16 יולי 2015
לפני: | |||
השופטת דיתה פרוז'ינין – נשיאה נציגת ציבור (עובדים) נחמה אנג'ל נציג ציבור (מעסיקים) נתי כהן ביאליסטוק | |||
התובע | ראובן בוחבוט ת.ז. 053614772 | ||
ע"י ב"כ: עו"ד מרדכי וייס | |||
- | |||
הנתבעים | 1.הגף להערכת תארים אקדמיים מחו"ל 2. משרד החינוך- מדינת ישראל | ||
ע"י ב"כ עו"ד אבי זיידנברג | |||
פסק דין |
1. תביעה זו נמנית עם כ-300 תביעות שאוחדו בבית דין זה. מדובר בתובעים שקיבלו תואר מאוניברסיטת לטביה בישראל והנתבעים (להלן – המדינה) סרבו ליתן להם אישור שקילות לתואר לצורך הענקת הטבות שכר. התובע בענייננו טוען כי הנתבעים מסרבים, שלא בצדק, ליתן לו אישור שקילות, אף כי הפריך את הטענה שהעבודה שהגיש הועתקה, והוכח לטענתו כי ההיפך הוא הנכון, וכי מישהו העתיק את עבודתו שלו.
2. זוהי השתלשלות העניינים שקדמה להגשת הליך זה:
3. ואלו העובדות הרלבנטיות לענייננו בתיק זה:
4. התובע טוען כי:
נוכח האמור, טוען התובע כי יש לקבוע כי הוא זכאי להטבות השכר להן זכאים בעלי תואר ראשון, וכן לפצותו על עוגמת הנפש שנגרמה לו.
5. הנתבעים טוענים מנגד כי:
6. ועדת השקילות
נציבות שירות המדינה פועלת מזה שנים רבות להעלאת אחוז בעלי ההשכלה הגבוה בשירות המדינה . בבסיס פעילות זאת מצויה הנחת היסוד כי "ישנו מתאם מסוים בין רמת השכלתו של העובד או המועמד לתפקיד לבין ערך התפוקה שלו" (פ"ד מוסטקי הראשון, סעיף 12). לצורך הגשמת תכלית זו הונהגו במסגרת הסכמי עבודה הטבות שכר שונות לבעלי תארים אקדמיים. במהלך השנים נוצר צורך להעריך תארים אקדמיים שנלמדו בחו"ל לצורך מתן הטבות שכר אלה, בין היתר בשל גלי העליה לארץ. אישור השקילות נועד להשוות תואר אקדמי שניתן במוסד בחו"ל לתואר אקדמי שניתן על ידי מוסד אקדמי מוכר בישראל.
בשנת 1977 נחתם הסכם קיבוצי אשר קבע כי בחינת התארים האקדמיים תיעשה על ידי הנתבע 1 - הוועדה להערכת תוארים ודיפלומות אקדמיים מחוץ לארץ שליד משרד החינוך והתרבות. בתחילה דנה הוועדה רק בתארים מתקדמים (תואר שני ושלישי). במהלך השנים התקבלה הפרקטיקה לפיה הוועדה דנה גם בתואר ראשון.
7. על תפקידה של ועדת השקילות ונפקות החלטותיה עמד בית המשפט הגבוה לצדק בבג"צ 6977/98. כך נפסק שם:
"במטרה לברר את טיב התארים הזרים מבחינת שקילותם לתארים בישראל הקימה נציבות שירות המדינה בשנת 1973 את הוועדה הנזכרת. ועדה זו פועלת זה שנים רבות, כשמטרתה הבלעדית היא בחינת התארים הזרים לצורך הכרתם במסגרת תנאי התעסוקה הנזכרים. כלומר, אין לוועדה מעמד כלשהו בהכרת התארים במישורים אחרים. כך, להכרת הוועדה אין כל משמעות בתחום האקדמי במובן הצר (כגון לימודי המשך באוניברסיטה) או בתחום העיסוק המקצועי המותנה בקיום תארים כלשהם.
כאמור, בשנים האחרונות חלו שינויים מהפכניים בתחום ההשכלה הגבוהה בעקבות הפרטתה והתרחבות הפעילות של מוסדות פרטיים זרים בישראל מתוך מטרות מסחריות. אין להתפלא אפוא שידי הוועדה מלאו עבודה... ייאמר מיד, כי יש חשיבות גדולה לפעילותה של הוועדה, שאמנם אינה רשות סטטוטורית, אך מפעילה סמכות מינהלית כ'גוף לווייני'..." (בג"צ 6977/98 השכלה ותואר בע"מ נ' שר החינוך, התרבות והספורט, פדי נה (1) 316, בעמ' 320-319, ההדגשה הוספה - ד.פ.).
תפקידה של הוועדה מתמצה, אם כן, בבחינת השאלה האם התואר שניתן בחו"ל הינו שווה ערך לתואר אקדמי שניתן במוסד ישראלי מוכר. העקרון המנחה את הוועדה הוא עקרון השוויון. מחד גיסא - השוואת תנאי השכר בין מי שקיבל תואר אקדמי בחו"ל לבין מי שלמד בישראל ומקבל באופן אוטומטי את תנאי העבודה והטבות השכר; ומאידך גיסא בחינת זהות הדרישות האקדמיות לצורך קבלת התואר בישראל ובחו"ל (בג"צ 6977/98 הנ"ל). מתן אישור השקילות מותנה בשני תנאי סף: האחד – כי המוסד האקדמי בחו"ל הינו מוסד מוכר במדינה שבה הוא פועל ומוסמך להעניק תארים; והשני - כי מבקש האישור הציג מסמכים המוכיחים כי עמד בדרישות אותו מוסד אקדמי. אם לא יתמלאו שני התנאים הנ"ל תידחה הבקשה על הסף.
8. הבחינה המינהלית
כאמור לעיל, במסגרת הליכים אלה, הוגשו מספר עתירות לבית המשפט הגבוה לצדק בעניין סירוב הגף ליתן אישורי שקילות. בעניין בן שמעון נפסק כי לגף נתונה הסמכות לתת אישור שקילות, והחלטתו בעניין זה תיבחן על ידי בתי המשפט רק במישור המינהלי:
"שיקול הדעת האם לאשר בקשה לאישור שקילות אם לאו הוא שיקול דעת מקצועי על פי טיבו. כך בדרך כלל וכך בייחוד בפרשה דנן. לפיכך ייטה בית המשפט כעניין שבמדיניות שלא להתערב בשיקול הדעת שהפעיל המשיב לגבי כל בקשה ובקשה וימנע מלהחליפו בשיקול דעתו שלו, אלא אם כן קיימת עילה מינהלית להתערבות כזו" (ההדגשה הוספה ד.פ.).
לאורה של הלכה זו תיבחן אף החלטת הגף בענייננו, (ראו סעיף 2.ו' לעיל).
9. המבחן לקבלת ראיה מינהלית הוא מבחן של סבירות. רשות מינהלית, בענייננו – הגף - רשאית להסתמך על נתונים שרשות סבירה הייתה מסתמכת עליהם, ובכלל זה ראיות בעלות משקל שונה בהתאם לצורך, ותוך איזון בין השיקולים השונים העומדים על הפרק. כאשר עלולה להיפגע זכות אדם לא ניתן להסתמך על ראיות שהן בגדר שמועה בלבד הנעדרות כל ביסוס. על הרשות לאזן בין השיקולים השונים באופן סביר ומידתי (עע"ם 1758/10 לשכת עורכי הדין בישראל נ' שלום שגיא, ניתן ביום 15.8.11). בית המשפט ובית הדין יתערבו בהכרעת הרשות -
"רק כאשר בגדר האיזון לא ניתן משקל מספיק לשיקולים רלבנטיים, עד כי ההחלטה חורגת ממתחם הסבירות, או אם מדובר בפגיעה לא מידתית בפרט" (עע"ם 1758/10 הנ"ל).
נבחן, אם כן, השאלה האם החלטת הגף בענייננו עומדת באמות המידה שפורטו לעיל.
10. טענתו העיקרית של התובע הינה כי עבודתו שלו הועתקה ממנו, וכי מי שעשה זאת הודה בכך בכתב, עת חתם על תצהיר לפני עורך דין, אך הגף סירב להזמינו כדי לבחון זאת.
הנתבעים טענו מנגד כי הגף אינו גוף חוקר ואין זה מתפקידו לבצע חקירה בכדי לבחון מי העתיק ממי.
11. אילו אכן התבססה החלטת המדינה על העובדה האחת והיחידה כי יש עבודה נוספת זהה לזו של התובע, יתכן שהיה מקום לקבל את טענותיו של התובע, אולם לא כך הדבר. עיון בעבודתו של התובע ובעבודתו של חיים ראובן שצורפו לסיכומי התובע מעלה כי מדובר בעבודות זהות למעט כותרתן. ואולם גרסת התובע מעלה תמיהות לא מעטות. כך למשל טען התובע כי אינו יודע מיהו חיים ראובן משום שהכירו רק בכינויו "בן גוריון". ואולם, התברר כי חיים ראובן משרת בתחנת המשטרה שבה שירת התובע והוא מוכר לו מזה שנים (סעיף 10 לסיכומי התובע). על כן קשה להניח כי תובע הכירו רק בכינויו ולא בשמו (ראו למשל במכתב מיום 8.11.05 ובמכתב מיום 7.2.07 נספחים ג'-ד' לסיכומי הנתבעים ועוד).
זאת ועוד. לא ברור גם מדוע טען התובע בראיון כי אינו יודע מי העתיק את עבודתו, כאשר לדבריו הוא עצמו מסר לחיים ראובן את הדיסקט עם העבודה. התובע אף הוסיף כי הוא עצמו הוסיף את מספרי העמודים על עבודתו של חיים ראובן. בנסיבות אלה היה עליו לפחות לחשוש כי חיים ראובן העתיק את עבודתו. תמיהות אלה ואחרות, נותרו ללא מענה והן מערערות את גרסת התובע בכללותה בעניין זה.
12. כאמור טוען התובע כי משהוגש תצהיר המבסס את גרסתו כי עבודתו הועתקה, היה על המדינה להזמין את המצהיר כדי לברר זאת. טענה זו דינה להידחות משני טעמים. האחד – התמיהות שעליהן הצבענו לעיל בנוגע לגרסתו של התובע עצמו, והשני – המסקנות העולות מהראיון שנערך לתובע, כפי שיפורט להלן. לכך יש להוסיף כי הנתבע אינו גוף חוקר וכפי שפורט לעיל, סמכויותיו מצומצמות והן מתייחסות להכרה בתואר אך ורק לצורך הטבות שכר הניתנות לעובדי מדינה.
מסקנת האמור לעיל הינה כי לצורך הכרעה בשאלה האם נפל פגם בהתנהלות המדינה, בכך שלא זימנה את נותן התצהיר לבירור, יש לראות את התמונה בכללותה, ואת מכלול נסיבות העניין, ולנוכח גרסת התובע ותשובותיו לשאלות בראיון, לא נפל פגם בהתנהלות המדינה, בכך שלא זימנה את התובע ואת חיים ראובן לבירור גם לאחר שהתובע המציא תצהיר חתום של ראובן חיים.
13. התובע מוסיף וטוען כי סירוב הנתבעים להעניק לו אישור שקילות נשען בתחילה על שני נימוקים בלבד: האחד - הימצאות עבודה זהה לעבודתו (חשד להעתקה) ואי התאמה בין תכנית הלימודים שנלמדה בשלוחת האוניברסיטה בישראל לבין זו הנדרשת באוניברסיטת לטביה (מכתב מיום 27.2.05, נספח ג' לסיכומי התובע). במהלך השנים זנחו הנתבעים את הטענה השניה (אי התאמה בין תוכניות הלימודים) והתמקדו בחשד להעתקה. לפיכך מנועה המדינה, לטענת התובע, מהעלאת טענות נוספות בשלב מאוחר יותר (מכתב מיום 14.5.09) ובמהלך הליך זה.
יש לדחות טענה זו. הריאיון שנערך לבוגרי אוניברסיטת לטביה נועד מלכתחילה להוות בסיס להחלטה בדבר אישור שקילות. לפיכך, גם אם הנתבע 1 לא ציין זאת בנימוקיו במכתב הראשון מיום 27.2.05, אין להסיק מכך כי ראיון זה לא היווה שיקול בהחלטתו.
זאת ועוד, בפסק הדין מוסטקי השני קבע בית המשפט הגבוה לצדק כי אין כל דופי בנימוקי דחיה שהועלו באיחור:
"לקראת הדיון שהתקיים בפנינו ביום 26.4.2007 העלו העותרים טענה נוספת, לפיה לאחר שהמשיבים החליטו שלא לעמוד על נימוק אי ההתאמה, קיבלו מספר עותרים, אשר הנימוק המקורי לדחיית בקשתם היה נימוק אי ההתאמה, הודעות לפיהן בקשתם נדחית בשל נימוק אחר. מתגובת המשיבים להודעת העותרים, וכן מטענות המשיבים בדיון שהתקיים בפנינו עלה, כי טענתם של העותרים מתייחסת, בעיקר, לבוגרים אשר מלכתחילה נמצאו בעניינם ממצאים פרטניים, אך בנוסף הועלה לגביהם הטעם של אי ההתאמה, וטעם זה הודע להם בנימוקי דחיית בקשתם. משהחליטו המשיבים שלא לעמוד עוד על נימוק אי ההתאמה, קיבלו בוגרים אלה הודעה על כך שנימוק אי ההתאמה אינו עומד להם עוד לרועץ, אולם הממצאים הפרטניים בעניינם אינם מאפשרים הנפקת אישור שקילות. מובן כי בהתנהלות זו אין כל פסול" (ההדגשה הוספה- ד.פ.)
דברים אלה יפים בשינויים המחויבים גם בענייננו. נוסיף כי התובע עצמו שב ופנה אל הנתבעים בבקשה לשקול מחדש את ההחלטה בעניינו. לפיכך, גם אם מדובר בנימוקים חדשים, הרי אלה נוספו בעקבות פניותיו של התובע והעיון הנוסף שנעשה בעקבות פניותיו.
לנוכח האמור, לא מצאנו כי נפל פגם בהוספת הנימוקים על ידי הנתבעים.
14. באשר לראיון עצמו: עיון בתשובות התובע מעלה כי לא ידע להשיב על שאלות בסיסיות ביותר הנוגעות ללימודיו. התובע לא ידע לומר בוודאות כמה קורסים למד (ע' 3 ש' 32-ע' 4 ש' 3 לראיון) ובאילו נושאים (ע' 4 ש' 4-5 לראיון), מה היו שמות המרצים (ע' 6 ש' 2-5 לראיון), באלו ימים למד (ע' 6 ש' 15-17 לראיון) וכד'. על מנת לסבר את האוזן נצטט להלן את דברי התובע בראיון:
"חני: כמה קורסים עשית במהלך התואר?
ראובן בוחבוט: שלושים ומשהו.
חני: שלושים וכמה?
ראובן בוחבוט: אני לא זוכר. אני הגשתי אז את החומר אליכם.
חני: אתה זוכר שמות של קורסים שלמדת?
ראובן בוחבוט: לא, קשה לי לזכור. היה פסיכולוגיה, כל מיני שם מאקרו, מיקרו.
חני: יש עוד דברים שאתה זוכר?
ראובן בוחבוט: היה שם הרבה חשבונאות כל מיני חשבונאות והרבה עבודות שאני היום לא כל כך זוכר אותם.
....
חני: בדקו נוכחות בכתה?
ראובן בוחבוט: לא זכור לי, לא זוכר אם בדקו.
...
חני: אתה זוכר שמות של המרצים שלך?
ראובן בוחבוט: אני נדמה לי שהיה למו המרצה אחד בשם מורד נדמה לי.
....
חני: אבל היו עוד מרצים שאתה פשוט לא זוכר אותם או שלא היו עוד מרצים?
ראובן בוחבוט: אני לא זוכר, היו עוד מרצים שאני לא זוכר את השמות.
חני: איזה ימים למדתם? אתה זוכר?
ראובן בוחבוט: נדמה לי אם אני לא טועה זה היה סוף שבוע, נדמה לי יום חמישי, אבל אני לא בטוח, אני לא יכול להגיד בטוח.
חני: איזה שעות?
ראובן בוחבוט: אחה"צ....
חני: איזה?
ראובן בוחבוט: לא יכול להגיד בוודאות, אם אני לא טועה זה היה בין שלוש לארבע נדמה לי עד שבע או שמונה, משהו כזה. בשעות הערב אני זוכר" (ע' 4-6 ההדגשה הוספה- ד.פ.)
15. התובע גם לא ידע להסביר את ההבדל בין הקורס בשיווק 1 לקורס בשיווק 2 (ע' 7 ש' 10-14), ותשובתו לדבר ההבדלים בין הקורס במיקרו לקורס במקרו, שהם שני קורסים גדולים ובליבת הלימודים, היתה רפה משהו:
"יעלה: ומה ההבדל בין כלכלה מיקרו לכלכלה מקרו?
ראובן בוחבוט: אני יכול להגיד לך בערך מה זה מאקרו.
יעלה: אוקיי.
ראובן בוחבוט: נדמה לי אם אני לא טועה זה כשחברה היא מושפעת מסביבה חיצונית שמשפיעה על החברה, גורמים כמו גורמים פוליטיים או גורמים כלכליים או גורמים חברתיים.
יעלה: ומה זה כלכלה מיקרו?
ראובן בוחבוט: מיקרו זה הסביבה הפנימית נדמה לי של החברה. זאת אומרת הגורמים שמשפיעים על החברה מבחינת הסביבה הפנימית של החברה, שזה בואי נאמר אם צריכים לצרוך חומרי גלם, אם הם צריכים דברים שקשורים, שיש להם שליטה, שהחברה יש לה שליטה עליהם.
יכלה: ואיך זה שייך לכלכלה?
ראובן בוחבוט: מה?
יעלה: מה שאתה אומר לי איך זה שייך לכלכלה? כי זה...
ראובן בוחבוט: למה זה לא שייך? למשל... למשל אני עשיתי עבודה על חברת נסיעות. אז המאקרו כמובן שהוא (...) משפיע על סביבה חיצונית על ארגון או חברה או דבר כזה" (ע' 7 ש' 15- ע' 8 ש' 3).
התובע גם לא ידע להסביר מושגים בסיסיים ביותר כגון: סטיית תקן, ממוצע משוקלל ועוד (ע' 8 לראיון). מכאן שהתובע לא נתן תשובות מספקות לשאלות בסיסיות ביותר שהופנו אליו הן בפן הטכני והן בפן במהותי, ולא הפגין ידע בסיסי ביותר שאמור להיות ברשותו של מי שסיים תואר ראשון במנהל עסקים (וראו גם: סע (אזורי נצרת) 2767/08 יעקב בוסקילה ואנואר חרב נגד מדינת ישראל - משרד החינוך, ניתן ביום 28.8.11).
16. לזאת יש להוסיף כי גם תשובותיו של התובע בעניין העבודה שהכין לא היו משביעות רצון: התובע לא ידע לפרט באיזה מודל השתמש בעבודה, מי היו המתחרים של חברת התיירות שעליה ביסס את עבודתו ומה היו מסקנותיו בעבודה (ע' 10 לראיון). התובע אף לא ידע לומר כמה זמן נדרש לו לצורך הכנת העבודה (ע' 11 ש' 1-4 לראיון).
מדובר בעבודה שהשתרעה על פני 57 עמודים. כתיבת עבודה בהיקף כזה אמורה להשאיר עקבות כלשהן אצל הכותב גם אם חלפו למעלה מ-4 שנים מאז הגשתה. סביר להניח כי לפחות חלק ממסקנותיה יחרטו בזיכרונו של הכותב. תשובותיו של התובע לא אששו סברה זאת.
17. נזכיר כי עוסקים אנו באישור שקילות התואר שניתן לתובע לצורך זכאות להטבות שכר במסגרת עבודתו בשירות המדינה. הזכאות להטבות מבוססת על כך שהעובד רכש השכלה גבוהה, והתואר האקדמי מלמד על כך. לפיכך אם מתברר כי התואר אינו משקף לימודים אקדמיים אמיתיים, אין לראות בו כמצדיק את מתן ההטבות. יתר על כן, על המדינה כנאמן הציבור למנוע תשלום כספי ציבור בנסיבות אלה שבהן לא מתקבלת "התמורה" החוזית המוסכמת (תואר אקדמי אמיתי) כנגד הטבות שכר ואחרות על פי ההסכמים המחייבים (ראו בבג"צ מוסטקי הראשון סעיף 48). לימודים אקדמיים שאינם משאירים שום חותם אצל הלומד אינם מגשימים את התכלית שבעידוד עובדים לרכוש תואר אקדמי.
האמצעי שנבחר לצורך בחינת השאלה האם ניתן לבוגר תואר כדין אם לאו, הוא קיומו של ראיון שעל בסיסו ניתנה החלטת המדינה. בית המשפט הגבוה לצדק אישר כי הראיונות הינם אמצעי הולם לבירור שאלה זו (עניין בן שמעון). משמע שהחלטת המדינה, המבוססת על ראיון שנערך לתובע, הינה סבירה ומידתית, שכן תשובותיו לשאלות שנשאל מעלות ספק אמיתי אם השתתף בהליך לימודים תקין לצורך קבלת התואר.
משכך, סבורים אנו כי ההחלטה שלא להכיר בתואר שהציג התובע כשקול לתואר ישראלי לצורך מתן הטבות שכר עומדת בכל דרישות המשפט המנהלי. ונזכיר, כאשר הפעילה הרשות את שיקול דעתה כדין, אין מקום להתערבות בית הדין.
18. סוף דבר- התביעה נדחית.
התובע ישלם הוצאות הנתבעים בסך של 2,500 ₪.
ערעור על פסק-דין זה, ניתן להגיש תוך 30 יום מיום שיומצא לצדדים, לבית-הדין הארצי לעבודה.
ניתן היום, כ"ט תמוז תשע"ה, 16 ביולי 2015, בהעדר הצדדים.
"ההחלטה נחתמה בידי נציגי הציבור ועותק נמצא בתיק בבית הדין. לצדדים מופץ עותק בחתימה אלקטרונית של השופט לבדו".
נציגת עובדים נחמה אנג'ל | נציג מעסיקים נתי כהן ביאליסטוק | ד. פרוז'ינין - שופטת אב"ד |
תאריך | כותרת | שופט | צפייה |
---|---|---|---|
15/08/2011 | החלטה מתאריך 15/08/11 שניתנה ע"י אביטל רימון-קפלן | אביטל רימון-קפלן | לא זמין |
12/02/2012 | הוראה לתובע 1 להגיש תצהיר גילוי מסמכים מהתובעים | דיתה פרוז'ינין | לא זמין |
15/02/2012 | החלטה מתאריך 15/02/12 שניתנה ע"י נילי ארד | נילי ארד | לא זמין |
02/04/2012 | החלטה מתאריך 02/04/12 שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | לא זמין |
06/09/2012 | הוראה לנתבע 1 להגיש תגובת המדינה | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
05/12/2012 | הוראה לנתבע 1 להגיש תצהיר גילוי מסמכים מהמדינה | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
27/12/2012 | הוראה לנתבע 1 להגיש תצהיר גילוי מסמכים מהמדינה | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
18/03/2013 | הוראה לתובע 1 להגיש תצהיר גילוי מסמכים שמעון יפרח | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
18/03/2013 | הוראה למבקש 1 להגיש אישור פקס | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
18/03/2013 | הוראה למבקש 1 להגיש אישור פקס | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
02/04/2013 | הוראה לנתבע 1 להגיש (א)תצהיר גילוי מהמדינה 3071/08 | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
09/06/2013 | הוראה לנתבע 1 להגיש (א)הגשת מסמך | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
30/06/2013 | החלטה מתאריך 30/06/13 שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
15/09/2013 | החלטה מתאריך 15/09/13 שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
31/10/2013 | הוראה לנתבע 1 להגיש (א)הודעת המדינה - מסמכים | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
17/12/2013 | החלטה מתאריך 17/12/13 שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
16/02/2014 | הוראה לתובע 1 להגיש (א)סיכומי התובע 47608 | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
11/11/2014 | הוראה לתובע 1 להגיש (א)סיכומי תובע 3071/08 | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
14/04/2015 | הוראה לבא כוח נתבעים להגיש (א)הודעת המשיבים | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
18/06/2015 | החלטה שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
16/07/2015 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
04/08/2015 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
11/08/2015 | החלטה שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
11/08/2015 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
27/08/2015 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
10/09/2015 | הוראה לתובע 1 להגיש (א)בקשה לגילוי מסמכים מטעם התובעי | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
24/09/2015 | הוראה לנתבע 1 להגיש (א)סיכומי המדינה (עואטף) | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
06/10/2015 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
06/10/2015 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
08/10/2015 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
12/11/2015 | הוראה לתובע 1 להגיש (א)סיכומי תובעים | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
03/12/2015 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
03/12/2015 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
03/12/2015 | הוראה לנתבע 1 להגיש (א)עותק נייר מסיכומי נתבעים-פלדמן | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
22/12/2015 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
24/12/2015 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
13/01/2016 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
17/02/2016 | פסק דין שניתנה ע"י דיתה פרוז'ינין | דיתה פרוז'ינין | צפייה |
תפקיד | שם | בא כוח |
---|---|---|
תובע 1 | אזדהאר גאנם | |
נתבע 1 | מדינת ישראל | כוכבית נצח |