לפני: כב' השופטת קרן כהן
נציג ציבור (עובדים) מר סאבר שהאב
נציג ציבור (מעסיקים) מר מאיר ליבר
התובע: | מוחמד טרביה ע"י ב"כ עו"ד סאמר עבאס |
- | |
הנתבע: | המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד רונית יעקבי פרפרי ועו"ד ג'ומאנה בחוס |
החלטה
זו השאלה הדרושה הכרעה במסגרת הליך זה.
התשתית העובדתית
במקרים שבהם נעדרו אחים מהעבודה עבד התובע עד שעה 19:00 ובמקרים חריגים לאחר קבלת אישור מתאים עבד עד שעה 22:00[3].
החיבורים היו בשעות 7:30, 12:30 ו-17:00 והניתוקים היו לאחר כ-4 שעות של חיבור למכונה.
כלומר, בדרך כלל כל אח טיפל בארבעה עד חמישה מטופלים במשמרת. עם זאת, במקרים שבהם אחד האחים נשלח לחבר מטופל באחת המחלקות למכונת הדיאליזה או שאחראי המשמרת טיפל בעניינים אחרים, כל אח טיפל בחמישה עד שישה מטופלים[7].
בהקשר זה נציין כי אנו דוחים את טענת התובע שלפיה נדרש לטפל בשמונה או תשעה מטופלים במשמרת[8], משני טעמים: האחד, גרסאות התובע לא היו עקביות. בכתב התביעה נכתב שטיפל לכל היותר בשבעה מטופלים, בתצהיר טען שטיפל בשמונה מטופלים ובעדות טען שטיפל בתשעה מטופלים[9]. חוסר העקביות מחליש את גרסת התובע. השני, מעדות גב' רוסטום עולה כי היו חודשים שבהם נשלח אח למחלקות אחרות לחבר מטופלים למכונה בתדירות של פעם בשבועיים, לעיתים בתדירות של פעם בחודש ולעיתים כלל לא נשלח אח למחלקות אחרות וכי ישיבה של אחראיות המחלקות נערכה פעם בחודש וחצי[10]. לפיכך, אנו מעדיפים את גרסתה העקבית של גב' רוסתום שלפיה התובע טיפל לכל היותר בשישה מטופלים בכל משמרת על פני גרסתו של התובע.
חיבור פיסטולה[12]: המטופל ישב על הכורסא. התובע עמד ליד רגלי המטופל וכופף את גבו לכיוון יד המטופל. התובע אמד את גודל הפיסטולה, חיטא את המקום ולאחר מכן הכניס שני מחטים לידו של המטופל וקיבע אותם בפלסטר. התובע חיבר את צינור המכונה לאחת המחטים שבידו של המטופל והפעיל את המכונה. לאחר ש-3/4 מהצינור התמלא בדם המטופל, חיבר התובע צינור נוסף למחט השנייה. לאחר מכן קיבע התובע את הצינורות לידו של המטופל. בהמשך הכניס התובע למכונה את הנתונים הנדרשים.
בכל פעולת חיבור ביצע התובע כ-7 פעולות של כיפוף ויישור (אימוד הפיסטולה, חיטוי הפיסטולה, חיבור שני מחטים, קיבוע המחטים, חיבור צינור אחד, חיבור צינור שני וקיבוע הצינורות).
חיבור קטטר[13]: מדובר במקרים שבהם למטופל יש קטטר קבוע בחזה. התובע כופף את גבו לעבר חזהו של המטופל וחיטא את הקטטר. לאחר מכן חיבר שני מזרקים ושאב חומר לסוף הטיפול. התובע חיבר צינור אחד לקטטר והפעיל את המכונה. כאשר 3/4 מהצינור התמלא בדם המטופל, חיבר התובע צינור נוסף לקטטר. לאחר מכן קיבע התובע את הצינורות. במהלך פעולה זו החליף התובע יותר כפפות כדי שהמקום יהיה סטרילי. כמו כן, לעיתים הקטטר נסתם, דבר שהצריך טיפול לפתיחת הסתימה תוך כדי כיפוף הגב.
כמו כן, בתחילת השבוע נדרש התובע גם להחליף את החבישה של המטופלים שיש שלהם קטטר, לנקות ולהחליף את הפלסטר.
התובע ביצע בכל פעולת חיבור במהלך השבוע כ-5 פעולות של כיפוף ויישור הגב (חיטוי הקטטר, חיבור שני מזרקים, חיבור צינור אחד, חיבור צינור שני וקיבוע הצינורות) ובתחילת השבוע ביצע כ-8 פעולות של כיפוף ויישור הגב (תוספת של שלוש פעולות – הורדת החבישה, ניקוי המקום והחלפת החבישה).
התובע טען כי חיבור פיסטולה ארך כ-10 דקות[14] ואילו גב' רוסתום טענה כי חיבור זה ארך בין שתיים לשלוש ובהמשך עדותה - חמש דקות[15]. כמו כן, הוצג סרטון המדגים את פעולת חיבור פיסטולה[16]. לאחר ששקלנו את העדויות וצפינו בסרטון אנו סבורים כי פעולת חיבור הפיסטולה ארכה בממוצע כ-5 דקות, ונסביר:
בנוגע למספר המטופלים נכתב בכתב התביעה שהתובע טיפל לכל היותר ב-7 מטופלים, בתצהיר נטען שטיפל לכל היותר ב-8 מטופלים ואילו בעדותו טען שטיפל לכל היותר ב-9 מטופלים. מדובר בעדות לא עקבית שמצביעה על ניסיון של התובע להפריז בכמות המטופלים שבהם טיפל.
בנוגע למשך זמן המשמרות העידה גב' רוסתום שמשמרת הבוקר הסתיימה לכל המאוחר עד שעה 17:30 (לאחר סיום חיבור המטופלים בסבב השלישי למכונה) וכי רק במקרים חריגים שהצריכו קבלת אישור מיוחד ניתן היה לעבוד עד שעה 22:00, בניגוד לגרסת התובע. נוסיף כי התובע לא תמך את הגרסה שעבד לסירוגין עד שעה 22:00 במסמכים בכתב, כגון: דוחות נוכחות או תלושי שכר המצביעים על תשלום בעד עבודה בשעות נוספות. לפיכך, העדפנו את גרסתה של גב' רוסתום בנוגע לשעות העבודה על פני גרסתו של התובע.
בנוגע למשך זמן חיבור המטופלים נציין כי התובע טען שפעולות החיבור שבהם היה מכופף עם גבו ארכו כ- 10 דקות. עם זאת, בהמשך העיד התובע כי חיבור בוקר של חמישה מטופלים ארך כשעה ו-20 דקות[17]. לפי עדות זו משך זמן הטיפול בכל מטופל הכולל פרט לחיבור המטופל גם פעולות של סידור העגלה, חיטוי העגלה, תשאול המטופל, ביצוע בדיקות מקדימות והכנסת נתונים למכונה אורך כ-16 דקות. מכאן, שאין זה מתקבל על הדעת שפעולת החיבור תארך 10 דקות.
בנסיבות אלה, אנו דוחים את טענת התובע שפרק זמן החיבור למכונה הוא 10 דקות.
בהקשר זה נציין כי התובע טען שחיבור קטטר ארך כ-25 דקות ואילו גב' רוסטום טענה תחילה שחיבור קטטר אורך יותר זמן מחיבור פיסטולה ובהמשך טענה שרק בתחילת שבוע חיבור זה אורך יותר זמן[20]. לאחר ששקלנו את העדויות שוכנענו כי חיבור קטטר אורך יותר זמן מחיבור פיסטולה בשלוש דקות נוספות באמצע השבוע ובתחילת השבוע בשמונה דקות נוספות וכי חיבור קטטר עם סתימה אורך בין 20 ל-30 דקות, ונסביר.
לעניין חיבור קטטר שגרתי - התובע וגב' רוסתום העידו שחיבור קטטר אורך יותר זמן מחיבור פיסטולה. התובע העיד לראשונה שחיבור קטטר אורך כ-25 דקות, כאשר בתצהירו אין התייחסות להבדלים בין החיבורים השונים וכל שנטען הוא כי פעולת החיבור אורכת כ-15 דקות בלבד[21]. לפיכך, מדובר ב"גרסה כבושה" שהמשקל שיש ליתן לה אפסי, אם בכלל.
כמו כן, גב' רוסתום העידה בחקירה ראשית שחיבור קטטר אורך יותר זמן מחיבור פיסטולה ורק בחקירתה הנגדית ציינה שמשך זמן החיבור זהה לחיבור פיסטולה. בנסיבות אלה, אנו מעדיפים את גרסתה הראשונית של גב' רוסתום על פני גרסתה בעת חקירתה הנגדית.
לפיכך, משגב' רוסתום העידה כי חיבור קטטר ארוך יותר בשתיים עד שלוש דקות מחיבור פיסטולה, שוכנענו כי חיבור קטטר אורך שמונה דקות במשך השבוע. כמו כן, בתחילת השבוע אורך חיבור זה 13 דקות בשל הצורך להחליף תחבושות, לנקות את המקום ולשים פלסטר.
לעניין חיבור קטטר שנסתם - מעדות גב' רוסתום עולה שאם קטטר נסתם, נדרשות פעולות לפתיחת הסתימה שארכו כ-10 דקות עד רבע שעה ושמדובר במקרה אחד למשמרת בממוצע[22].
נציין כי לא נעלם מעינינו שהתובע טען שהטיפול בפתיחת סתימה בקטטר אורכת כ-50 דקות, אולם אנו סבורים שמדובר בעדות מופרזת ומוגזמת ושהמקרים שבהם פתיחת סתימה בקטטר ארכה 50 דקות היו ספורים. בכל מקרה, בזמן התעסקות של התובע עם אותו מטופל, טיפלו האחים האחרים בחיבור המטופלים שלו, כך שבאותו הסבב טיפל בפחות מטופלים.
לפיכך, אנו מעדיפים את גרסתה של גב' רוסתום על פני גרסת התובע שלפיה טיפול לפתיחת סתימה בקטטר של מטופל ארך כעשר דקות עד רבע שעה בממוצע וכי מדובר במטופל אחד למשמרת.
יצוין כי בעדותו טען התובע לראשונה שנדרש להרים בכל משמרת מטופלים שאיבדו הכרה כשהם ישובים על כיסא. התובע טען שמדובר בשניים עד עשרה מטופלים ביום[26]. לא נתנו אמון בעדות זו של התובע משני טעמים: האחת, מדובר בעדות "כבושה" מכיוון שלא בא זכרה בתצהירו. לפיכך, המשקל שיש ליתן לה אפסי. השנייה, כאמור, התרשמו שהתובע הפריז והקצין בעדותו כדי לבסס את תביעתו ולכן עדותו לא עשתה רושם מהימן. לכך יש להוסיף כי מלכתחילה העיד התובע שחלק מהמטופלים שכבו במיטות בשל מצבם הרפואי, עובדה המצביעה על כך שהצוות ידע אילו חולים נזקקים למיטה ואילו יכולים לקבל את הטיפול כשהם ישובים על כורסא. לפיכך, התקשינו להאמין שהתובע נדרש להרים עשרה מטופלים שהתעלפו ביום עבודה אחד. השלישית, גב' רוסתום לא נחקרה בסוגיה זו. עובדה המחלישה אף היא את גרסת התובע והמצביעה על כך שלא מדובר במקרים שכיחים. בנסיבות אלה, לא עלה בידי התובע להוכיח שחלק מעבודתו היומיומית כללה הרמת מטופלים שהתעלפו במהלך קבלת הטיפול.
במהלך פעולת הניתוק ביצע התובע שתי פעולות של כיפוף ויישור של הגב (הוצאת מחט אחת והוצאת מחט שנייה).
פעולת הניתוק ארכה כחמש דקות למטופל, כאשר הניתוק של כל המטופלים ארך כ-50 דקות.
לא מצאנו שיש צורך להכריע במחלוקת זו, נוכח התוצאה אליה הגענו בנוגע להרמת משקל במהלך העבודה שתופרט בהמשך.
טענות הצדדים
דיון והכרעה
התשתית המשפטית
נפרט להלן את הכללים שנקבעו בפסיקה.
באותו מקרה קבע בית הדין הארצי כי "המערער מבצע מספר פעולות הכרוכות בביצוע תנועות חוזרות ונשנות המשפיעות על הכתף, ולכן גם אם כל פעולה נמשכת כשעה, במצטבר מדובר בפרק זמן של מספר שעות (גם אם לא רצופות), במשך תקופת העסקה בת למעלה מעשרים שנה, ועל כן מתקיימת תשתית עובדתית לעילת המיקרוטראומה..... השאלה אם לתנועה מסוימת, כגון חיתוך ירקות ובשר, השפעה על הכתף גם אם היא מבוצעת בגובה השולחן צריכה להיות מופנית למומחה הרפואי, אלא אם כן ברור על יסוד פסיקה קודמת או מטעמים ברורים אחרים כי לא תתכן השפעה של התנועה על האיבר המדובר".
כמו כן, בהתאם לפסיקה עבודה בתנוחה סטטית שאינה נוחה גם אם לפרק זמן ממושך אינה יכולה להקים תשתית עובדתית למיקרוטראומה. וכך נפסק בעניין אדרי[39]: "בצוע עבודה בתנוחה לא נוחה אשר אפשר שגורמת למאמץ או ללחץ על איבר מסוים, אינה באה בגדרה של תורת המיקרוטראומה".
הכרעה
חיבור למכונה – כפי שפורט בהרחבה לעיל בעת החיבור למכונה, בין אם מדובר בחיבור פיסטולה ובין אם מדובר בחיבור קטטר, ביצע התובע פעולות רבות של כיפוף ויישור הגב. בכל סבב של חיבור חמישה עד שישה מטופלים למכונה ביצע התובע בממוצע 35 עד 42 פעולות של כיפוף ויישור הגוף במשך כשעה וחצי.
כמו כן, בכל יום עבודה היו שלושה סבבים של חיבור מטופלים ולכן התובע ביצע בממוצע 105 עד 126 פעולות של כיפוף ויישור הגב במהלך יום העבודה. פעולות אלה בוצעו בפרק זמן של ארבע וחצי שעות, לא רצופות.
לכך יש להוסיף שלעיתים הקטטר של המטופל נסתם והתובע נדרש לפעולות נוספות של כיפוף ויישור הגב לצורך שחרור הסתימה.
ניתוק מהמכונה – כפי שפורט בהרחבה לעיל גם בעת הניתוק מהמכונה ביצע התובע פעולות של כיפוף ויישור הגוף. בכל סבב של ניתוק חמישה עד שישה מטופלים מהמכונה ביצע התובע בממוצע 10 עד 12 פעולות של כיפוף ויישור הגוף במשך כ-50 דקות.
כמו כן, בכל יום עבודה היו שני סבבים של ניתוק מטופלים מהמכונה ולכן התובע ביצע בממוצע 20 עד 24 פעולות של כיפוף ויישור הגוף במשך שעה ו-40 דקות, לא רצופות.
בהקשר זה נציין כי לא נעלמה מעינינו פסיקת בית הדין הארצי בעניין לוי[41] שלפיה ספק אם פעולה של סחיטת סמרטוט בין 50 ל-70 פעמים על פני שש שעות עבודה ביום, שלא נעשתה באופן רציף על פני אותן שעות, מספיקה לצורך הוכחת קיומה של תשתית עובדתית למיקרוטראומה. עם זאת, במקרה שלפנינו מדובר ב-35 עד 42 פעולות שהתבצעו בתכיפות בפרק זמן קצר של שעה וחצי וב-105 עד 126 פעולות שהתבצעו בפרק זמן של כארבע וחצי שעות. לפיכך, ענייננו שונה מפסק דין לוי.
בהקשר זה נציין כי לא נעלמה מעינינו פסיקת בית הדין הארצי בעניין ביטון[42] שלפיה תקופה של פחות משנה היא שיקול שבהצטרפותו לנסיבות אחרות אינו מצדיק מינוי מומחה רפואי. עם זאת, במקרה זה מדובר על עבודה במשך למעלה משנה שדרשה פעולות רבות של יישור וכיפוף הגב בכל משמרת בפרק זמן קצר. לפיכך, נסיבות המקרה שלפנינו שונה מנסיבותיו של פסק דין ביטון.
במקרים שבהם נעדרו אחים מהעבודה עבד התובע עד שעה 19:00 ובמקרים חריגים לאחר קבלת אישור מתאים עבד עד שעה 22:00.
החיבורים למכונה היו בשעות 7:30, 12:30 ו-17:00 והניתוקים ממנה היו לאחר כ-4 שעות של חיבור למכונה.
כלומר, בדרך כלל כל אח טיפל בארבעה עד חמישה מטופלים במשמרת. עם זאת, במקרים שבהם אחד האחים נשלח לחבר מטופל באחת המחלקות למכונה או שאחראי המשמרת טיפל בעניינים אחרים, כל אח טיפל בחמישה עד שישה מטופלים
בכל פעולת חיבור ביצע התובע כ-7 פעולות של כיפוף ויישור.
כל פעולה של חיבור פיסטולה ארכה כ-5 דקות.
כמו כן, פעם במשמרת נדרש התובע לחבר מטופל שנסתם לו הקטטר, דבר שהצריך טיפול נוסף לפתיחת הסתימה תוך כדי כיפוף הגב.
בתחילת השבוע נדרש התובע גם להחליף את החבישה של המטופלים שיש להם קטטר, לנקות ולהחליף את הפלסטר.
בכל פעולת חיבור במהלך השבוע ביצע התובע כ-5 פעולות של כיפוף ויישור הגב ובתחילת השבוע ביצע כ-8 פעולות של כיפוף ויישור הגב. כאשר היה צורך בפתיחת סתימה בקטטר נדרש התובע לבצע לכופף את גבו פעמים נוספים לצורך פתיחת הסתימה ואף לשהות עם גבו כפוף מספר דקות.
כל פעולה של חיבור קטטר ארכה כשמונה דקות במשך השבוע וכ-13 דקות בתחילת השבוע. כמו כן, חיבור קטטר שנסתם ארך כ-20 עד 25 דקות.
במהלך פעולת ניתוק ביצע התובע 2 פעולות של כיפוף ויישור של הגב.
כל פעולת ניתוק ארכה כחמש דקות, כאשר ניתוק כל המטופלים ארך כ-50 דקות.
בכל יום עבודה היו שלושה סבבים של חיבור מטופלים ולכן התובע ביצע בממוצע 105 עד 126 פעולות של כיפוף ויישור הגב במהלך יום העבודה. פעולות אלה בוצעו בפרק זמן של ארבע וחצי שעות, לא רצופות.
בכל יום עבודה היו שני סבבים של ניתוק מטופלים מהמכונה ולכן התובע ביצע בממוצע 20 עד 24 פעולות של כיפוף ויישור הגוף במשך שעה ו-40 דקות, לא רצופות.
על ההחלטה ניתן לערער ברשות בפני בית הדין הארצי לעבודה בירושלים. בקשת רשות ערעור יש להגיש לבית הדין הארצי בתוך 15 ימים ממועד קבלת ההחלטה.
ניתנה היום, ט"ז מרחשוון התשפ"א, (03 נובמבר 2020), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם.
מר סאבר שהאב נציג ציבור (עובדים) | קרן כהן, שופטת | מר מאיר ליבר נציג ציבור (מעסיקים) |
מכתב הדחייה צורף לכתב התביעה. ↑
סעיף 4 לתצהיר התובע; עדות התובע – עמ' 2 ש' 11 – 13; סעיף 8 לטופס התביעה – צורף לכתב ההגנה. ↑
סעיף 4 לתצהיר התובע; עדות התובע – עמ' 3 לפרוטוקול ש' 24 – 29; עדות גב' רוסתום – עמ' 8 ש' 20 - 26. ↑
סעיף 6 לתצהיר התובע; עדות התובע – עמ' 5 לפרוטוקול ש' 18 - 19; עדות גב' רוסתום – עמ' 8 ש' 27 – 29. ↑
עדות התובע – עמ' 3 לפרוטוקול ש' 19 – 23. ↑
עדות התובע – עמ' 1 לפרוטוקול ש' 16- 18. ↑
עדות התובע – עמ' 2 לפרוטוקול ש' 5 – 8. ↑
עדות התובע – עמ' 1 לפרוטוקול ש' 21 – 22, עמ' 2 ש' 3 – 8. ↑
סעיף 4 לכתב התביעה; סעיף 5 לתצהיר התובע. ↑
עדות גב' רוסתום – עמ' 12 לפרוטוקול ש' 18 – 21, עמ' 13 ש' 4 – 5. ↑
עדות התובע – עמ' 4 לפרוטוקול ש' 30 – 33; עדות גב' רוסתום – עמ' 9 ש' 4 – 5. ↑
עדות התובע – עמ' 5 לפרוטוקול ש' 4 – 8; עדות גב' רוסטום – עמ' 9 ש' 6 -11. ↑
עדות התובע – עמ' 5 לפרוטוקול ש' 9 – 15; עדות גב' רוסתום – עמ' 9 ש' 12 – 15, ש' 20 – 21. ↑
עדות התובע – עמ' 5 שלפרוטוקול ש' 4 – 6. ↑
עדות גב' רוסתום – עמ' 10 לפרוטוקול ש' 10 -13, עמ' 13 ש' 19 - 24. ↑
הסרטון הוגש ביום 21.7.2020. ↑
עדות התובע – עמ' 7 לפרוטוקול ש' 29. ↑
עדות גב' רוסתום – עמ' 5 ש' 12 אל מול עמ' 9 ש' 22. ↑
עדות גב' רוסתום – עמ' 9 ש' 32. ↑
עדות התובע – עמ' 5 ש' 10 אל מול עדות גב' רוסתום – עמ' 9 לפרוטוקול ש' 20 – 21, עמ' 10 ש' 14 -16, עמ' 13 ש' 23 – 24. ↑
סעיף 7 לתצהיר התובע. ↑
עדות גב' רוסתום – עמ' 14 לפרוטוקול ש' 6 – 7. ↑
עדות התובע – עמ' 7 לפרוטוקול ש' 29; עדות גב' רוסתום – עמ' 8 לפרוטוקול ש' 33 – 34. ↑
עדות התובע – עמ' 5 לפרוטוקול ש' 31- 33. ↑
עדות התובע – עמ' 5 לפרוטוקול ש' 31- 33. ↑
עדות התובע – עמ' 7 לפרוטוקול ש' 6 – 8. ↑
עדות גב' רוסתום – עמ' 9 לפרוטוקול ש' 24 עד עמ' 10 ש' 8. ↑
סעיף 6 לתצהיר התובע; עדות התובע – עמ' 6 ש' 32 עד 7 ש' 2; עדות גב' רוסתום – עמ' 11 ש' 5 – 14. ↑
מוצגים נ/3א' ו-נ/3ב'. ↑
מוצג נ/1ג'. ↑
מוצגים נ/1א' ו- נ/1ד'. ↑
מוצגים נ/1ב'. ↑
מוצגים נ/2א' - נ/2ג'. ↑
עב"ל (ארצי) 481/99 המוסד לביטוח לאומי – מכלוביץ', פד"ע לח 461 (2003). ↑
עב"ל (ארצי) 1279/01 כהן – המוסד לביטוח לאומי, (6.1.2004). ↑
עב"ל (ארצי) 313/97 המוסד לביטוח לאומי – יניב, פד"ע לה 529 (1999). ↑
עב"ל (ארצי) 1078-11-19 כהן – המוסד לביטוח לאומי (7.7.2020). ↑
דב"ע (ארצי) מו/64 – 0 מיכאלי – המוסד לביטוח לאומי (לא פורסם); דב"ע (ארצי) מח/77 – 0 מזרחי – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע יט 538 (1988). ↑
עב"ל (ארצי) 63/03 אדרי – המוסד לביטוח לאומי, (23.8.2005); עב"ל 9683-12-11 בארוד – המוסד לביטוח לאומי, (16.9.2013). ↑
עב"ל (ארצי) 90/06 כובש – המוסד לביטוח לאומי, (2006); עב"ל (ארצי) 465/07 יהודאי – המוסד לביטוח לאומי, (2007). ↑
עב"ל (ארצי) 15870-01-17 אורו לוי – המוסד לביטוח לאומי, (31.5.2018). ↑
עב"ל (ארצי) 35304-06-18 יצחק ביטון – המוסד לביטוח לאומי, (25.3.2019); 1354-11-18 טפירו – המוסד לביטוח לאומי, (6.3.2019); עב"ל (ארצי) 477/05 הלל – המוסד לביטוח לאומי, (6.6.2006). ↑
עדות התובע – עמ' 6 לפרוטוקול ש' 32 – 34. ↑
תאריך | כותרת | שופט | צפייה |
---|---|---|---|
20/02/2019 | הוראה לנתבע 1 להגיש חומר רפואי | קרן כהן | צפייה |
02/11/2020 | הוראה לתובע 1 להגיש סיכומי נתבע | קרן כהן | צפייה |
03/11/2020 | הוראה לנתבע 1 להגיש הודעת מהצדדים | קרן כהן | צפייה |
09/12/2020 | החלטה שניתנה ע"י קרן כהן | קרן כהן | צפייה |
14/12/2020 | הוראה לנתבע 1 להגיש הודעת מהצדדים | קרן כהן | צפייה |
31/12/2020 | החלטה שניתנה ע"י קרן כהן | קרן כהן | צפייה |
31/12/2020 | הוראה למומחה רפואי בתי דין לעבודה להגיש חוו"ד / עידו ציון | קרן כהן | צפייה |
19/01/2021 | הוראה לנתבע 1 להגיש ש' הבהרה מהצדדים | קרן כהן | צפייה |
21/02/2021 | הוראה לנתבע 1 להגיש תגובת הנתבע | קרן כהן | צפייה |
09/03/2021 | החלטה על בקשה של נתבע 1 תגובה מטעם הנתבע | קרן כהן | צפייה |
09/03/2021 | הוראה לנתבע 1 להגיש הודעת מהצדדים | קרן כהן | צפייה |
21/04/2021 | הוראה לתובע 1 להגיש הודעת התובע | קרן כהן | צפייה |
06/05/2021 | פסק דין שניתנה ע"י קרן כהן | קרן כהן | צפייה |
תפקיד | שם | בא כוח |
---|---|---|
תובע 1 | מוחמד טרביה | סאמר עבאס |
נתבע 1 | המוסד לביטוח לאומי | וירג'ינה מנסור-ג'בארין |