בפני | כב' השופטת הבכירה – אירית מני-גור
| |
תובעת | ס.א. ע"י ב"כ עוה"ד איילת שליו ואח' | |
נגד | ||
נתבעת | הפניקס חברה לביטוח בע"מ |
פסק דין |
מומחה ביהמ"ש פרופ' ישראל דודקביץ בדק את התובעת ביום 31.5.16, היינו כשנה וארבעה חודשים לאחר התאונה. התובעת התלוננה בפני המומחה, וטענה כי לאחר התאונה חל שינוי מהותי בתפקודה, היא מתקשה בעמידה ובישיבה, מתקשה בכריעה, מתקשה בעליית מדרגות, בהרמת חפצים כבדים ובישיבה זמן ממושך. כמו כן, התלוננה התובעת בפני המומחה על כאבים באגן וברגל ימין.
"בשיעור של 20% לפי סעיף 35 (1) ג' בהתאמה, בשל מצב לאחר שבר בירך ימין שקובע במסמר תוך לשדי ומתבטא בכאב, בהגבלת תנועה במפרק הירך והברך, בטינל דיסטלי בשוק ימין ובטרנגלנבורג חיובי.
בשיעור של 5% לפי סעיף 75 (1) א' – ב' בהתאמה, בשל צלקות שמשתלבות חלקית במראה העור אך אינן רגישות.
בשיעור של 5% לפי סעיף 37 (8) א' בהתאמה – בשל שבר בסקרום שהחלים.
בשיעור של 0% לפי סעיף 46 (1) בהתאמה, בשל מצב לאחר שברים באצטבולום וברמוס פוביס שהתחברו בעמדה טובה.
הפגיעה בגב ובצוואר לא הותירה נכות אורתופדית צמיתה".
"אני חושב שלא משתי סיבות, א' – יש פער מ-2012, אין שום רצף על הברך, כאשר אני מניח שהדברים לפחות הסתדרו מספיק כדי שלא תתלונן. דבר שני, שלא נמצאה בברך גם ב-2012 פתולוגיה אובייקטיבית, ז"א לא היה ממצא אובייקטיבי שהראה בעיה, מבחינתי לא היה, ולא תוארה הגבלת תנועה..."
"בכיפוף למשל זה פחות משמעותי כי יש טווח של 110 מעלות במקום 120 מעלות, אז זה פחות מגביל תפקודית. מצד שני, אם בסיקול או בפיסוק ההפרשים הם אותם מספרים, הם יכולים להיות יותר משמעותיים מבחינת טווחי תנועה. יישור מאחר והטווח בכל מקרה הוא יותר קטן, אז ההגבלה יכולה להיות יותר משמעותית".
(עמ' 28 לפרו' ש' 1-4).
"להערכתי הבעיה בברך היא לא רק הכאבים, עיקרן הינה הגבלת תנועה שלא תוארה לפני כן. הסיבה ששקלתי ונתתי בעצם את הנכות בגין הירך לפי סעיף סל, בד"כ אני משתדל לא לעשות את זה, זו פגיעה לא פשוטה אלא קשה ומורכבת משבר במפרק, שבר בירך עצמה, ממסמור תוך לשדי שגם הוא גם יודע לגרום לכאבים וגם יודע לגרום להגבלת תנועה, כל השבר והניתוח גורמים לכאבים, והיות וזה נגרם מאותה חבלה לא מצאתי לנכון להפריד ולחלק את זה על כל 5 ס"מ לתת נכות ספציפית, אז כל מה שנגרם בתהליך של מפרק הירך כרכתי באותו סעיף, כי סה"כ חשבתי שזה משקלל את כל הנכות שנגרמה לה".
(עמ' 27 לפרו' ש' 1-7).
בתחום הפסיכיאטרי
ת. ממש לא, התובעת לא פנתה לטיפול כפי שהומלץ לה במסמכים האלה. כתוב במסמך שיש לה כוחות נפשיים, גם כתוב שהומלץ לה לפנות לטיפול פסיכולוגי והיא לא פנתה. במסמך כתוב שהיה מתח רב למרות הכוחות הנפשיים, בבדיקה לא ניכר שום מתח.
ש. אנו מתכוונים לבדיקה הקלינית אצלך?
ת. כן".
(עמ' 7 לפרו' ש' 10-13).
לפיכך, אינני מוצאת מקום לשנות מחוות דעתו של מומחה ביהמ"ש, ואני קובעת כי יש לאמץ את חוות דעתו של המומחה הקובעת כי לתובעת לא נותרה נכות נפשית צמיתה, אלא זמנית למשך שנה אחת בלבד.
עדת תביעה 1, הגב' מיקה לב (להלן: "המעבידה"), הודתה כבר בראשית חקירתה הנגדית, כי בינה לבין התובעת נוצרו יחסי חברות מעבר לעובדת ומעבידה. "הסניף היה קטן וזה סוג של משפחה". משנשאלה האם הם ביחסי חברות מעבר לעבודה, השיבה: "אנחנו בקשרים, אנחנו עובדים כל יום 8 שעות, אז כן". לא מיותר לציין, כי מעבידתה הגב' לב אף ליוותה את התובעת לביטוח הלאומי לצורך הגשת תביעה, והעדה מסבירה: "כי סניף המל"ל זה ברחובות, ואני התייחסתי אליה ועדיין מתייחסת אליה כמו אל בת שלי למרות שיש לי שתי בנות". (ראה עמ' 11 ש' 4 ואילך).
המעבידה כאמור העידה ראשונה והתובעת אחרונה. בעת עדותה של התובעת, רשמתי לפניי כי המעבידה התיישבה באולם ליד אמה של התובעת, השתיים נראו קרובות, ישבו בצמידות זו לזו, החזיקו ידיים ונראה כי הן מזדהות עם עדות התובעת. ניכר היה כי המעבידה מצויה בקשרי חברות, כפי שאף הודתה בעדותה עם משפחת התובעת, ובאספקלריה זו יש לתת משקל לעדותה.
"ש. תסבירי לי את סעיף 8 לתצהירך.
ת. אני בת 62 בקרוב, אני לא יודעת כמה שנים אמשוך בעבודה, ואני ראיתי בה יורשת טבעית לקבלת ניהול הסניף.
ש. מי מחליט על זה?
ת. אני הייתי ממליצה עליה, ויש לי עמדת כוח ברשת מן הסתם והם מקבלים את מה שאני אומרת אם היא היתה עובדת כמו שצריך".
אינני סבורה כי ניתן להתבסס על אמירה זו שעה שהיא באה מפיה של העדה המצויה כאמור בקשרי חברות עם התובעת ומשפחתה. יש לזכור, כי התובעת עובדת כ-4 שנים לאחר התאונה במומה, התובעת לא פוטרה, שכרה לא נגרע, ועל אף היחס המועדף לו היא זוכה ממעבידתה, הרי נתוני הפרמיות נבדקים כמעט בכל יום ע"י הרשת הארצית (ראה עמ' 12 ש' 32). יש להניח, כי אם נתוניה של התובעת היו גרועים אזי לא היתה נשארת בתפקידה על אף רצון מעבידתה.
"ש. על איזו תדירות אנו מדברות?
ת. זה יכול לקרות פעם בשבוע, אני מעירה לה ואומרת לי מה שיש לי להגיד לה, ואני מזהירה אותה שוב ושוב.
ש. 3 שנים את מזהירה אותה?
ת. כן, מאז שהיא חזרה מהתאונה יש הרעה מאוד רצינית בהתנהגות שלה. ומצד שני, בימים הטובים שלה היא אדם אחר ונפלאה, ואני רוצה להאמין שזה יסתדר עם הזמן".
(עמ' 14 לפרו' ש' 26-32).
"ת. אני לא יודעת, אני רק משערת שהם מרוויחים יותר ממני. לא כתבתי שאני יודעת. אני אומרת שהם מרוויחים יותר ממני כי אני רואה בעיניים שהם מסתובבים עם הלקוחות.
ש. את יודעת כמה עסקאות הם סגרו וכמה הם מקבלים?
ת. לא, אני יודעת שיש לנו אותו בסיס של עמלות ופרמיות".
(עמ' 23 לפרו' ש' 16-19).
"ת. הייתי כל כך מאושרת ביום הזה אם את יודעת מה לקחתי מהבוקר כדי לא להרגיש את הכאבים מתחילת היום, ואותו דבר בחתונה, גם הייתי צריכה...
ש. למה לא הסכמת להראות את הקלטת?
ת. כי זה חלק פרטי שלי, היית רואה שעישנתי המון גראס ושתיתי הרבה אלכוהול כדי לא להרגיש את הכאב.
ש. ומה הבעיה שהייתי רואה את זה שאת שמחה ורוקדת ומשוחררת?
ת. בשבילכם זה בעיה, אני לא יודעת איך הייתם מתייחסים לזה.
ש. יש לנו עוד דיון, את מוכנה להציג את הקלטת?
ת. לא.
ש. הייתי רואה שאת רוקדת בחתונה?
ת. כן.
ש. הייתי רואה שאת משתוללת בחתונה?
ת. לא, הלוואי. היית רואה שאני ברחבה ומנסים להרקיד אותי כי לא יכולתי, בעיקר שהייתי צמודה למישהו".
(עמ' 19 לפרו' ש' 18-31).
אם תיאורה של התובעת נכון, לא ברור אם כן מדוע סירבה להראות את הקלטת של חתונתה בקטעי הריקוד בלבד על מנת שניתן יהיה להתרשם מסבלה כפי שהעידה.
לטענת התובעת, יש לחשב פיצוי זה בגין 35% נכות ו-70 ימי אשפוז, ובסך 89,038 ₪.
לטענת הנתבעת, יש לחשב את גובה הנכות הרפואית ל-15% נכות, בצירוף ימי אשפוז.
יש מקום לחשב את רכיב כאב וסבל לפי הנכות הרפואית שקבע המומחה האורתופדי לרבות הנכות בגין הצלקת בשיעור של 28% כולל 70 ימי אשפוז, ובסך הכל – 76,658 ₪.
לטענת התובעת – שכרה עובר לתאונה עמד ע"ס 7,125 ₪ לחודש לאחר ניכוי מס. יש לפצות את התובעת בגין הפסד שכר מלא לתקופה של 5 חודשים, בסכום של 35,625 ₪. כמו כן, טוענת התובעת כי בשלושת החודשים הראשונים לאחר התאונה היא קיבלה שכר חלקי בגין ניצול ימי מחלה אשר יש להשיב לה אותם במלואם, ולפיכך יש לראות בחודשים אלה כהפסד שכר מלא. מחודש יוני 2015 ועד היום, יש לפצות את התובעת בגין נכותה התפקודית בשיעור של 35%, ולפיכך יש לפסוק לה בגין שכר עבר תוספת של 98,503 ₪.
לטענת הנתבעת – שכרה עובר לתאונה בתוספת פרמיות עמד ע"ס של 6,000 ₪, יש לפצות את התובעת בגין ההפרש של השכר המלא לבין השכר שהיא קיבלה בפועל, שכר זה עומד ע"ס של 19,911 ₪. לטענת הנתבעת, התובעת לא הביאה ראיות באשר להסדרים הקיימים ממקום עבודתה ביחס לצבירת ימי מחלה או פדיונם, ואין לפסוק לה כל פיצוי בגין ימים אלה. התובעת חזרה לעבודה סדירה החל מחודש יוני 2015.
עיינתי בטענות הצדדים ובעיקר בתלושי השכר שהובאו לעיוני, מתלוש חודש דצמבר 2014 נצא למדים כי סך כל הכנסותיה בשנת 2014 היתה 86,900 ₪ בניכוי מס הכנסה בסך 1,396 ₪, הכנסתה נטו 85,504 ₪ מחולקת ל-12 חודשים הינה 7,125 ₪ לחודש.
בחודשים ינואר – מרץ 2015, קיבלה התובעת שכר כולל של 11,484 ₪ במקום שכר של 21,375 ₪, היינו פער של 9,891 ₪. לסכום זה יש לצרף את חודשים אפריל, מאי 2015 במלואם – סך של 14,250 ₪, וביחד סכום של – 24,141 ₪, משוערך להיום בסכום של 24,429 ₪. התובעת ניצלה על פי תלושי השכר בחודשים ינואר – מרץ 2015 , 43 ימי מחלה. התובעת לא צרפה כל ראיה בדבר האפשרות לפדות את ימי המחלה או לצבור אותם, יחד עם זאת התובעת צעירה כבת 31 נכונו לה עוד שנות עבודה רבות, וייתכן כי תישאר באותו מקום עבודה מספר שנים נוספות, אותם ימי מחלה שנגרעו לה בגין התאונה יכלו לשמש אותה חלילה בעת מחלה או תאונה אחרת. שווי של אותם ימי מחלה הינו 12,255 ₪ (285 ₪ ליום עבודה X 43 ימי מחלה). בהעדר ראיה מצד התובעת באשר לצבירת אותם ימים, אני פוסקת סכום גלובלי של 6,000 ₪ (ראה לעניין זה פסיקת סכום גלובלי באובדן ימי מחלה ב-ת.א. (חי) 150/02 פליקס נ' שמע רוני ואח'). מעבר לתקופה של ינואר-מאי 2015 לא הוכח כל הפסד שכר לעבר, ומתלושי השכר של התובעת מאז יוני 2015 ועד פב' 2017 התלוש האחרון אותו הציגה בעדותה, לא הוכח כי נוצלו ימי מחלה, כי היו היעדרויות בגלל טיפולים, או כי שכרה ירד בצורה כזו או אחרת עקב נכותה.
לפיכך, סך הכל הפסדי שכר לעבר הינם – 30,429 ₪.
לטענת התובעת, במועד התאונה היתה צעירה בת 27 והיתה בתחילת דרכה המקצועית, ויש מקום לחשב את שכרה לפי השכר הממוצע במשק כפי שנהוג לפסוק ביחס לתובעים צעירים. לטענתה, טרם גיבשה את פוטנציאל שכרה המלא כשבפניה עוד 40 שנות עבודה. לפי חישוב התובעת, יש לפסוק את שכרה באופן אריתמטי מלא על פי השכר הממוצע במשק, ועל פי 35% נכות תפקודית לפי היוון של 2% ריבית, ובסה"כ – 1,091,829 ש"ח, בצירוף הפסדי פנסיה בשיעור של 12.5%.
לטענת הנתבעת, אין מדובר בתובעת קטינה או בתובעת שזה עתה סיימה את שירותה הצבאי והחלה את דרכה התעסוקתית, אלא בתובעת שבמועד התאונה היתה בת 27, בעלת וותק עבודה של 7 שנים, מאז ועד היום היא עובדת באותה עבודה. התובעת לא המציאה כל ראיה כי בתפקידה משתכרים שכר גבוה יותר, ועדותה של המעבידה באשר לקידומה כמנהלת סניף נטענה ללא כל בסיס, ולא נתמכה בכל ראיה נוספת.
התובעת כיום מתקרבת לשנתה ה-31, בעת התאונה היתה בת 27. התובעת העידה כי סיימה ללמוד הנהח"ש לפני התאונה, היא סיימה שירות לאומי ולאחר שהתייעצה עם אביה היא למדה הנהח"ש, אולם כשסיימה הבינה כי אין זה מעניין אותה והלכה לעבוד במכירות במקום העבודה הנוכחי (ראה עדותה בעמ' 17 מול ש' 17-21).
התובעת במודע החליטה שלא לעבוד בתחום אותו למדה, ולעבוד בתחום המכירות בו הרגישה שהיא טובה יותר. לא ניתן לומר כי מדובר בקטין שטרם "כתב את סיפור חייו", בגיל 27 התובעת הספיקה לרכוש השכלה מקצועית (הנהח"ש), והספיקה להחליט כי תחום המכירות מתאים יותר לאופייה ולכישוריה. התובעת עובדת מזה כ-6 שנים ברציפות באותו מקום עבודה ובאותו תפקיד, ושכרה האחרון הידוע נשאר באותם ערכים של כ-7,000 ₪ לחודש. אינני סבורה כי זה המקרה בו צריך להכיל על תובע את חזקת הקטינים ולחשב על פי השכר הממוצע במשק. אני סבורה כי נתוני השכר בגיל 31 כאשר מאחורי התובעת כ-6 שנות עבודה, מהווים נתון אובייקטיבי יחיד לבסיס השכר בעתיד. אינני יכולה לשער פוטנציאל השתכרות גבוה יותר, שעה שהתובעת נמנעה לחלוטין מלהביא ראיות על גובה השכר בתפקיד דומה במקום עבודתה או במקום דומה אחר, ופשוט מכך, אף מעבידתה שהעידה לא מסרה כל נתוני השתכרות ביחס לאופציה אליה היתה מתקדמת התובעת אלמלא התאונה.
אינני מסכימה עם ב"כ התובעת כי יש לחשב על פי היוון לעתיד של 2%, קיימת פסיקה לכאן ולכאן, ועד אשר לא יאמר המחוקק או בימ"ש העליון את דברו ביחס לשיעור ההיוון, יש ללכת על פי ההלכה הידועה זה מכבר של 3% היוון.
בניגוד לטענת הנתבעת, אני סבורה כי לאור גילה הצעיר של התובעת יש לחשב את הפסדה על פי שיעור החישוב האריתמטי המלא. התובעת הינה צעירה שנכונו לה עוד כ-36 שנות עבודה, העתיד לוט בערפל, אין לדעת אם התובעת תישאר במקום עבודתה בתפקידה הנוכחי לאורך השנים, בהחלט יש לקחת בחשבון את הסיכון כי התובעת תיפלט ממקום העבודה הנוכחי מסיבה זו או אחרת, לאו דווקא סיבה הקשורה לנכותה, ואז תצטרך להתמודד במקום עבודה חדש במומה. מחמת סיכון זה, ומחמת העובדה כי נכונה לתובעת עוד כברת דרך ארוכה עד ליציאתה לגמלאות, אני סבורה כי יש לערוך את החישוב על פי סכום אריתמטי מלא. סכום זה הינו כדלקמן:
369,558 ₪ = 263.97 (שיעור היוון 3% ל-36 שנות עבודה) X (20% נכות תפקודית ) X 7,000 ₪.
לסכום זה יש להוסיף אובדן פנסיה בשיעור של 12.5% בסך של 46,195 ₪, ובסה"כ –
415,753 ₪.
לטענת התובעת, היא היתה מאושפזת כ-70 ימים, ולאחר תקופה זו שבה לביתה ונעזרה כמעט בכל פעולה בחיי היום יום. התובעת קיבלה את העזרה מבני משפחתה ובמיוחד מהוריה. לטענת התובעת, כיום היא כמעט ואיננה מסוגלת לעשות דבר בביתה, לבטח לא לעסוק בניקיונות, התובעת מבקשת כי ביהמ"ש יפסוק לה סך של 27,000 ₪ כפיצוי בגין חצי שנה לאחר התאונה, ומאז ולעתיד סך נוסף של 350,000 ₪.
לטענת הנתבעת, אין מחלוקת כי בשום שלב לא הועסקה עזרה בשכר ע"י התובעת, והעזרה לה נזקקה רק בסמוך לתאונה ניתנה ע"י אמה, שהינה עקרת בית ולא נגרמו לה כל הפסדי שכר בגין עזרה זו. גם כיום מנהלת התובעת את משק ביתה באופן עצמאי וללא עזרה. בסופו של יום, טוענת הנתבעת כי נכותה האורתופדית מסתכמת בשיעור של 10% לכל היותר, ובשיעור נכויות כזה לא נזקקת התובעת לעזרה כלשהי.
התובעת צרפה תצהיר עדות ראשית של אמה שאף העידה בפניי, אמה הצהירה כי בתקופת אשפוזה ולאחר שחרורה מאשפוז היתה זקוקה התובעת לעזרה כמעט בכל דבר, לרבות בפעולות פשוטות של אכילה, לבוש, רחצה וכד'. לאחר שחרורה מביה"ח, עברה התובעת להתגורר בבית אמה עד אשר חשה מספיק חזקה לחזור לעבודתה ולביתה.
אמה של התובעת לא הצהירה על עזרה בשכר שנעזרת בו התובעת לצורכי משק ביתה, בסעיף 8 הצהירה כי היא יודעת שבעלה עוזר לה המון. תצהיר זה נחתם בעת שהיתה התובעת נשואה. תצהירו של בעלה לשעבר נמשך מתיק המוצגים לאור אי הגעתו לעדות. התובעת עצמה לא הצהירה ואף לא העידה כי היא נעזרת בעזרה בשכר לא בעת שהיתה נשואה ואף לא כיום כשהיא מתגוררת בגפה.
יחד עם זאת, אני מאמינה לעדות התובעת ואמה כי בחודשים הראשונים שלאחר התאונה בעת אשפוזה של התובעת, ולאחר שחרורה מאשפוז ועד תחילת העבודה, היתה התובעת סיעודית ביותר ונזקקה לעזרה מוגברת בכל הפעולות הבסיסיות. ואולם מאז חזרתה של התובעת לעבודה, לא עולה כי התובעת נעזרת בעזרה כלשהי, למעט העזרה מצד בעלה בעת תקופה היותה נשואה. כיום התובעת מתגוררת בגפה ולא ברור כיצד היא מנהלת את משק ביתה ללא עזרה מוכחת, לא עזרה בשכר ואף לא עזרה של מי מבני משפחתה המסייע לה באופן קבוע. לא הובאה בפניי כל ראיה או חצי ראיה באשר לעזרת הזולת בתקופה שלאחר חזרתה לעבודה ועד היום.
יש לפסוק סכום גלובלי המשקף את העזרה לעבר בתקופת האשפוז ובתקופת ההחלמה לאחר השחרור מהאשפוז, כמו כן יש לפסוק סכום גלובלי לעתיד ולו לתקופה בה התובעת תתבגר עם השנים וייתכן כי נכותה התפקודית תפריע לה בעבודות משק הבית עם התבגרותה.
אני קובעת סכום גלובלי לעבר ולעתיד בסך של 35,000 ₪.
לטענת התובעת, כמפורט בסעיפים 34, 35 לתצהירה, נגרמו לה הוצאות רפואיות רבות בגין טיפולים, מעקבים רפואיים, הכיסא ברכבה הוחלף לכיסא אורתופדי, היא רוכשת משככי כאבים ותרופות לשינה. כמו כן, מצהירה התובעת בסעיף 38 לתצהירה כי היא נאלצת להשתמש ברכבה באופן מוגבר ונאלצת לבקש שיסיעו אותה כי היא משתדלת לנסוע לבד רק למרחקים קצרים. התובעת עותרת לפיצוי בסך של 250,000 ₪ ברכיבים אלו.
לטענת הנתבעת, המומחה האורתופדי ציין בחוות דעתו כי בעת הבדיקה הלכה התובעת ללא צליעה וללא אביזרי עזר. התובעת לא הביאה כל ראיה כיצד היא משתמשת יותר ברכבה, מדובר בטענה בעלמה. המומחה בתחום הפסיכיאטרי, ציין כי התובעת הגיעה לבדיקה ברכבה בכוחות עצמה ואין לה כל מגבלה בנהיגה.
התובעת לא צרפה כל אסמכתא או קבלה למעט קבלות בודדות בסכום שלא עולה על 100 ₪. יש להניח כי את הטיפולים הרפואיים היא קיבלה במסגרת קופה"ח. התובעת העידה כי כיום היא לא מקבלת כל טיפול שהוא, לא טיפולי פיזיותרפיה ואף לא טיפולי הידרותרפיה שהסתיימו לאחר 22 טיפולים. עוד העידה התובעת, כי היא הפסיקה ללכת לטיפול פסיכולוגי וללכת לרופא לקחת מרשם, "הפסקתי לקחת כדורים כימיקליים לגוף שלי, אני לא לוקחת כדורים" (ראה עדותה בעמ' 20 לפרו' מול ש' 1 ואילך).
גם באשר לנסיעות – העידה אמה של התובעת כי התובעת נוהגת עם רכבה למקום עבודתה, ואף נוהגת עם רכבה בעת שהיא באה לבקר אותה (ראה עדות האם בעמ' 17 מול ש' 1-6).
נוכח האמור, אני פוסקת סכום גלובלי של 5,000 ₪.
סוף דבר:
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים:
______________
סה"כ 562,840 ₪
בניכוי תשלום התכוף 20,000 ₪ -
בניכוי תקבולי מל"ל 13,168 ₪ -
__________________
סה"כ 529,672 ₪
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 529,672 ₪, בתוספת החזר אגרה ושכ"ט כדין.
המזכירות תשלח עותק מפסק הדין לבאי כח הצדדים.
ניתן היום, כ"ב טבת תשע"ט, 30 דצמבר 2018, בהעדר הצדדים.
קלדנית: שרה נחמני
תאריך | כותרת | שופט | צפייה |
---|---|---|---|
23/03/2016 | הוראה למומחה בית משפט להגיש חוו"ד | אירית מני-גור | צפייה |
23/03/2016 | הוראה לבא כוח תובעים להגיש תחשיבי נזק | אירית מני-גור | צפייה |
23/03/2016 | הוראה למומחה בית משפט להגיש העתק מכתב | אירית מני-גור | צפייה |
06/04/2017 | החלטה על תשובה מטעם הנתבעת לעניין הבקשה לעיון בקלטת חתונה | אירית מני-גור | צפייה |
11/07/2018 | החלטה על בקשה של תובע 1 מתן הוראות / הבהרה | אירית מני-גור | צפייה |
30/12/2018 | פסק דין שניתנה ע"י אירית מני-גור | אירית מני-גור | צפייה |
תפקיד | שם | בא כוח |
---|---|---|
תובע 1 | פלוני | ישראל קלינמן |
נתבע 1 | הפניקס חברה לביטוח בע"מ | שלמה ברקוביץ |