים את חומרת מעשיו והשלכותיו על מצבו, ונראה שסנקציות עונשיות בעברו לא תרמו להפחתת הסיכון, ועל כן נמנע ממתן המלצה.
  2. ההגנה עתרה להארכת המאסר המותנה, או, לחלופין נשיאת עונש מאסר, בדרך של עבודות שירות (צוין שבעקבות התיקון לחוק ניתן להטילו עד 9 חודשים), והפעלת מאסר מותנה, בחופף. צוין שאמנם המאסר המותנה בר הפעלה, אולם התיק בגינו נפסל, הוא משנת 2013. צוין שעונש של מאסר יגרום לנאשם, נשוי ואב ל-4, שעובד כפועל ייצור במפעל "מילועוף", לאבד את מקום עבודתו, ויעניש, על לא עוול בכפם, את רעייתו וילדיו. לעניין רכיב הפסילה, התבקש בית המשפט להשית פסילה מידתית, לתקופה קצרה, תוך שצוין שהנאשם היה פסול 10 חודשים, נוהג זה שנה, ורישיונו בתוקף. צוין שהעבירה בוצעה ביום 6.6.15, מאז חלפו בקרוב 4 שנים והנאשם לא צבר לחובתו עבירות נוספות, מנהל אורח חיים נורמטיבי ומסודר, והתסקיר יעיד על כך. נוכח מצבו הכלכלי, עתר סנגורו להשתת קנס נמוך, וחתימה על התחייבות. הסנגור הפנה לפסיקה תומכת.

תסקיר המבחן

  1. מתסקיר המבחן, שהוגש ביום 25.12.18, עולה שלנאשם 4 ילדים, (בגילאי 7-12). בשנתיים האחרונות עובד כפועל ייצור במפעל לעופות. חברת נקיון, שהייתה בבעלות, בעבר, פשטה את הרגל. בהתייחסו לעברו הפלילי והתעבורתי, השליך את ביצוע העבירות על מצבו הכלכלי והנפשי באותה התקופה, ועל חוסר מודעות, בעבר, בנוגע לחוקי התעבורה. לדבריו, כתוצאה מהתחזקותו הדתית, אינו צורך חומרים ממכרים, ממוקד במשפחתו, ורוצה לשמש מודל לחיקוי עבור ילדיו. צוין שהנאשם אינו מקבל אחריות לביצוע העבירות. לדבריו, ביום ביצוע העבירה נסע ברכב, ואשתו היא שנהגה. התרשמות שירות המבחן היא שבשנים האחרונות הנאשם עושה מאמצים לנהל אורח חיים נורמטיבי, על אף מצוקתו הכלכלית. אשר לביצוע העבירות, אינו מפנים את חומרתם והשלכותיהם על מצבו, ונראה שסנקציות עונשיות בעבר לא תרמו בהפחתת הסיכון. בשיחה עמו שלל נזקקות טיפולית, ציין שעבר שינוי משמעותי בחייו ושההתקרבות לדת מספקת לו כלים להתמודדויות יומיומיות. נוכח האמור, אי קבלת אחריות על ביצוע העבירה והעדר חיבור לנזקקות טיפולים, שרות המבחן נמנע ממתן המלצה לעניין המאסר המותנה העומד ותלוי נגדו.
  2. מחוות דעת הממונה על עבודות שירות, מיום 25.2.19, עולה שהנאשם מתאים לנשיאת עונש של מאסר, בעבודות שירות, והמועד המומלץ לתחילתן הוא: 2.5.19.

הערך החברתי הנפגע מביצוע העבירה ומידת הפגיעה בערך זה

  1. נהיגה בפסילה היא מבין העבירות החמורות ביותר בפקודת התעבורה, שהמחוקק אף ראה להורות בצידה על עונש של 3 שנות מאסר (סעיף 67 לפקודת התעבורה). כשלעבירה זו נלוות עבירות של נהיגה ללא ביטוח תקף, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, ועקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף, רף חומרתה עולה.
  2. התנהגותו של הנאשם משקפת זלזול בחוק ובהחלטת ביהמ"ש ואף סכנה ממשית לשלום הציבור. בית המשפט העליון עמד עך כל שיש לבטא את חומרת העבירה בענישה מרתיעה (ראו רע"פ 3878/05 בנגוזי נ' מ"י (26.05.05). כב' השופט א' רובינשטיין ציין שבעבירות אלה יש דופי פלילי ומוסרי כפול: הסיכון המובהק לעוברי הדרך, והקשיים במימוש פיצויים, בעקבות תאונת דרכים שנגרמה עקב נהיגה בפסילה (ראו רע"פ 3943/11 אסלם ברהום נ' מ"י).

מדיניות הענישה הנהוגה

  1. ברע"פ 1211/12 ישראלי נ' מדינת ישראל (15.2.12), המבקש הורשע בעבירה ראשונה של נהיגה בזמן פסילה, לחובתו 86 הרשעות קודמות, נסיבותיו האישיות חריגות, גרוש, מצוי בקשיים כלכליים, נהג בפסילה לצורך הסעת ילדיו לטיפולים רפואיים, ונעדר עבר פלילי. אושר עונש מאסר בפועל למשך 8 חודשים, 24 חודשי של פסילה, ושנת מאסר על תנאי שלא יעבור עבירה של נהיגה בזמן פסילה. בתסקיר צוין שלצד תפקוד הורי אחראי, בנהיגה מתפקד באופן בלתי אחראי ומתקשה לכבד צוים וגבולות. ערעור ובקשת רשות ערעור נדחו.
  2. ברע"פ 8013/13 מסעוד נ' מדינת ישראל (18.12.13), בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, לאחר שהנאשם נפסל ב – 6 הליכים שהתנהלו נגדו, כשרישיון הנהיגה פקע למעלה מעשור, וללא תעודת ביטוח, אישר ביהמ"ש העליון עונש מאסר, בן 12 חודשים, 4 שנות פסילה, שנת מאסר על תנאי ופסילה על תנאי לחצי שנה. בית המשפט התייחס למתחם העונש ההולם לעבירה זו, בין 7 חודשי מאסר בפועל ל-20 חודשים.
  3. רעפ 8253/10 שלמה גיא נ' מדינת ישראל (9.1.11), בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף וללא ביטוח תקף, נגזרו על המבקש 6 חודשי מאסר על תנאי, פסילה ל – 3 חודשים, פסילה מותנית, קנס בסך 750 ₪ וחתימה על התחייבות. ערעור של המשיבה התקבל והוחלט להחמיר בעונשו – על המבקש הוטלו מאסר בפועל של שנה, פסילה למשך 3 שנים, פסילה מותנית של 6 חודשים למשך 3 שנים, מאסר מותנה של 6 חודשים למשך 3 שנים וקנס בסך 750 ₪. בית המשפט ציין שהמבקש נוהג תקופה של למעלה מ – 20 שנה כשאין ברשותו רישיון נהיגה. בר"ע שהגיש נדחתה.
  4. ברע"פ 10563/05 ליאור קלפון נ' מדינת ישראל, הורשע נאשם, בן 20, בעבירות של נהיגה בפסילה, ללא רישיון נהיגה תקף וללא ביטוח תקף, כששבועיים קודם לכן הורשע בביצוע עבירה של נהיגה ללא רישיון ונדון שם לפסילה לשנה ומאסר מותנה בן 8 חודשים. בית המשפט המחוזי הטיל על המבקש עונש של 8 חודשי מאסר בפועל, והופעל המאסר המותנה, בחופף. צוין שאין מקום להאריך תקופת מאסר מותנה משום שעל דרך הכלל יש להפעיל עונש מאסר על תנאי ואילו הארכתו היא החריג. בדחותו את הבר"ע קבע בית המשפט העליון שהמבקש עבריין תעבורתי מועד, השב ונוהג ללא רישיון נהיגה, ונסיבות חיים קשות אינן מהוות צידוק מקל.
  5. רעפ 4911/13 שמואל יעקובוב נ' מדינת ישראל (2.10.13), המבקש הורשע בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, ללא רישיון נהיגה תקף וללא תעודת ביטוח. למבקש עבר תעבורתי מכביד, הכולל 38 הרשעות קודמות, ביניהן, נהיגה ללא רישיון רכב תקף ונהיגה ללא רישיון נהיגה תקף. נדון, במסגרת הסדר טיעון, ל - 6 חודשי מאסר בפועל, לנשיאה בעבודות שירות, הפעלת מאסר מותנה, שירוצה בחופף, פסילה של 36 חודשים, הפעלת פסילה על-תנאי של 3 חודשים, בחופף, 8 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים וקנס בגובה 1000 ₪. בית המשפט העליון אימץ את פסק דינו של בית משפט קמא בציינו שנסיבותיו האישיות והמשפחתיות של המבקש נשקלו באופן ממצה בשתי ערכאות, שכן בנסיבות רגילות היה מחוייב בעונש של מאסר בפועל, מאחורי סורג ובריח.
  6. עפת (חי') 19139-10-14 חסן סואעד ריהאם נ' מדינת ישראל (13.11.14), ערכאת הערעור הותירה על כנו עונש של מאסר בפועל בן 4 חודשים בדרך של עבודות שירות, שהושת על המערערת שהורשעה בעבירות של נהיגה בזמן פסילה, ללא רישיון רכב תקף, ללא תעודת ביטוח תקפה ונהיגה ברכב שנמסרה לגביו הודעת אי שימוש. נוסף על כך נגזרו על המערערת 6 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, 8 חודשי פסילה, הופעל עונש פסילה מותנה בן 3 חודשים, כך שסה"כ תפסל ל-9 חודשים, 4 חודשי פסילה על תנאי, וקנס בסך 1,500 ₪.
  7. עפת 10656-12-12 עאדל חמידי נ' מדינת ישראל (13.5.13), בעבירות של נהיגה בפסילה, נהיגה ללא רישיון נהיגה, שפקע מזה שלוש שנים, ללא רישיון רכב וללא תעודת ביטוח, כשרישיונו נפסל בשני הליכים שונים. עברו כולל 22 הרשעות קודמות ולחובתו רישום פלילי ונשא מאסר בפועל בשל סחר בסמים. בהרשעה ראשונה של נהיגה בזמן פסילה, כשעבירת תעבורה אחרונה היא משנת 2009 ועברו התעבורתי אינו מכביד באופן מיוחד, נדון הנאשם ל- 3 חודשי מאסר בעבודות שירות ו – 43 ימי מאסר בפועל, אותם נשא כבר במסגרת המעצר, פסילה בת 24 חודשים, פסילה מותנית, מאסר מותנה בן 8 חודשים והתחייבות. בית המשפט שלערעור קיצר את המאסר ל – 80 יום בלבד, בניכוי הימים ששהה במעצר, 43 יום, כך שתקופה של 37 ימים ישא בעבודות שירות והמאסר המותנה הועמד על 4 חודשים. יתר הרכיבים נותרו על כנם.
  8. מהפסיקה האמורה עולה שמתחם הענישה בעבירה של נהיגה בפסילה, כשעומד ותלוי נגד נאשם מאסר מותנה, כולל, במקרים בהם מדובר בנאשם בעל עבר תעבורתי מכביד, רכיב של מאסר בפועל, הנע בין 7 חודשי מאסר ל – 20 חודשי מאסר, פסילה עד 3 שנים והפעלת מאסר מותנה במצטבר או בחופף (בנוסף לרכיבי ענישה נוספים). בנסיבות אישיות מיוחדות, כשמדובר בעבירה ראשונה מסוגה, ועבר תעבורתי שאינו מכביד במיוחד, ונוכח סיכויי שיקום, הוטל עונש מאסר בדרך של עבודות שירות, או מאסר מותנה, לצד רכיבי ענישה נוספים.

מהפסיקה שהציגה ההגנה

  1. פלא (חי') 1287-08-15 מדינת ישראל נ' אשרף אבו נאסר (17.1.18) – בשני אישומים, האחד, בעבירות של נהיגה בזמן פסילה ונהיגה ללא ביטוח, השני, עבירות של נהיגה בפסילה, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף שתוקפו פקע בשנת 2010, ונהיגה ללא רישיון רכב שתוקפו פקע, וללא תעודת ביטוח תקפה. הנאשם נוהג משנת 2008 ולחובתו 33 הרשעות קודמות ביניהן עבירות דומות של פקיעת רישיון נהיגה, נהיגה ללא רישיון נהיגה (בלתי מורשה) ועוד. נוסף על כך, לחובתו עבר פלילי מכביד. נוכח הודאתו המידית, לקיחת האחריות, הבעת החרטה, היות שמדובר בעבירה ראשונה מסוגה, נסיבות אישיות, מצבו הכלכלי, והתקופה המשמעותית בה היה נתון בתנאי מעצר בית מלא, הוטל עליו מאסר של 6 חודשים, בדרך של עבודות שירות, מאסר מותנה של 8 חודשים, למשך 3 שנים, פסילה לתקופה של 32 חודשים, בניכוי תקופת הפסילה עד תום ההליכים, פסילה על תנאי, לתקופה של 12 חודשים, על תנאי, למשך 3 שנים, וקנס בסך 4,000 ש"ח.
  2. פלא (עכו) 6695-01-17 מדינת ישראל נ' פבל בוגטי (7.9.17) – הורשע על ידי מותב זה בעבירות של נהיגה בפסילה, רישיון נהיגה שפקע, נהיגה ללא תעודת ביטוח ונהיגה במהירות מופרזת. הנאשם נוהג משנת 94' וצבר לחובתו 16 הרשעות, לרבות, נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה בשכרות (משנת 2009) ונהיגה ללא רשיון נהיגה מעולם (משנות ה-80). הודה בהזדמנות הראשונה, חסך מזמנו היקר של ביהמ"ש והביע חרטה על מעשיו, מצבו הבריאותי רעוע, ומצבו הכלכלי ירוד, נוכח חומרת העבירה ונסיבותיו האישיות, נדון לחודש ויום מאסר בפועל, מאסר מותנה, בן 3 חודשים, למשך 3 שנים, פסילה לתקופה של 15 חודשים, פסילה על תנאי למשך 3 חודשים, למשך 3 שנים, והתחייבות.
  3. הנאשם ביצע עבירה של נהיגה בפסילה, שרף חומרתה גבוה במיוחד, שבעטיה דורשת הפסיקה ענישה מחמירה ומתריעה, נוכח המסוכנות הנשקפת ממנה ונוכח הזלזול שמבטא הנהג בנהיגתו זו בצווי בתי המשפט. במקרה שלפני לעבירה זו נלוות עבירות נוספות של נהיגה ללא ביטוח תקף, נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, ועקיפה תוך חציית קו הפרדה רצוף. המקרה ארע בעת שכנגד הנאשם היה עומד ותלוי מאסר מותנה בר הפעלה, בן 7 חודשים. מקורו של מאסר זה בעבירה חמורה, נהיגה תחת השפעת אלכוהול. הנאשם לא הפנים את החומרה שבמעשיו, והוכיח בהתנהגותו שלא ניתן לתת בו אמון, שהרי שב וביצע עבירה חמורה, חודש ימים בלבד לאחר שנפסל.
  4. זאת ועוד, הנאשם ניהל תיק הוכחות, שלאחריו הורשע בעבירות המיוחסות לו. בהכרעת הדין קבעתי שגרסת השוטרים הייתה מהימנים, ומנגד, בגרסתו של הנאשם נפלו סתירות, חלקה הייתה כבושה, ואשתו, שנכחה בארוע, לא זומנה לעדות, מטעמו, ויש בכך משום חיזוק לעמדת התביעה.
  5. שירות המבחן לא בא בהמלצה לעניין המאסר המותנה, העומד ותלוי נגדו, היות שהנאשם בחר שלא לקבלת אחריות על העבירה וציין שאינו זקוק למסגרת טיפולית. צוין שהנאשם אינו מפנים את חומרת מעשיו ונראה שסנקציות עונשיות בעבר לא תרמו להפחתת הסיכון.
  6. עיון בגליון הרשעותיו, מעלה שהנאשם נוהג משנת 1999, וצבר לחובתו 21 הרשעות קודמות. הרשעה אחרונה, בתיק 2677-02-15, מיום 6.1.19, בגין נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים, בעטיה נדון, במסגרת הסדר טיעון, לצו של"צ, בהיקף של 120 שעות, למאסר מותנה, בן 6 חודשים, למשך 3 שנים, פסילה בת 8 חודשים, בניכוי חודש פסילה מנהלית, פסילה על תנאי, בת 6 חודשים, למשך 3 שנים, קנס בסך 1,500 ₪. כן לחובתו הרשעה בגין אי ציות לתמרור 815, מיום 8.5.18. כאמור, לחובתו הרשעה בתת"ע 5745-12-13, מיום 6.5.15, בגין נהיגה תחת השפעת אלכוהול, בעטיה נדון, כאמור, לעונש של מאסר מותנה, בן 7 חודשים, בר הפעלה, ופסילה על תנאי, ברת הפעלה, בת 4 חודשים. לחובתו הרשעות נוספות, לרבות, נהיגה תחת השפעת אלכוהול (משנת 2007), ומעורבות בתאונת דרכים (משנת 2000). לנאשם רישום פלילי בגין תקיפה הגורמת חבלה ממש (משנת 2007, והחזקה/שימוש בסמים לצריכה עצמית (משנת 2005).
  7. לקולא, הבאתי בחשבון שלנאשם 4 ילדים, (בגילאי 7-12) ובשנתיים האחרונות הוא עובד באופן מסודר כפועל ייצור במפעל עופות. כעולה מהתסקיר, הנאשם ייחס את עברו הפלילי והתעבורתי למצבו הכלכלי והנפשי בתקופה בה בוצעה העבירה, ולחוסר מודעתו לחוקי התעבורה. לדבריו, כתוצאה מהתחזקותו הדתית, אינו צורך חומרים ממכרים, וממוקד במשפחתו. שירות המבחן ציין שבשנים האחרונות הנאשם עושה מאמצים לנהל אורח חיים נורמטיבי, על אף הקשיים הכלכליים עמם הוא מתמודד. הנאשם שלל נזקקות טיפולית על רקע שינוי משמעותי, לדבריו, בחייו, וטען שהתתקרבות לדת מספקת לו כלים להתמודדויות יומיומיות.
  8. לאחר ששקלתי את מכלול הנתונים שלפני, לקולא ולחומרא, ולאחר שבחנתי את הפסיקה שהציגו הצדדים, ותסקיר המבחן, ממנו עולה שהנאשם בשנתיים האחרונות, מצליח לשמור על אורח חיים נורמטיבי, למען שמירה על יציבות משפחתו ורצונו לשמש מודל לילדיו, והיות שמדובר בעבירה ראשונה מסוגה, הגעתי למסקנה, לא בלי התלבטות, שאין למצות עמו את הדין, ויש להסתפק בהטלת מאסר, בדרך של עבודות שירות. הנאשם לא נשא מאסר עד היום, ושליחתו למאסר בפועל כיום לא תניב כל תועלת ציבורי, שכן הדבר עלול לגדוע את מאמציו לשיקום בשנים האחרונות. ענישה הכוללת מאסר בפועל, בדרך של עבודות שירות, יהא בה מסר עונשי חד וברור לנאשם זה לעניין חומרת העבירה. לצד ענישה זו יש להטיל על הנאשם פסילה, שתרחיקו מהכביש, ויהא בה גם כדי להרתיעו, וכן מאסר מותנה, והתחייבות כספית, שימחישו לו שנהיגה בעת פסילה בעתיד עשויה להוביל למאסרו, לצד קנס גבוה שעלול להיות מוטל עליו. נמנעתי מהטלת קנס נוכח מצבו הכלכלי.
  9. לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הרלוונטיים, אני דנה את הנאשם לעונשים הבאים:

1. 7 חודשי מאסר בפועל.

עונש המאסר ירוצה בעבודות שירות, במשטרת נהריה, כמפורט בחוות דעת הממונה מיום 25.2.19.

אני מורה על הפעלת מאסר מותנה לתקופה של 7 חודשים, שנגזר על הנאשם בתיק שמספרו: 5745-06-15 ביום 6.5.15, לנשיאה, באופן חופף.

הנאשם יתייצב לתחילת ריצוי עונשו ביום 2.5.19, בשעה 8:00 ביחידת עבודות השירות במתחם תחנת משטרת טבריה.

הנאשם מוזהר שהפרת תנאי עבודות השירות תביא להפסקתן באופן מנהלי וריצוי העונש במאסר של ממש.

2. 4 חודשי מאסר וזאת על תנאי למשך 3 שנים. לבל יעבור בתקופה הנ"ל עבירה של נהיגה ללא רשיון נהיגה, או של נהיגה בזמן פסילה.

3. אני פוסלת את הנאשם מלקבל או להחזיק ברישיון נהיגה לתקופה בת 15 חודשים.

אני מורה על הפעלת הפסילה המותנית לתקופה של 4 חודשים, שנגזר על הנאשם בתיק 5745-06-15, ביום 6.5.15, בחופף.

לתשומת לב הנאשם חובה על עליו להפקיד את רישיון הנהיגה במזכירות בית משפט לתעבורה או להמציא תצהיר על העדר רישיון נהיגה ואם הופקד רישיון נהיגה בתיק אחר תימסר הודעה על כך למזכירות בית משפט לתעבורה.

יובהר כי אם הנאשם לא יפקיד את רישיונו במועד מחד עלול להיחשב כפסול ומאידך מניין הפסילה לא יחל בהעדר הפקדה כאמור.

4. אני פוסלת את הנאשם מלקבל או להחזיק ברישיון נהיגה לתקופה בת 4 חודשים, וזאת על תנאי למשך שלוש שנים לבל יעבור עבירה בה הורשע או אחת העבירות המפורטות בתוספת הראשונה או בתוספת השניה לפקודת התעבורה.

5. אני מורה לנאשם לחתום על התחייבות כספית על סך 2,500 ₪ להימנע מלבצע עבירה של נהיגה בזמן פסילה או ללא רישיון נהיגה שנתיים מהיום.

הנאשם יחתום על ההתחייבות בתוך עשרה ימים, ואם לא יעשה כן ייאסר למשך עשרה ימים.

הנאשם יפנה למזכירות בשעות הקבלה, לשם קבלת שוברי תשלום.

הודעה לנוכחים הזכות לערער על גזר הדין תוך 45 יום.

ניתן היום, כ"ח אדר ב' תשע"ט, 04 אפריל 2019, במעמד הנוכחים

החלטות נוספות בתיק
תאריך כותרת שופט צפייה
02/04/2017 פרוטוקול אסתר טפטה גרדי צפייה
14/01/2018 החלטה שניתנה ע"י אסתר טפטה–גרדי אסתר טפטה גרדי צפייה
04/06/2018 הכרעת דין שניתנה ע"י אסתר טפטה–גרדי אסתר טפטה גרדי צפייה
04/04/2019 גזר דין שניתנה ע"י אסתר טפטה–גרדי אסתר טפטה גרדי צפייה
צדדים בהליך
תפקיד שם בא כוח
מאשימה 1 מדינת ישראל שמוליק רווה
נאשם 1 עמאד אחמד ראובן מלאך