טוען...

הוראה למאשימה 1 להגיש פקס

שרון קיסר29/12/2014

בפני כב' השופטת שרון קיסר

המאשימה

מדינת ישראל

נגד

הנאשמים

1. אברהם לוי

2. טרייד אין סנטר

3. דוד צליבון

4. יצחק רחמים

5. יוסף זיגי

6. יהושע אשכנזי

7. יעקב קלדרון

8. תמרה דבוש

9. ויטו דבוש

<#2#>

נוכחים:

ב"כ המאשימה עו"ד לירן חיים

ב"כ הנאשמים 8 ו- 9 עו"ד ששי גז

הנאשמים 8 ו-9 בעצמם

פרוטוקול

ב"כ המאשימה טוען לעונש:

בהמשך להסדר הטיעון שהוצג בדיון הקודם, אבקש לטעון לעונש.

הנאשמים הורשעו במתן שוחד לפי סעיף 271 לחוק העונשין. מדובר בעבירה חמורה שבצידה עד 7 שנות מאסר. כפי שציין בית המשפטה עליון בעניין ויטה, אם לא היו מתפתים ולא היו נותנים לא היו גם מקבלים או מבקשים, ובענייננו מדובר אמנם בעבירה אחת אך מדובר בעבירה שמשתרעת על פני מקרים רבים. יחד עם זאת, הגענו להסדר טיעון עם הנאשמים שמשקף לדעתנו את הנסיבות המיוחדות של מקרה זה. בהתאםל הסדר, הנאשמים ישאו בעונש מאסר בפועל של 6 חודשים שירוצה בדרך של עבודות שירות, במאסר על תנאי וקנס בגובה 10,000 ₪ כל אחד.

מאז הדיון האחרון התקבלה חוו"ד ממונה לפילה הנאשמים כשירים לבצע עבודות שירות. בנוסף, לנאשמים אין עבר פלילי.

כפי שציינתי גם בדיון הקודם, ההסדר משקף נכונה את השיקולים לחומרה ולקולא שיש בנסיבות המיוחדות של מקרה זה. ואני מבקש להרחיב על שני הצדדים של המתרס, שיקולים לחומרה ולקולא.

אתחיל מחומרת המעשים, כמובן שעבירת השוחד היא עבירה חמורה ביותר ומי שמשחד עובדי ציבור פוגע בפעילותו התקינה של המנהל, בשמירה על טוהר המידות הציבורי ובאמון הציבור והמערכת השלטונית ובשווין כלל האזרחים. החשיבות שבהגנה על הערכים החברתיים הללו באה לידי ביטוי בהחלטת המחוקק גם לגבי העבירה וגם לגבי העונש שהמחוקק שם לצידה. יחד עם זאת, היה לי קשה למצוא מקרים הזהים לנסיבות המיוחדות של מקרה זה משני צדי המתרס. אגיש פסיקה שמציגה כמה מקרים ועונשים דומים שמצאתי למה שיש לנו כאן. חשוב לציין לגבי הפסיקה, שבחלק מפסה"ד השוחד לא היתה העבירה היחידה כמו בתיק זה, היו עבירות נוספות שבאו ביחד עם עבירה זו, אך כן אפשר לראות שניתנה חומרה מיוחדת דווקא לעבירות השוחד על פני העבירות האחרון, ואמנם יש כאן נסיבות מיוחדות, אך חשוב לי לציין זאת כנקודת המוצא שממנה הפעלנו את שיקול הדעת על הדברים.

לעניין הקנס, אנו רואים אותו להוות גורם משלים לענישה, לעונש המאסר, ומצד שני לשקף את האופי הכלכלי שיש בעבירות שחד.

לעניין החומרה של המעשים וריבוי מעשי השוחד במקרה זה, מדובר במס' מקרים, וכמובן שכמות כזו של מקרים לא ארעית או אימפולסיבית, והיא פוגעת פגיעה משמעותית באמון הציבור, במערכת ובשלטון.

יחד עם זאת ישנם מס' שיקולים משמעותיים לקולא שחלקם ידענו וחלקם חברי חידד בפנינו, והם הביאו אותנו להגיע להסדר.

אין חולק שהנאשמים 8-9 נאלצו לנהל הליך ארוך, הליך שלא היה להם קשר ישיר, היו שבעה נאשמים נוספים שההליך התנהל ביחד איתם ולמרות שלעתים זה המצב שאליו נקלעים אנו בהחלט חושבים שזה שיקול שיכול לבוא לקראת הנאשמים ולהקל בעניין העונש.

בנוסף, היקף השוחד שהתקבל במקרה שלנו, מבחינה כספית, ולכך שלנאשמים אין רישום פלילי. הובהר לנו גם שלנאשמים ישנן נסיבות אישיות משמעותיות, אני אשאיר לחברי את הפירוט בעניין זה. אני אסתפק בלומר שהוצגה בפנינו תמונה של נסיבות אישיות כואבות ועגומות שהצדיקו הקלה בעונש של הנאשמים. לבסוף גם קראנו את הכרעת הדין של בית המשפט בעניין נאשמים 8-9 והיינו קשובים לדברים שנכתבו, ואכן זה שיקול נוסף שהביא אותנו להגעה להסדר.

לאור כל זאת, ולאחר ששקלנו את הנסיבות לקולא ולחומרה, אנו סבורים שעונש של 6 חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות, קנס בסך 10,000 ₪ לכל אחד שישולם עד חודש ימים מיום גזר הדין ומאסר על תנאי שיעמוד בתוקף ל- 3 שנים, גורם נוסף מרתיע, חושבים שיאזן נכונה את נסיבות המקרה שבפנינו.

לאור כל זאת, אני אבקש מבית המשפט לכבד ההסדר.

מגיש פסיקה.

ב"כ הנאשמים טוען לעונש:

התובע עמד בסוף טיעוניו על מס' דברים שאני ארצה לחזור עליהם.

תמר וויטו דבוש הם אנשים טובי, הם לא מאנשים שבדרך כלל פוקדים את ספסל הנאשמים. אלו אנשים שהסתבכו בעבירה חד פעמית, עד אותו יום הם נטולי עבר פלילי ואין להם קשר לעבירות פליליות. הנאשם 9 בן 64, נשוי, אב ל- 4 ילדים ויש לו 10 נכדים, ואין לו עבר. האיש שירת שירות מלא, נפגע קרב במלחמת השחרור, הוא סובל מפוסט טראומה עד היום ומטופל פסיכיאטרית עד היום הזה, מבצע עופרת יצוקה החזיר לו חלק מהמצב הנפשי, ומאז הוא שוב מטפל גם אצל פסיכולוג וגם באמצעות כדורים. יש לו נכות 60 אחוז על ידי המל"ל, יש לו בעיות בגב ובצוואר, ובאופן כללי אלמלא בית משפט זה היה מסיים עבודתו היינו שולחים אותו לתסקיר והיינו שומעים דברים רבים, בין היתר הוא שליח ציבור במשך שנים רבות בבית כנסת, והוא פה היום מכה על חטא על דברים שאדבר עליהם בהמשך.

אני עובר לנאשמת 8, בת 50, רווקה, אין לה כל עבר פלילי. בגיל שנתיים חלתה בפוליו, עד היום הזה עברה שלושה ניתוחים ויש לה בעיות של עיוות בהליכה. למרות המצב המאוד קשה יש לה אחות בת 45, מפגרת, שהיא מטפלת בה באופן אישי, היא סובלת מפיגור שכלי, והיא האפוטרופוס של האחות על פי חוק. אחד מהדברים החשובים הם, שאם חלילה היתה צריכה להיות בבית סוהר לא היה מי שישמור על האחות, היא התרגלה אליה מגיל צעיר, אני לא רוצה לומר שבגלל זה נשארה רווקה, אך יכול להיות שזו הסיבה.

יש להם גם אח הסובל מסכיזופרניה ומאושפז במחלקה פסיכיאטרית עד היום, שזה גם חלק מהצרות של המשפחה.

אין ספק שעבירות השוחד היא מהעבירות הלא קלות בספר החוקים. עיינתי בהכרעת דינו של בית המשפט ונראה לי מס' דברים שהיו צריכים להוות לקולא. אחד זה המחדלים, עצם זה שאחת העדות לא היתה פה. אמנם נכון שלגבי הכרעת הדין זה לא הספיק כדי לבטל הרשעה, אך דברים כאלה אמורים לשמש לקולת העונש ואת זה אני מבקש לשקול. הדבר השני זה הזמן שעבר מאז, מדובר על הרבה שנים אחרי האירוע. מדובר על שני אנשים שישבו במשפט לא להם הרבה זמן, היה להם חלק מאוד מאוד קטן מבחינת האישומים והם ישבו במשפט מאוד ארוך, אין לי מושג למה לא הפרידו אישומים וגמרו את זה אז, אבל העובדה היא שהם באו להרבה דיונים שלא שייכים להם, וזה מאוד קשה לאדם שהוא הלום קרב, והוא בוכה הרבה מאוד, גם משיחה פשוטה איתו, ולאדם נכה צה"ל הלום קרב זה אחד הדברים הקשים שיכול לקרות שישב במשפט לא לו.

לגבי סכום השוחד, אני לא חושב שבמוחו של כל אחד מהם הם חשבו שעוברים עבירת שוחד, ולא מדובר בכפירה בהכרעת הדין, הם עיגלו סכום, במקום 31 הם נתנו 50 ₪ על כל אחד. עד לרגע זה הם לא מבינים שמדובר בשוחד. לעבירת השוחד יש גבולות, ואני לא בטוח שאם היו בנפרד בכתב אישום נפרד, אני מניח שהתיק הזה היה נגמר בהסדר אחר לגמרי. אבל הם האמינו, בין היתר בגלל שהמטריה לא ברורה להם. היום ירד להם האסימון.

עסקת הטיעון נעשתה באחריות וברשות כל האנשים הגורמים, מדובר בעסקה סבירה בעיני כולם, ואנו לא העדנו את כל האנשים הטובים שמכירים את הנאשמים כי אנו רוצים לסיים זאת היום, ולפיכך אנו מבקשים מבית המשפט לכבד את ההסדר.

מגיש לבית המשפט מסמכים רפואיים.

הנאשמת 8:

אני מבקשת אם אפשר לדחות את תחילת ריצוי עבודות השירות.

אני מאוד מצטערת, פשוט לא הבנו את זה כמו שצריך כמו שזה נשמע היום.

הנאשם 9:

(בוכה).

ב"כ הנאשמים:

על אף שהנאשם איננו מדבר מפאת מצבו, אף הוא מצטער על מעשיו.

לאחר הפסקה:

<#3#>

גזר דין

בעניינם של נאשמים 8-9

מבוא

  1. הנאשמים 8 ו-9 (להלן: "הנאשמים") הורשעו, לאחר ניהול הוכחות, בעבירה של מתן שוחד, לפי סעיף 291 לחוק העונשין.
  2. על פי הכרעת הדין, הנאשמים עבדו בחברת אורדן (להלן: "אורדן"), שמכרה כלי רכב לנאשמת 2, והיו אמונים על העברת הבעלות של כלי הרכב שרכשה חברת אורדן מבעלות חברות הביטוח לבעלות סוחרים, להם מכרה את כלי הרכב.

נאשם 9 עסק בין היתר במכירת כלי רכב שנפגעו בתאונות דרכים ונרכשו על ידי אורדן, והיה גם מיופה כוח מטעמה לביצוע העברת בעלות של כלי רכב לרוכשים שונים. נאשמת 8 הייתה מנהלת המשרד בחברה.

  1. לצורך ביצוע העברת בעלות על רכב, בהתאם ועל פי נהלי דואר ישראל, לפחות אחד מן הצדדים (המוכר או הקונה), צריך להתייצב בסניף הדואר, להזדהות בפני הפקיד באמצעות תעודת זהות, ולהציג לו את רישיון הרכב. במקרה שהצד השני לעסקה אינו מגיע, חייב, הצד שהתייצב בסניף הדואר, להציג ייפוי כוח ואת תעודת הזהות של הצד שלא הגיע, או לחלופין להציג אישור של עורך דין שזיהה אותו.
  2. סוחרי רכב, להבדיל מאנשים פרטיים, מחויבים להגיע בעצמם לסניף הדואר ולא רשאים לבצע את ההעברה באמצעות מיופיי כוח. על כן, בהיות נאשמים 8 ו-9 סוחרי רכב, היה עליהם להתייצב בסניף הדואר לצורך בצוע כל אחת מהעברות הבעלות.
  3. במועדים הרלוונטיים עבדה דניאלה אגאבאבה ז"ל (להלן: "דניאלה"), כפקידה בסניף הדואר בנחלת יהודה בראשון לציון. במסגרת תפקידה היא הייתה מוסמכת לבצע העברות בעלות על כלי רכב, והייתה עובדת ציבור כמשמעות המונח בחוק העונשין.
  4. על פי הכרעת הדין, בעת שרכש יורם ריחני, עבור נאשמת 2 כלי רכב מאורדן, הנאשמים 8 ו-9 לא נהגו להתייצב בסניף הדואר לצורך העברת הבעלות על כלי הרכב, לנאשמת 2, בניגוד לנהלים. נאשמת 8 נהגה להעביר ליורם ריחני את הטפסים באמצעות פקס. יורם ריחני חתם עליהם במקום המיועד לחתימתו של נאשם 9, והעביר טפסים אלה לדניאלה. דניאלה העבירה את הבעלות על כלי הרכב, שלא בנוכחות הנאשמים 8 ו-9.
  5. סוכם בין הנאשמים 8 ו-9 ובין יורם ריחני, כי עבור כל העברת בעלות לרכב, יעבירו הנאשמים ליורם ריחני, סכום של 19 ₪ נוספים על סכום האגרה הנדרשת לביצוע פעולת הרישום, וכי כך היא עשתה. הנאשמים 8 ו-9 לא פגשו בדניאלה, או היו בקשר ישיר עימה.
  6. בשיטה זו, הועברה בעלות על 1,409 כלי רכב.
  7. לאחר מתן הכרעת הדין, הגיעו הצדדים להסדר טיעון לעניין העונש, לפיו, לאחר קבלת חוות דעת הממונה על עבודות שירות בעניינם של שני הנאשמים, יוטלו על כל אחד מהנאשמים העונשים הבאים: 6 חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות; מאסר על תנאי; וקנס כספי בסך 10,000 שישולם חודש ימים מיום מתן גזר הדין.

טענות הצדדים

  1. המאשימה הדגישה את החומרה הרבה שבביצוע עבירת שוחד, ואת העובדה שהמעשים בוצעו מספר רב ביותר של פעמים. עם זאת לקולא ציין התובע את הזמן הרב שנוהל התיק בשל כך שעניינם של שני נאשמים אלה הצטרף לפרשה מורכבת ורחבת היקף, כאשר לולא כן היה מסתיים תוך זמן קצר. כן ציין את נסיבותיהם האישיות המיוחדות מאד של הנאשמים ואת העובדה כי הם נעדרי עבר פלילי.
  2. הסנגור הדגיש את נסיבותיהם האישיות המיוחדות של כל אחד מהנאשמים. לעניין נאשם 9 ציין כי הנאשם סובל מבעיות בריאותיות ונפשיות, וכי הוא נפגע בין היתר מהלם קרב והוא בעל נכות של 60 אחוזים. כן ציין כי מדובר באדם נורמטיבי וחיובי, כי הוא שליח ציבור במשך שנים בבית כנסת, אב לילדים וסב ל-10 נכדים.

בעניינה של הנאשמת 8 ציין כי אף היא סובלת מבעיות בריאותיות, כי היא חלתה במחלת הפוליו בילדותה דבר שפוגע בבריאותה עד היום והיא מטפלת באחותה שסובלת מפיגור שכלי ומשמשת כאפוטרופסית שלה. עובדה זו פגעה באיכות חייה במידה רבה.

הסנגור הדגיש עוד את הזמן הרב שחלף מביצוע העבירה, וטען כי יש לזקוף לטובת הנאשמים את העובדה כי ניהול ההליך נמשך זמן רב, שכן עניינם נכרך בפרשה הגדולה והמורכבת של יתר הנאשמים, ולולא כן עניינם היה מסתיים תוך זמן קצר ביותר.

הסנגור הוסיף כי הנאשמים לא היו מודעים לפליליות המעשה ולעובדה כי מדובר בשוחד שכן מדובר בעבירה ובנסיבות עמומות.

  1. נאשמת 8 בדברה האחרון הביעה חרטה על מעשיה וציינה כי לא הבינה את משמעות מעשיה.

נאשם 9 לא הוסיף בשל מצבו במהלך הדיון, אולם הסנגור ציין כי אף הוא מצטער על מעשיו.

דיון והכרעה

  1. העיקרון המנחה בענישה, בהתאם לסעיף 40ב' לחוק העונשין, הוא עיקרון ההלימה. בקביעת מתחם העונש ההולם את מעשי העבירה אותה ביצעו הנאשמים, בהתאם לעקרון הקבוע בסעיף 40ג' לחוק העונשין, יש להתחשב בערך החברתי שנפגע מביצוע העבירה ומידת הפגיעה בו, במדיניות הענישה הנהוגה ובנסיבות הקשורות בביצוע העבירה.
  2. במקרה דנן, הערך החברתי אשר נפגע הינו הגנה על תקינות פעולתו של השירות הציבורי, והוא נפגע במידה רבה שכן הוא נעשה פעמים רבות ובאופן שיטתי.
  3. עבירות שוחד הן עבירות חמורות ביותר, ויש בהן כדי להשחית את מידות עובדי הציבור ומערכת המנהל הציבורי ולפגוע באמון הציבור.

יפים לעניין זה דברי כב' שופט א' א' לוי בע"פ 5083/08 בניזרי נ' מדינת ישראל (מיום 24.6.09):

"כך לדוגמה הודגש בע"פ 150/88 לושי נ' מדינת ישראל, פ"ד מב(2) 650, 660 (1988), כי 'עבירת השוחד מטבעה גורמת להשחתת מידות במינהל הציבורי... כאן גובר האינטרס הציבורי, שעליו מצווה בית המשפט לשמור'. ובע"פ 341/73 מדינת ישראל נ' ויטה, פ"ד כז(2) 610, 613 (1973) נאמר, כי 'הסכנה לדמותו של השירות הציבורי ולאפיה של החברה בישראל היא כה גדולה, עד שאין להירתע מנקיטת אמצעי ענישה קשים ומורגשים היטב כלפי כל מי שעולה על דרך השוחד – אם כנותן, אם כלוקח או כמבקש ואם כמתווך'".

עוד ראו את שנקבע אודות החומרה שבעבירת מתן השוחד בפרט, ברע"פ 5905/98 רונן נ' מדינת ישראל, פ"ד נג(1) 728 (1999):

"מעשה השוחד הינו מעשה חמור מאין כמוהו. יש בו כדי להשחית את מערכת המינהל הציבורי, ולהסיטה לפעול שלא על-פי קריטריונים ענייניים, לא על-פי הנורמות הראויות למינהל ציבורי תקין ולא על-פי חוק. מעשה השוחד משחית את מידות עובדי הציבור ופוגע ברקמה העדינה של מערכת היחסים בין הפרט לבין עובדי הציבור, המושתתת על הגינות, ענייניות, אי-משוא פנים, שוויון ועוד. הוא נוגס בתשתית המבנה החברתי; הוא פוגע באמון הציבור במינהל שהוא יסוד הכרחי לקיומה של חברה תקינה. אומר השופט ברנזון בע"פ 341/73 מדינת ישראל נ' ויטה, בעמ' 612:

"המציע שוחד מיזמתו, בלי שנדרש לתת על-ידי עובד הציבור, חטאו גדול ואולי כפול. לא זו בלבד שהוא עובר עבירה חמורה, אלא שהוא גם מבקש להדיח את עובד הציבור למעול בתפקידו למענו ולטובתו. אם לא יהיו מפתים, לא יהיו מתפתים, ואם לא יהיו נותנים, לא יהיו גם מקבלים או מבקשים. השוחד הוא כמו סרטן בגוף החברתי-ציבורי, ואם אין מצליחים לעצור בעדו בצעדיו הראשונים, הוא עלול להתפשט במהירות לכל עבר ולהרוס כל חלקה טובה שנותרה בשירות הציבורי" (ההדגשה שלי – ט' ש' כ')".

  1. בנוסף, יש לשקול לחומרה את העובדה שהנאשמים ביצעו את העבירה פעמים רבות, בצוותא חדא, לאחר תכנון, ובאופן שיטתי.
  2. עם זאת, לקולא יש לשקול את נסיבותיהם האישיות הקשות של הנאשמים, שנתמכו במסמכים שהוגשו לעיוני; את העובדה כי בסופו של יום לקחו אחריות על מעשיהם; כי לנאשמים אין עבר פלילי; את חלוף הזמן הרב ממועד ביצוע העבירה; ואת העובדה כי ניהול ההליך ארך זמן רב מאד בשל כך שעניינם של הנאשמים הצטרף לפרשה מורכבת ורחבת ההיקף, שלולא כן ההליך היה מסתיים תוך חודשים ספורים.
  3. לאחר ששקלתי את כל האמור לעיל החלטתי לכבד את הסדר הטיעון בהיותו סביר לטעמי.
  4. לפיכך, אני גוזרת על כל אחד מהנאשמים את העונשים הבאים:
    1. 6 חודשי מאסר שירוצו בדרך של עבודות שירות.

נאשמת 8 תבצע את עבודות השירות בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות שירות בבית חולים תל השומר במרכז הרפואי שיבא תל-אביב יפו, חמישה ימים בשבוע, 8.5 שעות עבודה יומיות.

תחילת ריצוי עבודות השירות ביום 12.4.2015.

נאשם 9 יבצע את עבודות השירות בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות שירות בשווים פ"ת ברחוב בן ציון גליס 34, סגולה, פתח תקווה, חמישה ימים בשבוע, 8.5 שעות עבודה יומיות.

תחילת ריצוי עבודות השירות ביום 3.2.2015.

    1. 6 חודשי מאסר על תנאי, למשך 3 שנים, והתנאי הוא שהנאשמים לא יעברו את העבירה בה הורשעו, לרבות ניסיון או סיוע לעבירה זו.
    2. קנס בסך 10,000 ₪ או 100 ימי מאסר תמורתו. הקנס ישולם בתוך חודש מהיום.

זכות ערעור כחוק.

<#4#>

ניתנה והודעה היום ז' טבת תשע"ה, 29/12/2014 במעמד הנוכחים.

שרון קיסר , שופטת

קלדנית: איילת

הוקלד על ידי איילת סוסן

החלטות נוספות בתיק
תאריך כותרת שופט צפייה
07/06/2010 הוראה למאשימה 1 להגיש כתב אישום מתוקן ירון לוי לא זמין
27/04/2011 הוראה לאחר להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
01/05/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
11/05/2011 הוראה למבקש 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
14/06/2011 הוראה למבקש 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
16/06/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
20/06/2011 הוראה לעד מאשימה 202 להגיש אישורי מסירה שרון קיסר לא זמין
22/06/2011 החלטה על בקשה של מאשימה 1 הזמנת עדי תביעה 22/06/11 שרון קיסר לא זמין
23/06/2011 הוראה למבקש 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
29/06/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
04/07/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
10/07/2011 הוראה לבא כוח נאשמים להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
12/07/2011 החלטה על בקשה של נאשם 8 כללית, לרבות הודעה בקשה לפטור מהתייצבות והארכת מועדהגשת הטיעונים 12/07/11 שרון קיסר לא זמין
22/08/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
03/10/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
05/10/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
05/10/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
05/10/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
14/10/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
25/10/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
25/10/2011 החלטה על בקשה של נאשם 7 שינוי מועד דיון 25/10/11 שרון קיסר לא זמין
27/10/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
05/11/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
07/11/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
17/11/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
24/11/2011 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
01/03/2012 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
01/03/2012 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
20/03/2012 הוראה לנאשם 3 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
04/04/2012 החלטה על בקשה של מבקש 1 כללית, לרבות הודעה הזמנת עדים 04/04/12 שרון קיסר לא זמין
13/06/2012 החלטה על בקשה של מבקש 1 הזמנת עדי תביעה 13/06/12 שרון קיסר לא זמין
21/06/2012 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
22/06/2012 הוראה לנאשם 7 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
24/06/2012 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
24/06/2012 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
24/06/2012 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
24/06/2012 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
25/06/2012 הוראה לנאשם 1 להגיש אישור פקס ירון לוי לא זמין
01/07/2012 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
02/07/2012 פרוטוקול שרון קיסר לא זמין
12/07/2012 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
02/09/2012 החלטה על בקשה של מבקש 1 הזמנת עדי תביעה 02/09/12 שרון קיסר צפייה
06/09/2012 החלטה על בקשה של מבקש 1 הזמנת עדי תביעה 06/09/12 שרון קיסר צפייה
13/09/2012 החלטה על בקשה של מבקש 1 הזמנת עדי תביעה 13/09/12 שרון קיסר צפייה
18/10/2012 גזר דין נאשמים 1,2 ירון לוי צפייה
21/10/2012 החלטה על בקשה של מבקש 1 הזמנת עדי תביעה 21/10/12 שרון קיסר צפייה
29/11/2012 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר צפייה
04/12/2012 הוראה לנאשם 7 להגיש אישור פקס שרון קיסר צפייה
04/12/2012 החלטה על בקשה של מבקש 1 כללית, לרבות הודעה הודעה דחופה 04/12/12 שרון קיסר צפייה
17/12/2012 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר לא זמין
09/04/2013 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר צפייה
23/04/2013 הוראה לעד מאשימה 195 להגיש אישור פקס שרון קיסר צפייה
29/04/2013 הוראה לעד מאשימה 195 להגיש הפקדת ערבות שרון קיסר צפייה
06/05/2013 הוראה לעד מאשימה 195 להגיש כתב התחייבות של העדה הילה טל שרון קיסר צפייה
22/05/2013 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר צפייה
03/07/2013 פרוטוקול מיום 3.7.2013 159 דפים שרון קיסר צפייה
03/07/2013 הוראה למאשימה 1 להגיש אישור פקס שרון קיסר צפייה
17/07/2013 הוראה לנאשם 7 להגיש אישור פקס שרון קיסר צפייה
28/07/2013 הוראה לנאשם 5 להגיש אישור פקס שרון קיסר צפייה
30/07/2013 הוראה לבא כוח נאשמים להגיש פקס שרון קיסר צפייה
30/07/2013 הוראה לבא כוח נאשמים להגיש פקס שרון קיסר צפייה
15/10/2013 הכרעת דין נאשם 5 שרון קיסר צפייה
19/11/2014 הכרעת דין-3,4,5,8,9 שרון קיסר צפייה
29/12/2014 הוראה לנאשם 8 להגיש פקס שרון קיסר צפייה
29/12/2014 הוראה למאשימה 1 להגיש פקס שרון קיסר צפייה
06/09/2015 החלטה עינת רון צפייה
06/09/2015 פסק דין נ-3 עינת רון צפייה
02/01/2017 החלטה על תסקיר מסכם מנחם מזרחי צפייה
02/01/2017 החלטה שניתנה ע"י מנחם מזרחי מנחם מזרחי צפייה
29/01/2017 הוראה לנאשם 1 להגיש אישור התייצבות מנחם מזרחי צפייה
09/08/2017 החלטה שניתנה ע"י מנחם מזרחי מנחם מזרחי צפייה